Kalendrz Imprez

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Proponuję utworzenie kalendarza polecanych imprez biegowych w 2002 roku. Na podstawie doświadczeń z lat ubiegłych moglibyśmy wytypować imprezy gdzie naszym zdaniem warto wystartować. Co Wy na to?
No i co mam tu teraz napisać? ;)
PKO
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobry pomysł...mnie interesują biegi gdzie za ukończenie wręczają medal. To nagroda za wysiłek :)
Polecam:
1. Jaworzno 15K (początek sierpnia)
2. Hansaplast Maraton Poznań (połowa października)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Półmaraton w Pile (wrzesień) - płaska, szybka trasa, rekordowa frekwencja, medal i plecaczek za ukończenie, ładnie zrobiony komunikat końcowy...
Awatar użytkownika
Bartek Sz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mój typ:  Maraton w Pradze (Czechy) 19 maj 2002r. :)
W biegu weszło w biegu wyjdzie :-)
Przemek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Medale?
Bieg o puchar Chomiczówki (15 km)
Półmaraton w Wiązownej, Sochaczewie.
Medali w 2001 nie było m. in.: na półmaratonie w Ostrołęce i Korycinie (w tym ostatnim nie było także wyników z biegu, ale trasa śliczna)
Awatar użytkownika
Bennet
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Medal może nie być najlepszym wyznacznikiem. Sam fakt jego otrzymania nie musi świadczyć o tym, że warto w danej imprezie startować. Przykładem, przepraszam, mogą być tegoroczne maratony w Gdańsku i w Warszawie... O ile Warszawa ma szansę odbić się od przysłowiowego dna, dzięki zaangażowaniu naszego wspaniałego koleżeństwa, o tyle Gdańsk wygląda baaardzo blado...
White Eagle
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o mnie, to bardzo lubię patrzeć na medale, których już kilka dostałem, oczywiście za uczestnicwo. Niestety, już w moim wieku i przy moich schorzeniach, powodujących, iż jestem na II grupie inwalidzkiej, samo ukończenie biegu, to dla mnie sukces ogromny.
Lecz po za medalem, cenię sobie organizatorów, którzy czekają na mecie, aż ostatni zawodniki ukończy bieg. Ma w głępokim poważaniu tych wszystkich, którzy po starcie zabierają swoje 4 litery i już ich nie ma. W ten sposób nas uczestników biegu lekceważą. W końcu dla kogo ten bieg jest zorganiozowany? Kto tu jest najważniejszy?
Do takich organizatorów, którzy czekają na ostatniego zawodnika są między innymi:
1.OSiR Łowicz
2. OSiR Ciechanów
3. OSiR Ożarów Maz.
4 ....
(wszystkich nie pamiętam, przepraszam).
Rozszerzajmy tą listę.
Piszmy o wszelkich nie dociągnięciach pod czas biegu i po nim. Piszmy wszystko co nas po takim biegu boli. Może w ten sposób organizatorzy zauważą nas BIEGACZY, bez których imprezy te by się nie odbyły.
Dwa lata temu napisałem dwu stronnicowe pismo do OSiR ul. Rozbrat 26 w Warszawie, z pretensjami, że po biegu nie starczyło dla mnie nawet szklanki. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi. Gdy byłem osobiście u Pana organizatora, to mnie wyśmiał, bydlak jedne.

(Edited by White Eagle at 7:44 pm on Nov. 23, 2001)
[b]White Eagle[/b]
White Eagle
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jeśli chodzi o mnie, to bardzo lubię patrzeć na medale, których już kilka dostałem, oczywiście za uczestnicwo. Niestety, już w moim wieku i przy moich schorzeniach, powodujących, iż jestem na II grupie inwalidzkiej, samo ukończenie biegu, to dla mnie sukces ogromny.
Lecz po za medalem, cenię sobie organizatorów, którzy czekają na mecie, aż ostatni zawodniki ukończy bieg. Ma w głępokim poważaniu tych wszystkich, którzy po starcie zabierają swoje 4 litery i już ich nie ma. W ten sposób nas uczestników biegu lekceważą. W końcu dla kogo ten bieg jest zorganiozowany? Kto tu jest najważniejszy?
Do takich organizatorów, którzy czekają na ostatniego zawodnika są między innymi:
1. OSiR Łowicz
2. OSiR Ciechanów
3. OSiR Ożarów Maz.
4 ....
(wszystkich nie pamiętam, przepraszam).
Rozszerzajmy tą listę.
Piszmy o wszelkich nie dociągnięciach pod czas biegu i po nim. Piszmy wszystko co nas po takim biegu boli. Może w ten sposób organizatorzy zauważą nas BIEGACZY, bez których imprezy te by się nie odbyły.
Dwa lata temu napisałem dwu stronnicowe pismo do OSiR ul. Rozbrat 26 w Warszawie, z pretensjami, że po biegu nie starczyło dla mnie nawet szklanki wody. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem odpowiedzi. Gdy byłem osobiście u Pana organizatora, to mnie wyśmiał, bydlak jeden.
[b]White Eagle[/b]
festin
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tez b. lubie dostawac medale :)
  • moje typy na podstawie zeszlego roku to
  • 1. SOCHACZEW - b. ladny, oryginalny i ogromny :) a na dodatek nie bylo oplaty startowej
  • 2. Wegorzewo - wprawdzie wyklejanka, ale przynajmniej nie odkleja sie w przeciwienstwie do tych z MW i Wiazownej i jest rownie wielki jak ten z Sochaczewa a na dodatek jest imienny :)
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam towarzystwo.
Mój typ to biegi w Łubiance koło Torunia. Zaangażowanie ludzi którzy są za nir odpowiedzialni jest niesamowite, trasy całkiem całkiem, losowanie nagród, grochówka (po biegu oczywiście!), piwo, w biegu samorządowym - czapeczka.... podobało mi się tam.
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
Kompas
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Proponuje dwie imprezy w 2002 roku o charakterze ekstremalnego wysiłku: Winter Challenge 2002 http://www.kompas.gda.pl/zawody
oraz X-Triathlon 2002
http://www.x-triathlon.gd.pl (po 10 grudnia).
----------
Paweł
Awatar użytkownika
adamm
Administrator
Administrator
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No, te ostatnie propozycje to chyba były sponsorowane ;)

Bardzo podoba mi się pomysł organizowania listy polecanych imprez. Może jeszcze jakieś propozycje?
[i]Pragnienie zwycięstwa jest niczym w porównaniu z pragnieniem przygotowania się do niego.[/i]
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszam do działu Ranking "Maratonów Polskich". Tam można się szybko zorientować, gdzie w Polsce są fajnie zorganizowane biegi i wybrać się na nie w 2002 roku. Można się też samemu wypowiedzieć i dodać swoją ocenę, ew. wprowadzić nowy bieg do rankingu.
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A co z punktacja na "najaktywniejszego organizatora" ? Czy warto przyznac punkty za strone internetowa ?
Eeee... glupio sie pytam - jasne , ze warto !
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
marcin70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kalendarz imprez które uważamy za OK to super sprawa, ale może dołożyć - większą aktywność - naszą i po prostu dodawać imprezy biegowe do kalendarza.... Biegaliśmy czas jakiś temu z Bennetem i post factum powiedział mi o biegu jaki jużsię odbył...  w Bydgoszczy nie ma wielu biegów ( a może ja o nich nie wiem... ) więc proszę o Was o dopisywanie jak największej ilości informacji do kalendarza. DZIĘX
[b]I run till it hurts, till my head starts pounding, my legs start burning and my stomach starts chuming.
Then...I turn around and run home.[/b]
www.biegajznami.pl
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ