Poznań
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Macie wolną rękę.
------------------
Edit:
Dziś zamiast jelenia była łania, a nawet dwie.
Nie spisywałem czasów dlatego proszę uczestników biegu na dochodzenie o podanie mi na pw lub w mailu waszych wyników.
------------------
Dzisiaj na polsat sport news lub na http://www.watchathletics.com DL z Eugene. Będzie dobra obsada. Warto oglądać.
Miting w Eugene to jednak nie tylko dzisiejszy wieczór. Wczoraj odbył się tam bieg na 10000m, gdzie Galen Rupp ustanowił świetny czas 26:44, bijąc tym samym rekord USA.
Zwróćcie uwagę na prowadzącego przez pierwsze 3000m - Ben St. Lawrence. Pisałem już o nim tu. Rzadko który biały ma taką ruchomość w stawach biodrowych (stream pozostawia do życzenia, ale mimo to widać tam luz podczas rotacji do wewnątrz uda, gdy nabiega na kamerę). To jest właśnie to czego brakuje mi u Rupp'a. Rupp jest świetnie wytrenowany i mógłby pobiec nawet na rekord świata, ale... Jest bardzo usztywniony i ma za krótki krok. Z takim krokiem nie ma szans na pobicie standardu Kenenisy Bekele.
------------------
Edit:
Dziś zamiast jelenia była łania, a nawet dwie.
Nie spisywałem czasów dlatego proszę uczestników biegu na dochodzenie o podanie mi na pw lub w mailu waszych wyników.
------------------
Dzisiaj na polsat sport news lub na http://www.watchathletics.com DL z Eugene. Będzie dobra obsada. Warto oglądać.
Miting w Eugene to jednak nie tylko dzisiejszy wieczór. Wczoraj odbył się tam bieg na 10000m, gdzie Galen Rupp ustanowił świetny czas 26:44, bijąc tym samym rekord USA.
Zwróćcie uwagę na prowadzącego przez pierwsze 3000m - Ben St. Lawrence. Pisałem już o nim tu. Rzadko który biały ma taką ruchomość w stawach biodrowych (stream pozostawia do życzenia, ale mimo to widać tam luz podczas rotacji do wewnątrz uda, gdy nabiega na kamerę). To jest właśnie to czego brakuje mi u Rupp'a. Rupp jest świetnie wytrenowany i mógłby pobiec nawet na rekord świata, ale... Jest bardzo usztywniony i ma za krótki krok. Z takim krokiem nie ma szans na pobicie standardu Kenenisy Bekele.
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
- Życiówka w maratonie: brak
Faktycznie, nawet moje słabo obeznane oko dostrzega, że biega na mniejszym luzie niż choćby ci Kenijczycy z którymi biegł przez większość dystansu (a to przecież żaden pierwszy sort kenijski, co najwyżej "druga liga"). Ale wydaje mi się, że kipsangi robi dobre: 1, 2, 3. Wydaje mi się też, że poza kwestią luzu i długością kroku, mógłby kilka-kilkanaście sekund urwać z tego wyniku, gdyby szybciej zaatakował, albo gdyby jakiś koń go lepiej pociągnął w końcówce, bo to przyspieszenie przyszło mu z łatwością.Rupp jest świetnie wytrenowany i mógłby pobiec nawet na rekord świata, ale... Jest bardzo usztywniony i ma za krótki krok. Z takim krokiem nie ma szans na pobicie standardu Kenenisy Bekele.
Z lokalnego podwórka taki komunikat:
"Zawody ujęte w Kalendarzu PZLA w dniu 7.06.2014r w Poznaniu z przyczyn technicznych
nie odbędą się.
przepraszamy - WZLA"
To może jakiś teścik?
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
Przede wszystkim widać, że Kenenisa ma grubsze nogi :D. No ale ewidentnie naturalniej to u niego wygląda.
400 m bardzo chętnie pobiegnę.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Jakiś czas temu zapowiedziałem, że zrobię podsumowanie eksperymentu apnea, który rozpocząłem jeszcze w grudniu zeszłego roku. W ramach tego podsumowania wrzucam na początek linki do wprowadzajacych dwóch artykułów (1, 2).
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Wrzuciłem niepełne zestawienie z biegu na dochodzenie z zeszłego tygodnia oraz wyniki z dzisiejszego testu na 400m (patrz pierwsza strona wątku).
Na uwagę zasługuje czas P@wła i Arka.
P@weł, poprawa o ponad 2,5 sekundy na 400m to dużo. Brawo, wskakujesz na czarną listę.
Arek, poprawa o ponad 2 sekundy i vdot >63. Niestety ta poprawa zburzyła mój dotychczasowy system wartości, bo musiałem dodać kolejny kolor do klasyfikacji. Zmienilem też przypisane kolory do konkretnych przedziałów z rosnącymi wartościami vdot, żeby było bardziej intuicyjnie, czyli od czarnego do żółtego.
Na tę chwilę kolorowa klasyfikacja wg vdot wygląda następująco:
vdot >48 - kolor czarny
vdot >53 - kolor niebieski
vdot >58 - kolor czerwony
vdot >63 - kolor żółty
Nie mam pomysłu na kolor dla vdot >68, ale obym miał wiecej tego typu rozterek.
Na uwagę zasługuje czas P@wła i Arka.
P@weł, poprawa o ponad 2,5 sekundy na 400m to dużo. Brawo, wskakujesz na czarną listę.
Arek, poprawa o ponad 2 sekundy i vdot >63. Niestety ta poprawa zburzyła mój dotychczasowy system wartości, bo musiałem dodać kolejny kolor do klasyfikacji. Zmienilem też przypisane kolory do konkretnych przedziałów z rosnącymi wartościami vdot, żeby było bardziej intuicyjnie, czyli od czarnego do żółtego.
Na tę chwilę kolorowa klasyfikacja wg vdot wygląda następująco:
vdot >48 - kolor czarny
vdot >53 - kolor niebieski
vdot >58 - kolor czerwony
vdot >63 - kolor żółty
Nie mam pomysłu na kolor dla vdot >68, ale obym miał wiecej tego typu rozterek.
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
Kolorki ładne, ale wcięło stare wyniki.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ściągnij filtr z kolumny E i F. Będziesz miał wszystkie wyniki od samego początku.
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
Chyba coś mi szwankuje (otwieram w Open Office na linuxie, czasem takie jaja się dzieją), bo filtrów żadnych nie mam, no ale mam gdzieś stary plik, więc jakoś przeżyję :P.
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Aktualnie na tvp sport jest relacja z memoriału Kusocińskiego (powtórka dzisiaj o 23:20).
Na 5000m startował nasz znajomy, który wygrał ostatni cykl "z biegiem natury" w Poznaniu, Sebastian Nowicki. Zrobił życiówkę (14:40), ale otwierający kilometr był po 2:45, czyli za szybko jak na niego jeszcze.
Na 5000m startował nasz znajomy, który wygrał ostatni cykl "z biegiem natury" w Poznaniu, Sebastian Nowicki. Zrobił życiówkę (14:40), ale otwierający kilometr był po 2:45, czyli za szybko jak na niego jeszcze.
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
Ale transmisja na poziomie, jest bieg na 400 m kobiet, a pokazują długie ujęcie jak Szymon Ziółkowski zamiata sobie rzutnię, a potem przechadza się po stadionie :D.
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Dziękuję pięknie za wyróżnienie, najlepsze, że dopiero Agata uświadomiła mi życiówkę wieczorem, na fejsie . Może kilka kg mniej z ostatniego czasu daje różnicę ....Jak przepowiednia Kulawego - z każdym zgubionym kg będziesz urywał sekundyyacool pisze:Na uwagę zasługuje czas P@wła i Arka. P@weł, poprawa o ponad 2,5 sekundy na 400m to dużo. Brawo, wskakujesz na czarną listę
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Kalendarz na czerwiec:
14.06 test na 800m
opcje:
- 14.06 I czerwcowa piątka (5k)
- 14.06 II Smochowicki Bieg Po Zdrowie (5k lub 10k)
- 14.06 XVIII Bukowskie Biegi Junków (5k)
- 15.06 Malta Trail Running 2014 (7,8k)
22.06 Suchy Las (5k lub 10k)
22.06 Otuski Bieg Przełajowy (5k)
28.06 test na 3000m
14.06 test na 800m
opcje:
- 14.06 I czerwcowa piątka (5k)
- 14.06 II Smochowicki Bieg Po Zdrowie (5k lub 10k)
- 14.06 XVIII Bukowskie Biegi Junków (5k)
- 15.06 Malta Trail Running 2014 (7,8k)
22.06 Suchy Las (5k lub 10k)
22.06 Otuski Bieg Przełajowy (5k)
28.06 test na 3000m
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
Fajnie, że za tydzień 800 m, w sobotę będę mógł wreszcie przyjść na zajęcia