Dlaczego mp3 w zegarkach mnie nie "jara".. Słów kilka o muzy

MichalKar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć,

ten post jest pół żartem, pół serio więc się nie denerwujcie, bo nie chcę "siać siary". ;-)

Tak sobie myślę, i wystawiam subiektywną opinię, że trochę zaspali z obsługą mp3 w nowoczesnych zegarkach biegowych. Choć chyba smartwatch powinienem napisać - tak się chyba teraz to nazywa?

Rzecz w tym, że odkąd na rynku pojawił się Deezer.com (10 zł/mc) i Spotify (20 zł/mc), to nie wiem co to mp3. Więc po co mi mp3 w zegarku, jak ich po prostu nie mam? Mam za to w cholerę miejsca na dysku komputera i nie wiem co z nim zrobić ;-)

Wspomniane D i P są tańsze niż płyty, mp3, i nawet torrenty - już się nawet nie opłaca ściągać muzyki, bo to więcej zajmuje czasu niż odpalenie aplikacji. No i do tego ta cena 1-2 kebaby/mc. Wiem, wiem, nie wiem wy nie wiecie, co to kebab, może coś kojarzycie z opowieści ale ja wiem ;-)

Co więcej D i P pokazuje podobnych artystów, na których profil się wejdzie i jeszcze informacje o nowościach, polecanych playlistach, popularnych playlistach itp.

Tak więc jak czekam na zegarek:
1. z obsługą Deezer lub Spotify
2. żeby za mnie trenował rano (tylko wtedy stracę przyjemność bycia sam ze sobą)
3. i równocześnie wieczorem (wtedy nazwę go SpartwatchX2)

A teraz serio - obsługa WiFi mi się bardzo podoba - jakoś nigdy nie mam ochoty i motywacji żeby podłączać to ustrojstwo do komputera i zgrywać treningi. Jestem wygodny i za lenistwo zapłacę. Ale nie za mp3. Może też dlatego, że odkąd zmieniłem branżę, w której pracuję, i nie potrzebuję już Windowsa, więc korzystam z Ubuntu (tzn Linuxa), a WiFi jest wszędzie, to byłoby fajnie..

I na koniec:
http://www.deezer.com/album/6869501
https://play.spotify.com/album/3XUZWZK9bPq9rM9PxeHL1U

Tak więc DO USŁYSZENIA na trasach biegowych.
PKO
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

MP3 to nie tylko muzyka, ale także audiobooki ;-)
MichalKar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Słusznie! To koncert życzeń i jeszcze obsługa np audioteka.pl, od której znów dostałem maila o promocji. Ale masz rację, można ściągnąć książkę w formacie mp3.
mucher
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:00
Życiówka w maratonie: 3:46:00

Nieprzeczytany post

Nie wszędzie jest zasięg 3G - to raz. U mnie akurat miejscami gdzie biegam są dziury. Dwa - roaming kosztuje (też nie dla każdego ważne, ale jak się w roku spędza miesiąc albo lepiej na wyjazdach).

A co do Zimmera - to mój ulubiony kawałek pod interwały. http://www.deezer.com/track/6524412.
Awatar użytkownika
f.lamer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia

Nieprzeczytany post

Bacio pisze:nie tylko muzyka, ale także audiobooki
oraz podcasty
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
MichalKar
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

W aplikacjach typu Deezer i Spotify jest tryb offline, wszystko co się chce można zapisać w aplikacji i odsłuchiwać bez sieci.

Podcasty są super :-)
marcinnek_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:57
Życiówka w maratonie: 3:04:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

S jest spoko. Na razie testuję i nie zdecydowałem się na wersję płatną, ale ta free też jest spoko do biegania. Składanki gotowe do biegania w określonych tempach i rodzajach muzyki są bardzo fajne. Pakiet netu mam wystarczający. Do tego mały smartphonik z Andkiem za 199 który jest o dziwo wstanie uciągnąć streaming muzyki i żadne długie wybieganie nie jest mi straszne. Chyba, że jestem na totalnym zad**iu i okazuje się, że sieci brak, muzyki lokalnie brak... d*pa. Zostaje radio FM, które też czasem kuleje.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Awatar użytkownika
mungo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 3:23:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zegarki biegowe a smartwatche to zupełnie inne urządzenia przecież. Raptem 2 modele zegarków biegowych oferują odtw.mp3. Z tego motorola motoactiv to chyba nie do końca ta kategoria a adidas to totalna porażka gdy ktoś robi treningi dłuższe niż kilkanaście km - bateria siada. Smartwatch to tylko zabawka do smartfonu i z bieganiem niewiele maja wspolnego
BiegaczKarol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3h

Nieprzeczytany post

Jeszcze parę lat i coś takiego pewnie powstanie, Internet 4G czy 5G będzie ogólnodostępny za grosze lub za darmo. Wystarczy poczekać :)