Słuchawki Sennheiser PMX 680

Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam,

Lubicie słuchać muzyki w czasie treningu? Macie problemy ze słuchawkami?

Zapraszam do lektury recenzji słuchawek Sennheiser PMX 680 powstałych we współpracy z firmą Adidas.

Recenzja pod linkiem ;)
http://testyoutdoorowe.wordpress.com/20 ... -sportowe/

Pozdrawiam

Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
PKO
Awatar użytkownika
herson
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Odkąd zwykłe, a później zawijane na uszy słuchawki, po spoceniu, zaczęły wypadać mi z uszu, obraziłem się na mp3. Przyznam, że coraz dłuższe niedzielne wybiegania, sprawiają, że czuję potrzebę posłuchania czegokolwiek i myślałem właśnie o takich.

Co do jakości dźwięku, mając domowe nauszniki tej firmy, pewnie bym się nie zawiódł, ale czy ten pałąk, po dłuższym użytkowaniu, nie staje się zbyt elastyczny?
Słuchawki zawijane na uszy, też są elastyczne, ale przynajmniej te z lidla za 20-30zł, po pewnym czasie do niczego się nie nadają. Przy ich cenie, żalu nie ma, ale przy 200zł za sennheisera....
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Używam tych słuchawek już grubo ponad rok i nic złego się z nimi nie dzieje. Pałąk ciągle bez zarzutu spełnia swoją rolę.

Pozdrawiam

Paweł
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
Awatar użytkownika
atomekd
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:44

Nieprzeczytany post

Ja mam te słuchawki (680) i są naprawdę rewelacyjne. Mam też PMX 80, zdaje się starszy model, też bardzo dobre, trochę cięższe i minimalnie większe, ale też idealnie spełniają swoją funkcję. Piszę tego posta żeby ostrzec przed podróbkami tych słuchawek. Dzieciaki zepsuły mi jedne PMX 80 i kupiłem drugie po okazyjnej cenie na Allegro, w końcu przyszły prosto z Chin i niby były prawie, że identyczne, ale jednak w użytkowaniu wyszło, że jakość nie ta, jakieś inne nieco materiały, inna elastyczność, inne wyprofilowanie, co powodowało, że już tak dobrze nie dopasowują się do uszu itp. No i niestety wiem, że można było dostać po normalnej cenie te same podróby, od gościa, który kupił od tego z Chin i sprzedawał te same podróby, od ręki, a drożej. Generalnie nie odradzam nikomu zakupów na Allegro, ale w tym przypadku mało jest tego towaru i można się naciąć, więc ostrzegam.
Pozdro
Obrazek
SirM
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:57
Życiówka w maratonie: 03:29:31

Nieprzeczytany post

Ja jakiś już czas temu kupiłem inny model OMX 680.
Jakoś nie mogłem się dopasować z tymi doginanymi pałąkami na uchu. Coś mnie drażniło.
Rozczepiłem słuchawki i używałem samego kabelka z regulatorem głośności. Używałem go w połączeniu ze starymi słuchawkami Nokia HS-29.
No niestety ostatnio ta dolna część Sennheiser-a zaczała mi szwankować i przerywa dźwięk gdzieś na kabelku przy regulatorze dźwięku. A z wyglądu w idealnym stanie są.
Powyższe w połączeniu z ceną Sennheiser-a sprawia, że raczej jestem negatywnie nastawiony do tego modelu.

W tej chwili muszę szybko coś znaleźć innego ze słuchawek, bo do biegania potrzeba.
christo_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 58m:46s

Nieprzeczytany post

Sorry za odkopywanie trupa ale nie ma sensu zakładać nowego wątku na temat tych słuchawek . Czy ktoś kupował te słuchawki na tej aukcji :
http://allegro.pl/adidas-sluchawki-do-b ... 93996.html

cena jest atrakcyjna ale boje się, że to mogą być podróbki :lalala:

edt:

znalazlem z necie firmę z Chin która oferuje te sluchawki ( nie sa juz oferowane z oficjalnej sieci dystrybucji - zastapil je nowszy model )
http://www.kusonaudio.com/sdp/1372892/4 ... phone.html

a tu gosciu z alledrogo sprzedaje te sluchawki po 102 zł z wysylka z Chin wiec to pewnie ta sama oferta
http://allegro.pl/sluchawki-sennheiser- ... 30728.html

jedyny sklep z tych oficjalnych ktory ma te sluchawki to saturn ale tam one kosztuja jeszcze 299zł i raczej sa oryginalne
http://www.saturn.pl/sluchawki-sennheis ... t,id-78981

i teraz czy warto za 100zł ryzykowac zakup tych sluchawek (tyle kosztuja te z Chin ) ???
Hasan_ciach
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1g:00m:14s
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też Cię witamy :hej:
Jeden lubi jak mu cyganie grają,drugi jak mu nogi śmierdzą!...
Osobiście nie kombinował bym,nie zawsze można iść na kompromis..
Ja osobiście mam takie słuchawki
Sennheiser/Adidas PX685i sports-
biegam z nimi od 6mc i jak bym miał drugi raz je kupić zrobił bym to!
Jakość dżwięku jest super! Wykonanie i ergonomia-noszenie jeszcze lepiej!!
Oczywiście cena jest dość bolesna ale za tą jakość i wygodę warto odżałować i kupić.
U mnie grają z Sony Xperią Z1, czasami ze wzmacniaczem MiiO i nie ma żadnych przesterów.
Biegam z nimi w deszczu,słońcu i wszystko super!
christo_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ano witam witam :hej: tak długo czytam forum , że .... czuje sie jak w domu :hahaha: stąd to roztargnienie

a kurcze zaryzykowałem i kupiłem :bum: znajomy ma oryginalne to porównam wizualnie i odsłuchowo .... najwyżej zwróce do 10 dni
Awatar użytkownika
spens
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48:35
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Podróby jak nic jeśli to towar z Chin i raczej go nie zwrócisz bo nie będzie się Tobie opłacało go odesłać do kraju kwitnącej wiśni :)
Facebook / Endomondo / Garmin Connect

PB:
5k - 20:43 (parkrun Rumia, Rumi 02.2018)
10k - 41:48 (Bieg Urodzinowy, Gdynia 02.2018)
HM - 1:38:26 (Onico Gdynia Półmaraton, Gdynia 03.2017)
M - 3:39:35 (40. Maraton Warszawski, Warszawa 09.2018)
christo_
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Spoko .... kupiłem od firmy w pl. i dostaje dowód zakupu wiec spokojnie do 10 dni mogę zwrócić .... na moje pytanie czy słuchawki pochodzą z oficjalnej sieci dystrybucji sennheisera czy to import z Chin , otrzymałem odpowiedz , że z zagranicznej hurtowni :hahaha:

PS. kraj kwitnącej wiśni to Japonia :hej:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ