Komentarz do artykułu Startują zgrupowania sportowe przed I BMW Półmaratonem Praskim
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Startują zgrupowania sportowe przed I BMW Półmaratonem Praskim
- Remus
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 30:28
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
W czwartek, 24 kwietnia, rozpocznie się cykl treningów przygotowujących do BMW Półmaratonu Praskiego. Zajęcia odbywające się na warszawskiej Agrykoli poprowadzi Bartosz Olszewski.
Więcej tutaj: http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=7&id=6486
Więcej tutaj: http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=7&id=6486
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Eee tam. Może i nie jest urozmaicona, ale dobra do szybkiego biegu na życiówkę. Mnie się bardzo podoba, na taką trasę czekałem. Lepsza taka trasa niż ciągłe kręcenie kółek między blokami. Tu przebiegnę 21097 m może kilkanaście metrów więcej, a po mieście na tym dystansie wyjdzie ze 200 m więcej, co przy moim szuraniu da 1 minutę więcej. A ile trzeba się napocić, żeby poprawić się o minutę.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
A gdzieś jakieś urozmaicenie było obiecywane?
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Tak, ale zważ, że przy wietrze S/N masz 0 osłony. Może zresztą uczulony jestem, w imię zasad kiiem nie tknę nic od ludzi od TłoczSięWarszawo. Zwłaszcza, że w ten sam weekend jest 25km Pucharu Maratonu, gdzie lecęWładek J pisze:Eee tam. Może i nie jest urozmaicona, ale dobra do szybkiego biegu na życiówkę. Mnie się bardzo podoba, na taką trasę czekałem. Lepsza taka trasa niż ciągłe kręcenie kółek między blokami. Tu przebiegnę 21097 m może kilkanaście metrów więcej, a po mieście na tym dystansie wyjdzie ze 200 m więcej, co przy moim szuraniu da 1 minutę więcej. A ile trzeba się napocić, żeby poprawić się o minutę.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
tysiące osób z przody, tysiące z tyłu to zero osłony?jabbur pisze:przy wietrze S/N masz 0 osłony

a wyścig nie jest od zwiedzania. jesli ktoś chce biegać i zwiedzać to polecam to.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
no to tłocz sie.
ale co do organizacji to tłocz sie ma b.dobre standardy, choc po ostatnim Orlenie to rywalizacja zazarta. Moim zdaniem, dobrze ze jest konkurencyjny polmaraton w warszawie.
natomiast tydzien pozniej jest Piła i to jest moj typ, a potem MW.
ale co do organizacji to tłocz sie ma b.dobre standardy, choc po ostatnim Orlenie to rywalizacja zazarta. Moim zdaniem, dobrze ze jest konkurencyjny polmaraton w warszawie.
natomiast tydzien pozniej jest Piła i to jest moj typ, a potem MW.
Ostatnio zmieniony 03 cze 2014, 00:28 przez małymiś, łącznie zmieniany 1 raz.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ja z przodu raczej do 100 liczęf.lamer pisze:tysiące osób z przody, tysiące z tyłu to zero osłony?jabbur pisze:przy wietrze S/N masz 0 osłony![]()
a wyścig nie jest od zwiedzania. jesli ktoś chce biegać i zwiedzać to polecam to.

Weź pod uwagę, że będziesz 15km biegł korytarzem między ekranami akustycznymi. To nie lepiej na krytyym stadionie? Chętnie bym spróbował 21k pod dachem
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 52
- Życiówka w maratonie: 4:15
Coś mnie tknęło i nie płaciłem wpisowego nie znając trasy i chyba ... miałem rację
mam też pomysł i podsuwam go organizatorom - proponuję o 10 km wydłużyć na południe w stronę Puław i będzie BMW PRaga Maraton za rok 

- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
i zakręty co 200m? albo i 100?jabbur pisze:To nie lepiej na krytym stadionie?
dziękuję, ja mam delikatny żołądek
kombinuj, kombinuj, może coś ugrasz...trucho pisze:Pierwszy Półmaraton wylotówki na Puławy
swoją drogą wykosztowali się strasznie na nagrody:
Organizator konkursu nie pokrywa kosztów zapisania się na 41. BMW Berlin Marathon
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- Boguslaw
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:02
- Życiówka w maratonie: 03:49:09
- Kontakt:
Rozbawił mnie ten zapis w regulaminie!f.lamer pisze:swoją drogą wykosztowali się strasznie na nagrody:Organizator konkursu nie pokrywa kosztów zapisania się na 41. BMW Berlin Marathon
W Berlinie startowałem rok temu. Zakup pakietu + transport [jedna z najtańszych opcji - PolskiBus z Katowic] + nocleg w Hostelu w centrum Berlina + jedzenie, itp. itd. i robi się z tego weekend za co najmniej 2 tysiące. I to planując wypad rok przed startem i starając się zaoszczędzić gdzie się da.
[narzekanie_mode_on]Teraz zapewne może być kłopot z najtańszymi noclegami, które już dawno są wykupione. Osoba, która wygra musi mieć odłożone na boku ok. 2 tysiące zł. Dla większości Polaków jest to jednak spory wydatek.
Śmieszne, że dla 5 kodów tworzy się konkurs z linkiem na stronie głównej. Wydaje mi się, że miałoby to sens, gdyby opłacono start, a także transport z noclegiem. Dziwię się, że BMW nie jest w stanie tego zagwarantować. Tym bardziej, że maraton w Berlinie jest również z pod znaku BMW.
Darowanemu koniowi ponoć nie zagląda się w zęby, ale ten koń taki do końca darowany nie będzie.[narzekanie_mode_off]