Buty z lidla

darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

W lidlu beda buty sportowe jestem ciekaw jak by sie sprawowaly do biegania jako buty z mniejsza amortyzacja.
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-14991701 ... l&id=14054
PKO
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

raczej słabo, bo to są buty z bardzo dużą amortyzacją.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sądząc ze zdjęcia, to nie wygląda żeby były szczególnie napakowane. Każda kolejna dostawa jest inna i trzeba samemu pomacać. Ja używam jeszcze czasem Crivity sprzed ok 3 lat i uważam, że w niczym nie ustępują "tańszym", ale przynajmniej 3 razy droższym :bum: modelom markowych butów. Kilka kolejnych dostaw (pokazują się 2-3 razy w roku), to były jednak buty nieco sztywniejsze i cięższe, więc na pomacaniu w sklepie się kończyło. Ale te na pewno sprawdzę, za taką kasę może znów się skuszę :hej:
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tez tak mysle ze ze zdjecia nie wygladaja na duza amortyzacje
Tarnovia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:25

Nieprzeczytany post

Mialem model 2013 i w tym roku znow kupiłem. Generanie ten sam but tylko kolorek dodali nowy. Czekam zawsze około 1,5 miesiaca od premiery i za 40 PLN kupuje na wyprzedazy. But wytrzymuje koło 650 km bez problemow. Po tym przebiegi guma na podeszwie jednak wytarla sie wyraznie. Poza tym nigdzie sie nie popruł. Sznurowadła przyzwoite. Co drugi trening w nich robie i chwale sobie. Za 40 PLN na promocji- komfortowo 650 km. Jak dla mnie rewelacja.
5k:20:30
10k:43:25
21k-1:35:20
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tez korzystam z modelu 2014 z marca tylko ze te ktore beda teraz jako buty sportowe wygladaja na buty z mniejsza amortyzacja, moze beda nadawaly sie do biegania .
LucioWisla
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1:02:27

Nieprzeczytany post

Tarnovia pisze:Mialem model 2013 i w tym roku znow kupiłem. Generanie ten sam but tylko kolorek dodali nowy. Czekam zawsze około 1,5 miesiaca od premiery i za 40 PLN kupuje na wyprzedazy. But wytrzymuje koło 650 km bez problemow. Po tym przebiegi guma na podeszwie jednak wytarla sie wyraznie. Poza tym nigdzie sie nie popruł. Sznurowadła przyzwoite. Co drugi trening w nich robie i chwale sobie. Za 40 PLN na promocji- komfortowo 650 km. Jak dla mnie rewelacja.
Zazdroszczę, bo u mnie w mieście, jak jest coś ciekawszego w Lidlu, to maks do godziny 10:)

Mam do was doświadczeni forumowicze pytanie- jestem początkującym biegaczem, do tej pory biegam w Lidlowych butach (nie pamiętam z którego roku- charakterystyczne pomarańczowe). Myślałem jednak nad zakupem nowych bucików, jako drugiej pary, by stosować je zamiennie. Czy uważacie, że ten model, który jutro pojawi się w Lidlu będzie odpowiedni dla osoby dosyć ciężkiej jak na biegacza, biegającej stosunkowo krótkie dystanse?

Dzięki z góry za pomoc:)
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeżeli będzie wygodny i nie będzie przesadnie sztywny to tak.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38

Nieprzeczytany post

wrażenia z macanki
niskopodłogowy bucik, grubość amortyzacji porównywalna z faas 300, lecz pianka wydaje się mniej kapciowata, twardsza i bardziej elastyczna. Test naleśnika z pewnym oporem zdają. Zapiętek usztywniany, ale zdecydowanie bardziej "zgniotliwy"niż w typowych asfaltówkach. Bucik nieco tandetno- plastikowy w wykonaniu, ale tragedii nie ma, w sumie dość lekki. Ogólnie wrażenia ok. Za 59 można spróbować jak wyglądać to będzie w boju.
darekc1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Czy nadaje sie na utwardzone ścieżki leśne?
PawelS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Też sobie pomacałem, ale się nie skusiłem. Głownie pewnie z braku naglącej potrzeby kupowania następnych butów. Moje wrażenia są takie, że but jest rzeczywiście lekki, ale podeszwa dość sprężysta, żeby nie powiedzieć sztywnawa. Pianka wydaje się być ok, ale bieżnik jest z jakiejś twardszej gumy/plastiku i całość, jak dla mnie, mogła by być elastyczniejsza. W podeszwie są otwory wentylacyjne chronione metalową siateczką (coś podobnego jak w niektórych ASICSach), która teoretycznie powinna chronić przed wpadaniem czegokolwiek pod wkładkę, ale jak będzie z wodą lub drobnym piaskiem, nie wiadomo. Generalnie buty raczej na asfalt niż do lasu, ale ogólnie wykonane bardzo przyzwoicie, góra wygląda na przewiewną, zapiętek stosunkowo miękki, bardzo mały drop. Może się w nich fajnie biegać, ale ja na treningi mam jeszcze całą "niedorżniętą watahę" startówek z poprzednich sezonów :hahaha:
darjusz5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

biegam od 40 dni,waga 98 kg,10 tygodniowy cykl treningowy,jestem teraz na etapie 3x8min,wiek 55 lat)))))))))) buty kupilem w lidlu w kwietniu i spisuja sie super jak na moja wage,
maniek94
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja dzisiaj sobie kupiłem te buciki jako pierwsze moje buty do biegania. Niestety dzisiaj wypadła piłka i nie było możliwości pobiegania w nich, ale jutro zdam relacje jak się sprwadzają w boju :)
slavica.1990
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sumie to nie wyglądają źle, ale ze zdjęcia można tylko wydedukować, że ta amortyzacja faktycznie jest słaba, ale może jaby wziąć do ręki i sprawdzić, przymierzyć to też inaczej....
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kupiłem, tytułem eksperymentu, w/w buty, jutro będzie debiut biegowy, napiszę o wrażeniach.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ