Magazyny dla biegaczy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Forum i kilka blogów. Żadnej prasy branżowej, bo:
1. Nie ma ona szans w rywalizacji z internetem. Ani cenowo, ani szybkościowo (cykl wydawniczy) ani nawet jakościowo.
2. Zamiast czytać o bieganiu, wolę ten czas poświęcić na trening
1. Nie ma ona szans w rywalizacji z internetem. Ani cenowo, ani szybkościowo (cykl wydawniczy) ani nawet jakościowo.
2. Zamiast czytać o bieganiu, wolę ten czas poświęcić na trening

- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
forum, portale, blogi. kolejność względem istotności medium.
papier w ogóle kupuję sporadycznie. a papier o bieganiu to już w szczególności
papier w ogóle kupuję sporadycznie. a papier o bieganiu to już w szczególności
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:57
- Życiówka w maratonie: 3:04:19
- Kontakt:
Kupuję Runners World raz na kwartał - raz na pół roku i zaraz po przejrzeniu przypominam sobie, czemu tak rzadko go kupuję. W dużym skrócie nie lubię, gdy twórcy miesięcznika traktują mnie jak wtórnego analfabetę, co potrzebuje wszystko bardzo kolorowe, bez długich bloków tekstu i wszystkie ważne choć trywialne informacje są koniecznie powtórzone dwa albo i trzy razy. We wstępie, rozwinięciu i podsumowaniu. W ostatnim RW najciekawsze są reklamy nowych trzewików. Sorry.
Motto: ...by dzisiejszy trening był jutro tylko rozgrzewką.
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
Wyniki: 5km: 18:47 / 10km: 38:57 /15km: 59:53 / 21km: 1:23:56 / 42km: 3:04:19
Blog: Chodnikiem i szlakiem - biega.marcindabrowski.net
Facebook: Chodnikiem i szlakiem
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Książki (kindle/Amazon) i fora.smatters pisze:Po moim powrocie do biegania postanowilem zasubskrycjowac Runner's World, azeby byc na biezaco z tym co sie dzieje w swiecie biegania.
Co WY czytacie?
Dzieki
Magazyny są według mnie przede wszystkim nośnikiem reklam (i banałów)
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Nie chce. Raptem pare groszy.
Ja uważam ze osoby publikujące w znaczących periodykach lub piszące książki są o wiele bardziej znaczące wiedzowo niż internet.
Na internecie można znaleźć wszystko, taki bigos.
Która książkę poradzisz?
Ja uważam ze osoby publikujące w znaczących periodykach lub piszące książki są o wiele bardziej znaczące wiedzowo niż internet.
Która książkę poradzisz?
-
- Zaprawiony W Bojach
ale smatters, serio, osoby piszące w RW to nie są jakieś tuzy świata biegowego, natomiast my mówimy nie o całym internecie, ale o ciekawych kompetentnych źródłach. Szczególnie, jeśli angielski nie sprawia Tobie problemów, a wiem, że nie sprawia, masz wspaniałe źródła pod ręką, chociażby:
letsrun.com - źródło światowych newsów o bieganiu, skoncentrowane na USA
http://www.sportsscientists.com/ doskonała strona o podejściu naukowym
itd.
a o ciekawych pozycjach biegowych pisał rosomak w wątku czytelnia w dziale melanż.
letsrun.com - źródło światowych newsów o bieganiu, skoncentrowane na USA
http://www.sportsscientists.com/ doskonała strona o podejściu naukowym
itd.
a o ciekawych pozycjach biegowych pisał rosomak w wątku czytelnia w dziale melanż.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Książki to zupełnie co innego. Tam faktycznie można znaleźć sporo dobrze poukładanej wiedzy. Chociaż z biegowych, to ja jedynie Danielsa czytałem.smatters pisze:Nie chce. Raptem pare groszy.
Która książkę poradzisz?
Jak wspomnieli koledzy, czasopisma to głównie nośnik reklamy. Mnóstwo kolorowych obrazków i minimalna ilość tekstu. Sieczka dla półanalfabetów.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Co do literatury (ostrzeżenie: nie wiem, jak to jest po polsku):Kolaj pisze:Książki to zupełnie co innego. Tam faktycznie można znaleźć sporo dobrze poukładanej wiedzy. Chociaż z biegowych, to ja jedynie Danielsa czytałem.smatters pisze:Nie chce. Raptem pare groszy.
Która książkę poradzisz?
Jak wspomnieli koledzy, czasopisma to głównie nośnik reklamy. Mnóstwo kolorowych obrazków i minimalna ilość tekstu. Sieczka dla półanalfabetów.
Trening:
Greg McMilian, YOU (Only Faster)
Daniels, Running Formula, Second Edition
Matt Fitzgerald, RUN: The Mind-Body Method of Running by Feel
Biologia:
Steve Magness, The Science of Running: How to find your limit and train to maximize your performance
Stan Beecham, Elite Minds: Creating the Competitive Advantage
David Epstein, The Sports Gene: Talent, Practice and the Truth About Success
Chi Marathon: The Breakthrough Natural Running Program for a Pain-Free Half Marathon and Marathon
Convict Conditioning: How to Bust Free of All Weakness-Using the Lost Secrets of Supreme Survival Strength
Mocni goście / inspirujące
Christopher McDougall, Born to Run: The hidden tribe, the ultra-runners, and the greatest race the world has never seen
Marshall Ulrich, Running on Empty: An Ultramarathoner's Story of Love, Loss, and a Record-Setting Run Across
John Morelock, Run Gently Out There: Trials, trails, and tribulations of running ultramarathons
Scott Jurek, Steve Friedman, Eat and Run: My Unlikely Journey to Ultramarathon Greatness
Dean Karnazes, Ultramarathon Man: Confessions of an All-Night Runner
Ted Archer, Carved by God, Cursed by the Devil
-
- Wyga
Dzieki jabbur,
wczoraj zamowilem na Amazon.com
1) "Modern Training and Physiology for Middle and Long-Distance Runners"
Davis, John;
2) "Daniels' Running Formula-3rd Edition"
Daniels, Jack
wczoraj zamowilem na Amazon.com
1) "Modern Training and Physiology for Middle and Long-Distance Runners"
Davis, John;
2) "Daniels' Running Formula-3rd Edition"
Daniels, Jack
-
- Zaprawiony W Bojach
"Runner's World" to dla mnie taki "Men's Health" czy "Playboy" - piszą tylko co jest modne i na topie i co robić, żeby wyglądać super. W kółko to samo, szukanie tematów na siłę... Przeglądam to tylko w Empiku.
"Bieganie" jest w miarę OK, ale nie na tyle, żeby płacić za wiadomości, które i tak saą w necie i to wcześniej.
Podobnie mam z magazynami rowerowymi: BikeBoard dla pętaków mających bogatych rodziców, Magazyn Rowerowy (chyba najlepszy) dla nudziarzy interesujących się tabelami i wielbicieli intryg i polityki rowerowej i nowy "Bike" - magazyn dla bogatych Niemców, przypominający raczej katalogi producentów sprzętu.
"Bieganie" jest w miarę OK, ale nie na tyle, żeby płacić za wiadomości, które i tak saą w necie i to wcześniej.
Podobnie mam z magazynami rowerowymi: BikeBoard dla pętaków mających bogatych rodziców, Magazyn Rowerowy (chyba najlepszy) dla nudziarzy interesujących się tabelami i wielbicieli intryg i polityki rowerowej i nowy "Bike" - magazyn dla bogatych Niemców, przypominający raczej katalogi producentów sprzętu.