Skip A
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam z racji tego,że brakuje mi troszkę motywacji chciałbym się zapytać o ile zwiększę swoją kondycję wykonując SKIP A 5 serii przez 30 sekund oczywiście wykonuje to regularnie. Na kilometr mam czas 3:03
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Potencjalną poprawę techniki. Mniej potencjalnie, a bardziej realnie: wzmocnienie układu ruchu.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
Ciężko robić trenować aerobowo w domu. Ewentualnie, jak już musisz, to kilkudziesięciominutowe sesje skakanki, ale nie wiem, czy będzie to szczególnie pasjonujące.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 2:59:50
Hm ... a te skipy to też w domu trenujesz?Allim pisze:A jakieś ćwiczenie w domu na poprawę kondycji?
W domu to dość ciężko coś sensownego zrobić (oczywiście zależy od warunków i dostępności do sprzętu).
Aerobowo na niskim tętnie, to możesz rowerek stacjonarny, wioślarz czy orbitrek jak masz pod ręką.
Ale przypuszczam, że niekoniecznie.
Kondycję i ogólną sprawność podniesiesz np. przez ćwiczenia typu tabata, czy inne cross-fitowe.
http://tabata.pl/
http://potreningu.pl/artykuly/677/rozpo ... i-rozpiski
- fotman
- Zaprawiony W Bojach
Na skakance ciężko jest się zasapać.Bylon pisze:Ciężko robić trenować aerobowo w domu. Ewentualnie, jak już musisz, to kilkudziesięciominutowe sesje skakanki, ale nie wiem, czy będzie to szczególnie pasjonujące.
Skip mocniej daje w kość- i siłowo, i oddechowo. A skip na gumie, to jest dopiero moc.
W warunkach domowych można też robić jakiś zestawik crossfitowy, jak to obecnie modnie się nazywa, np.:
skakanka L+P, PP, LL, LP (2odb./s)
zmiana nóg w podporze przodem
podskoki A, C
pajacyk z padem
scyzoryki
wznosy bioder na ławce noga L, noga P
wyrzuty nóg w podporze przodem
pompki z klaśnięciem
skip A
Jak zrobisz na krótkich przerwach trzy serie, to mocno się zasapiesz.
Tyle w warunkach domowych.
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
hm czyli 10 km biegniesz poniżej 31 min ? i pytasz co daje SKIIP A ciekaweAllim pisze:Witam z racji tego,że brakuje mi troszkę motywacji chciałbym się zapytać o ile zwiększę swoją kondycję wykonując SKIP A 5 serii przez 30 sekund oczywiście wykonuje to regularnie. Na kilometr mam czas 3:03
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
1km w 3:03 i 10km w 31 to kosmos. I kolega nic na ten temat nie pisał... nie mieszaj.marcinostrowiec pisze:hm czyli 10 km biegniesz poniżej 31 min ? i pytasz co daje SKIIP A ciekaweAllim pisze:Witam z racji tego,że brakuje mi troszkę motywacji chciałbym się zapytać o ile zwiększę swoją kondycję wykonując SKIP A 5 serii przez 30 sekund oczywiście wykonuje to regularnie. Na kilometr mam czas 3:03
- marcinostrowiec
- Zaprawiony W Bojach
no własnie nie pisał zatem przyjmuje ze w 3:03 robi km ... nie czepiaj się bo poruszana kwestia bije w dwa końceRolli pisze:1km w 3:03 i 10km w 31 to kosmos. I kolega nic na ten temat nie pisał... nie mieszaj.marcinostrowiec pisze:hm czyli 10 km biegniesz poniżej 31 min ? i pytasz co daje SKIIP A ciekaweAllim pisze:Witam z racji tego,że brakuje mi troszkę motywacji chciałbym się zapytać o ile zwiększę swoją kondycję wykonując SKIP A 5 serii przez 30 sekund oczywiście wykonuje to regularnie. Na kilometr mam czas 3:03

Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:29
A burpees? To ćwiczenie raczej z tych dających wykonać się w domu, ma ono pozytywny wpływ na bieganie?Bylon pisze:Ciężko robić trenować aerobowo w domu. Ewentualnie, jak już musisz, to kilkudziesięciominutowe sesje skakanki, ale nie wiem, czy będzie to szczególnie pasjonujące.
Blog: viewtopic.php?f=27&t=59926
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=59927
Komentarze: viewtopic.php?f=28&t=59927