Jak biec aby schudnąć

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
artek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Żona raczej chętnie robi posiłki :hej: a odnośnie słodyczy to się ograniczam a można powiedzieć że w ogóle nie jem oczywiście poza cukrem jedną łyżeczką do kawy, no i do płatków:) Czasami jak z biegania przychodzę to jakiegoś knoppersa zjem.
Apropo jeszcze odżywiania co z takich zwykłych produktów jeść aby więcej tego białka a mniej węglowodanów wciągać?
PKO
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Aby zwiększyć ilość białka polecam: twarogi, serki wiejskie, jajka, drób, ryby. Wszystko zależy od tego co lubisz :)
artek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A to prawda że dziennie można zjeść tylko 2 jajka? Bo gdzieś słyszałem taki wywód
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

artek pisze:A to prawda że dziennie można zjeść tylko 2 jajka? Bo gdzieś słyszałem taki wywód
No jasne, a kierowca autobusu wstal i zaczal klaskac...
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

artek pisze:A to prawda że dziennie można zjeść tylko 2 jajka? Bo gdzieś słyszałem taki wywód
Z tymi zasłyszanymi historiami jest tak, że raz jest w jedną stronę a raz w inną. Kiedyś jajka jadło się do oporu, ile się chciało. Później wymyślono, że nie wolno jeść dużo jajek. Następnie tę opinię obalono. Aczkolwiek pewnie zaraz znowu znajdzie się ktoś kto będzie mówił, że nie wolno. A tak naprawdę kogo to obchodzi ile my jajek jemy.

Wychodzę z założenia, że jeżeli nie mam problemu z cholesterolem to mogę jeść tyle jajek na ile mam ochotę. Jednak tak jak we wszystkim trzeba zachować zdrowy umiar.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ