Suunto Ambit 2 Black - mini recenzja:)
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Odinstaluz zrób restart kompak i na nowo zainstaluj jako administrator
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
-
- Rozgrzewający Się
poszło, dzięki za pomoc:)cichy70 pisze:Odinstaluz zrób restart kompak i na nowo zainstaluj jako administrator
niestety po wykonaniu aktywności i probie zgrania moveslink nie synchronizował danych z movescount.
Za radą Suunto Support skasowałem plik output.log i cały katalog Suunto, zainstalowałem całość na nowo...a w zasadzie próbuję nadal zainstalować bo jestem w tym samym punkcie co wcześniej. Wywala w trakcie instalacji moveslinka2.
Dziwne to bo wcześniej miałem Quest z moveslink i absolutnie zero problemów. Moja znajomość z Ambit2 i moveslink2 niestety nie zaczyna się kolorowo chociaż sam zegarek jest MEGA.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:50:16
Wczoraj były problemy z serwerami. Problemy były w całej Europie, zerknij na profil Movescount na Facebooku. Dzis już jest ok, rano załadowałem treningi.
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
Może na początek zainstaluj na jakimś innym kompie ? I zobacz czy działa. Czasem trzeba poszukać w katalogach typu data o z tamtąd powywalac pozostałości
-
- Rozgrzewający Się
próbowałem kilkadziesiąt razy, czyściłem pamięć podręczną, ccleanerem wyczyściłem wszystkie pozostałości w rejestrze itp.cichy70 pisze:Może na początek zainstaluj na jakimś innym kompie ? I zobacz czy działa. Czasem trzeba poszukać w katalogach typu data o z tamtąd powywalac pozostałości
Sunnto support wysłało mi pomocna radę, żebym odinstalował i spróbował zainstalować moveslinka ponownie....
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
a utwórz sobie nowego użytkownika w winzgrozie i zainstaluj raz jeszcze mówslinka "na czysto"
powinno zadziałać.

ps mówslink też krzyczy,że do działania potrzebny mu framework chyba 3.5 lub wyższy.
masz zainstalowanego ?
powinno zadziałać.

ps mówslink też krzyczy,że do działania potrzebny mu framework chyba 3.5 lub wyższy.
masz zainstalowanego ?
- rockduck
- Zaprawiony W Bojach
a nie masz czasami zblokowanego na firewallu Moveslinka ?
-
- Rozgrzewający Się
rockduck pisze:a nie masz czasami zblokowanego na firewallu Moveslinka ?
na czas instalacji deaktywuję firewalla i antywira. nie dało to żadnych efektów.
Próbowałem Netframework 3.5, 4, 4.5 ich zmiana także nie dała żadnego rezultatu.
Recę mi juz opadają bo kolejna odp Suunto support proszę spróbować na innym kompie....kiedy mam tylko jeden i nie zamierzam go zmieniać bo ich soft sie wywala...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
No niby to ich soft się wywala ale jednak tylko na Twoim kompie. Błąd naprawdę nie musi leżeć w sofcie od Suunto. Może czas przeinstalować system operacyjny?skuwek pisze:rockduck pisze:...kiedy mam tylko jeden i nie zamierzam go zmieniać bo ich soft sie wywala...
- małymiś
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:53:02
Instalacja instalacją. Może w firewallu musi być wyjątek dla moveslinka - ogólnie, a nie na czas instalacjiskuwek pisze:rockduck pisze:a nie masz czasami zblokowanego na firewallu Moveslinka ?
na czas instalacji deaktywuję firewalla i antywira. nie dało to żadnych efektów.
Próbowałem Netframework 3.5, 4, 4.5 ich zmiana także nie dała żadnego rezultatu.
Recę mi juz opadają bo kolejna odp Suunto support proszę spróbować na innym kompie....kiedy mam tylko jeden i nie zamierzam go zmieniać bo ich soft sie wywala...
-
- Rozgrzewający Się
Niestety nic to nie daje. U mnie jest problem z instalacja. Dochodzi do 100% po sciagnieciu niezbednych danych. Nastepnie otrzymuje komunikat systemowy, ze program moveslink2 przestal dZialac i windows szuka rozwiazania dla tego problemu...