Witam
W przeciągu tygodnia wystartowałem w dwóch maratonach, w niedzielę w Krakowie, a tydzień wcześniej w Lublinie. Po Krakowie czuje niezłe zmęczenie i potrzebuję odpocząć. Za trzy tygodnie chciałem wystartować w półmaratonie. Kiedyś na stronie bieganie.pl widziałem plan, który uwzględniał roztrenowanie i następnie po trzech tygodniach start w biegu na 10km lub półmaratonie żeby wykorzystać kompensacje. Niestety ale nie mogę go znaleźć. Może ktoś wie gdzie się on znajduje, jak również liczę na inne rady jak poprowadzić trening przez najbliższe tygodnie.
Trening po maratonie
- Poranny Biegacz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:41
- Życiówka w maratonie: 2:37:41
- Kontakt:
Wątek jest TU
Ja po maratonie biegam w tygodniu łagodnie i wolno, a mocne treningi zaczynam wporwadzać od 9-10 dnia po maratonie.
Ja po maratonie biegam w tygodniu łagodnie i wolno, a mocne treningi zaczynam wporwadzać od 9-10 dnia po maratonie.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Dwa maratony w 8 dni? Po takim bieganiu zdecydowanie przyda się trochę odpoczynku. W tym tygodniu odpuściłbym jakiekolwiek akcenty. W kolejnych dorzuciłbym kilka serii przebieżek. To już chyba nie czas na mocne treningi "do odcięcia". Lepiej rozbujać się podczas rytmów i poza tym dobrze wypocząć. Żeby zaliczyć dobry bieg to trzeba być przede wszystkim świeżym. Powodzenia!