13. Cracovia Maraton 2014
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Niestety na niedziele zapowiadają najwyższy poziom na niedzielę - ma sięgnąć stanu alarmowego więc ok 1m wyżej niż teraz.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
W sobotę ma się zacząć rozpogadzać. Oby. Przez wodę - nie ma sprawy, ale tylko z prądem. Chcę moje 3h!borova pisze:Sprawy mają się tak: obraz z kamerki nieopodal Wawelu oraz stan wód wg IMGW.
Jestem już tak nastawiony na walkę, że kurdebele... jeśli mnie tylko woda nie porwie to mogę brnąć i przez zalane bulwary!!
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Niestety będzie pod prąd.
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
- Życiówka w maratonie: 3:49:58
I tego się trzymamy Panowie i Panie. Poza tym im więcej przeciwności losu tym lepiej się taki maraton pamięta.borova pisze: Jestem już tak nastawiony na walkę, że kurdebele... jeśli mnie tylko woda nie porwie to mogę brnąć i przez zalane bulwary!!
Ja chcę moje 3:59 i tak łatwo nie odpuszczę!

Ostatnio zmieniony 16 maja 2014, 13:06 przez Fretka, łącznie zmieniany 1 raz.
- borova
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:56:55
Dobra to jeszcze ciekawostka z godziny 10:50 w okolicach mostu dębnickiego (tamtędy trasa nie przebiega) ale przebiega całkiem niedaleczko: sweet focia.
Gdyby odwrócić ludzika do góry nogami - mamy znak zakaz skakania na główkę (i dobrze. woda zimna. dno twarde:P)
Gdyby odwrócić ludzika do góry nogami - mamy znak zakaz skakania na główkę (i dobrze. woda zimna. dno twarde:P)
10 - 48:24 - Radom 09.03.14
21,097 - 1:49:12 - Skarżysko-Kamienna 24.08.13
42,195 - 3:56:45 - Paryż 06.04.14
Dzienniczek
21,097 - 1:49:12 - Skarżysko-Kamienna 24.08.13
42,195 - 3:56:45 - Paryż 06.04.14
Dzienniczek
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Pogoda:
wczoraj straszliwe ulewy, dzisiaj mniejsze. Tak, miasto jest "pozalewane" (w sensie dużych ilości kałuży i wszędobylskiej wody), to prawda. Wczoraj późnym wieczorem byłem na Błoniach - nieciekawie, jeśli o wodę chodzi, ale nawet dało się żyć. Nie wiem, jak będzie jutro. Teraz pada, ale co jakiś czas zupełnie nagle całkowicie przestaje. Po chwili, też nagle, zaczyna, więc totalnie nie wiadomo, ile - i czy - będzie lało.
Temperatura jest lepsza, niż Google twierdzi. Teraz rzekomo jest 16 stopni - bzdura! Realnie mamy 11-12. Mam nadzieję, że na maratonie nie będziecie mieli jakichś szczególnych upałów. Nie chce mi się wierzyć, że pogoda się tak strasznie zmieni, chociaż po ostatnich ciągłych gwałtownych załamaniach - kto wie.
Ja biegnę w RMFie (4,5 km), będę trzymał tempo koledze, później Mini Maraton, i jego już na maxa. Ciekawe, czy RMF wpłynie na wynik - teoretycznie tempo będzie w najgorszym wypadku moim wolno-wybieganiowym, a w najlepszym moim regeneracyjnym, ale to jednak jest to 2x minut wysiłku.
Co do aury - akurat mnie bardzo pasuje. Mam paranoiczną słabość do hardkorowych warunków pogodowych. Co poradzić? Oczywiście maratończykom życzę jak najlepszej aury do biegania na maxa, bo ja mogę sobie moje "krótkie" latać często i niektóre poświęcać na wspomnienia związane z hardkorowością pogody, a Wam pewnie na życiówkach zależy znacznie bardziej. Chociaż... moje doświadczenia wskazują, że ciężkie warunki (nie w sensie upały, tylko te niecodzienne) bardzo dobrze odwracają uwagę od zmęczenia. Może i u Was tak będzie?
Jedno bardzo ważne - wybiera się ktoś z Forumowiczów lecących maraton czy tak cokolwiek innego na BBL jutro, Plac Na Groblach, 9:30? Jak tak, to chyba się pofatyguję, bo z przyjemnością poznałbym Was osobiście, jeśli nie mielibyście nic przeciwko. Jak nie, to trochę nie wiem, czy iść, bo i tak byłbym totalnie skrępowany treningowo, jeśli chcę myśleć o przyzwoitej dyspozycji na Mini Maratonie...
wczoraj straszliwe ulewy, dzisiaj mniejsze. Tak, miasto jest "pozalewane" (w sensie dużych ilości kałuży i wszędobylskiej wody), to prawda. Wczoraj późnym wieczorem byłem na Błoniach - nieciekawie, jeśli o wodę chodzi, ale nawet dało się żyć. Nie wiem, jak będzie jutro. Teraz pada, ale co jakiś czas zupełnie nagle całkowicie przestaje. Po chwili, też nagle, zaczyna, więc totalnie nie wiadomo, ile - i czy - będzie lało.
Temperatura jest lepsza, niż Google twierdzi. Teraz rzekomo jest 16 stopni - bzdura! Realnie mamy 11-12. Mam nadzieję, że na maratonie nie będziecie mieli jakichś szczególnych upałów. Nie chce mi się wierzyć, że pogoda się tak strasznie zmieni, chociaż po ostatnich ciągłych gwałtownych załamaniach - kto wie.
Ja biegnę w RMFie (4,5 km), będę trzymał tempo koledze, później Mini Maraton, i jego już na maxa. Ciekawe, czy RMF wpłynie na wynik - teoretycznie tempo będzie w najgorszym wypadku moim wolno-wybieganiowym, a w najlepszym moim regeneracyjnym, ale to jednak jest to 2x minut wysiłku.
Co do aury - akurat mnie bardzo pasuje. Mam paranoiczną słabość do hardkorowych warunków pogodowych. Co poradzić? Oczywiście maratończykom życzę jak najlepszej aury do biegania na maxa, bo ja mogę sobie moje "krótkie" latać często i niektóre poświęcać na wspomnienia związane z hardkorowością pogody, a Wam pewnie na życiówkach zależy znacznie bardziej. Chociaż... moje doświadczenia wskazują, że ciężkie warunki (nie w sensie upały, tylko te niecodzienne) bardzo dobrze odwracają uwagę od zmęczenia. Może i u Was tak będzie?
Jedno bardzo ważne - wybiera się ktoś z Forumowiczów lecących maraton czy tak cokolwiek innego na BBL jutro, Plac Na Groblach, 9:30? Jak tak, to chyba się pofatyguję, bo z przyjemnością poznałbym Was osobiście, jeśli nie mielibyście nic przeciwko. Jak nie, to trochę nie wiem, czy iść, bo i tak byłbym totalnie skrępowany treningowo, jeśli chcę myśleć o przyzwoitej dyspozycji na Mini Maratonie...
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Pogoda odbiera przyjemność z biegnięcia tą trasą w sumie. Fajny klimat był na Wawelu i wałach tam. Ludzie siedzieli, klaskali, dopingowali..Biegłem już raz w ulewie dychę w Krapkowicach i poczułam smak przed maratonem w Łodzi. Nie jest to przyjemna aura i po wychyleniu słoneczka, ładnie paruje, wilgoć..co już ładne nie jest 

Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
No jasne, Jabbur, ja nie piszę o takiej aurze, jak jest teraz, czyli woda, woda, dużo wody, tylko np. o deszczu i 12*C. Mnie się najlepiej w takich warunkach biega. Postaram się być na mecie, w tamtym roku widziałem życiówkowy finisz Małego, mam nadzieję, że teraz zobaczę Twój życiówkowy finisz. 

"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
- tomasir
- Zaprawiony W Bojach
ja widzę problem inny - mam nadzieję, że obniży się poziom Wisły. Dziś jadąc koło mostu przy Koronie brakowało tylko kilku centymetrów do przelania się na wały gdzie jest bieg. Oby Wam wszystkim się udało i Wisła nie przelała ...
zgodnie z naturą!
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
-
- Rozgrzewający Się
Jakby co to polecimy 12 kółek wkoło błoni
Ciekawi mnie kiedy podadzą zmianę trasy bo z bulwarów na pewno nici, w tvn meteo pokazują co chwila aktualny stan wody w Krakowie, jest wysoko. Po południu będę jechał po pakiet, to może coś więcej się dowiem

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Uwzględniając ile włożyłem w przygotowania to mogę i 110 rundek po stadionie walnąć, ale wkurza mnie potencjalny brak atestu. Oraz milczenie organizatorów, bo pociąg coraz bliżejeliot41 pisze:Jakby co to polecimy 12 kółek wkoło błoniCiekawi mnie kiedy podadzą zmianę trasy bo z bulwarów na pewno nici
- guerlainn
- Stary Wyga