ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Oooo mój Boże...
Dziewczyny uwielbiam Was!

Moja wyobraźnia chyba zbyt mocno pracuje, bo aż oplułam kawą tablet :-)
Na golasa, po łąkach w poszukiwaniu pokrzyw!! Uroczo :hahaha:
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
cava pisze:Nie mogę, wyobrażam sobie to bieganie nocą po lesie na golasa i z czołówką na głowie. :hahaha:
No to mam pracę z głowy na dziś. :hahaha:
Ktos moglby opacznie zrozumiec twoje intencje czyli cel poszukiwan...;-)
ej weś, co, nie psuj nam nadziei na spotkanie super pokrzyw :spoczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

katekate pisze:
fantom pisze:
cava pisze:Nie mogę, wyobrażam sobie to bieganie nocą po lesie na golasa i z czołówką na głowie. :hahaha:
No to mam pracę z głowy na dziś. :hahaha:
Ktos moglby opacznie zrozumiec twoje intencje czyli cel poszukiwan...;-)
ej weś, co, nie psuj nam nadziei na spotkanie super pokrzyw :spoczko:
W pokrzywach to juz fetysz na maxa :hej:
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

masz żonę? :spoczko: bo widzę, że doświadczenie masz :hahaha: :hej:
komentarze
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 58:57
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ależ tutaj tematy! Uśmiałam się niekiepsko i wiecie co?? Trzeba się wybrać wspólnie po tę pokrzywę :hahaha: :hej:

Beata dzięki za komplement :) Niestety to są zdjęcia robione telefonem :grr: Czekam, aż dotrze do mnie z Polski mój aparat i wtedy mam nadzieję, że będą jeszcze ładniejsze. Kiedyś robiłam sporo krajobrazów, też sporo HDR-ów, no i oczywiście z biegów na których bywałam, ostatnio przerzuciłam się na zwierzaki, a zwłaszcza psy. Jako wolontariuszka chodziłam do schroniska i robiłam im fotki :) Jak znajdę na dysku starsze fotki to wrzucę kilka, o ile masz chęć popatrzeć ? :)
Dalej, wyżej i na przekór!! http://bliczek.pl :)
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

katekate pisze:masz żonę? :spoczko: bo widzę, że doświadczenie masz :hahaha: :hej:
W zbieraniu pokrzyw ? Kiedys jako mlody chlopak zbieralem z dziadkiem dla swinek ale to sie chyba nie liczy :bum: Zona by chyba dziwnie na mnie patrzyla jakbym ja wzial na romantyczny spacer w poszukiwaniu pokrzyw. Zdarzylem wczoraj corce wytlumaczyc co to sa pokrzywy a teraz juz nic nie bedzie takie samo...Eh wyobraznia...
Ależ tutaj tematy! Uśmiałam się niekiepsko i wiecie co?? Trzeba się wybrać wspólnie po tę pokrzywę
Widze ze podnosimy poprzeczke fetyszu... :spoczko:
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
katekate pisze:
Ależ tutaj tematy! Uśmiałam się niekiepsko i wiecie co?? Trzeba się wybrać wspólnie po tę pokrzywę
Widze ze podnosimy poprzeczke fetyszu... :spoczko:
No pewnie!! Trzeba się wspierać w takich działalnościach :hej: :spoczko:
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ale tu wesoło!!!!!!!!!!

W sumie pokrzywa to pokrzywa, zbiera się parzy i pija, można ususzyć i ma się zapas. Grunt żeby nie była z terenów przydrożnych. U mnie rośnie, robię z niej nawóz do kwiatów, piję, płukanki do włosów.
Tak samo jak z miętę i melisą, które rosną w naszych ogrodach lub doniczkach, zrywa się i zalewa wrzątkiem. Można z niej robić jeszcze sok, nalewki i ekstrakty. No i mozecie sobie posiać w doniczce i mieć swoją na balkonie czy w ogrodzie...

Zbieramy ją od później wiosny do później jesieni jest to okres kwitnienia, więc soki krążą po roślince i jest najsmaczniejsza i najzdrowsza. Do naparów i płukanek można stosować liście jak i całą pokrzywę z łodygą włącznie, niektórzy jednak wolą z samych liści mimo to jest marnotrawstwo składników. Świeżą pokrzywę zaparza się ok 0,5 minuty, suszoną trochę dłużej.

A do tego biegania nago zaopatrzcie się w ostre narzędzia do cięcia! :hahaha:
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

papillon pisze: A do tego biegania nago zaopatrzcie się w ostre narzędzia do cięcia! :hahaha:
Czyli podsumujmy: Nago, zbiorowo, w pokrzywach a do tego jeszcze sado-maso...Kurde co to bieganie robi z ludzi...
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Doroteczka pisze:Beata dzięki za komplement :) Niestety to są zdjęcia robione telefonem :grr: Czekam, aż dotrze do mnie z Polski mój aparat i wtedy mam nadzieję, że będą jeszcze ładniejsze.
Wiesz, ja uważam, że sprzęt to sprawa drugorzędna. Owszem, ma znaczenie, ale nie zastąpi oka, wyczucia, "tego czegoś" co przesądza o tym, że zdjęcie jest dobre. Można mieć super wypasiony sprzęt i pstrykać banalne widoczki.
Ja coś tam próbuję lustrzanką, ale nadmiar techniki mnie gubi. A całkiem niezłe zdjęcia mam nadal ze starego, chyba już 15-letniego półkompaktu Konica-minolta.
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

beata pisze:
Doroteczka pisze:Beata dzięki za komplement :) Niestety to są zdjęcia robione telefonem :grr: Czekam, aż dotrze do mnie z Polski mój aparat i wtedy mam nadzieję, że będą jeszcze ładniejsze.
Wiesz, ja uważam, że sprzęt to sprawa drugorzędna. Owszem, ma znaczenie, ale nie zastąpi oka, wyczucia, "tego czegoś" co przesądza o tym, że zdjęcie jest dobre. Można mieć super wypasiony sprzęt i pstrykać banalne widoczki.
Ja coś tam próbuję lustrzanką, ale nadmiar techniki mnie gubi. A całkiem niezłe zdjęcia mam nadal ze starego, chyba już 15-letniego półkompaktu Konica-minolta.
Oczywiście całkowicie się z Tobą zgadzam. Nawet aparat za 20 000 zł nie zastąpi fotografa, tego "cusia". Znam wiele osób które mają meega apraty i robią zdjęcia jak większość, ale są też takie osoby, które bez względu na sprzęt potrafią uchwycić chwilę i złożyć niesamowity kadr. Ale jakoś zdjęć niestety spada w porównaniu z moim telefonem. Mi często zależy na wysokiej rozdzielczości zdjęcia, czy to na plakat, czy po prostu żeby wykorzystać w internecie. Sama też bawię się lustrzanką już dość długo :) Robię zdjęcia w formacie RAW i też trochę mi zajęło ogarnięcie tematu, zresztą w trakcie korzystania wychodzi sporo spraw technicznych i funkcji. Nie chciałam robić na auto, od tego mam właśnie telefon. Dużo czytałam wcześniej, ale mimo to gdy kupiłam lustrzankę wiele rzeczy wyszło w trakcie. Nie wspomnę już o określonych ograniczeniach obiektywów.
Pochwal się fotkami! :) Chętnie zobaczę kilka :)
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

fantom pisze:
papillon pisze: A do tego biegania nago zaopatrzcie się w ostre narzędzia do cięcia! :hahaha:
Czyli podsumujmy: Nago, zbiorowo, w pokrzywach a do tego jeszcze sado-maso...Kurde co to bieganie robi z ludzi...

Bieganie sprawia że człowiek jest otwarty na wszystko, ma czysty umysł i takie zdrowe podejście do życia :hej: :hej:

Jeśli ktoś kiedyś taki na nasze wywody, to naprawdę złapie sie za głowę i pomyśli sobie o nas biegaczach ciekawe rzeczy :bum:
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PaulinaJ pisze:
fantom pisze:
Jeśli ktoś kiedyś taki na nasze wywody, to naprawdę złapie sie za głowę i pomyśli sobie o nas biegaczach ciekawe rzeczy :bum:
Ło matko jakby to zobaczyli Terlikowski, Zdort i Ziemkiewicz to by dopiero mieli uzywanie...
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

phi, wielkie mi halo :hahaha: goły biegacz w pokrzywach :spoczko:
komentarze
Awatar użytkownika
Doroteczka
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

katekate pisze:phi, wielkie mi halo :hahaha: goły biegacz w pokrzywach :spoczko:
Dokładnie. Nie przesadzajmy, bo wszystko jest dla ludzi :lalala: :hej: Bo jesteśmy ludźmi, nie?? :hej: Bo biegacz to też człowiek?? :bum: :spoczko:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ