Bank Of America Chicago Marathon 2014

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
rufuz

Nieprzeczytany post

dwa razy bieglem w Chicago i za kazdym razem pogoda dopisala. Jedyne ryzyko to chyba zbyt silny wiatr.
PKO
piotrek0424
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 47:55
Życiówka w maratonie: 4:08:55

Nieprzeczytany post

justwarmup pisze:Panowie, mozna jeszcze kupic za 200?:) bez losowania!?
bez losowania tylko zostaly organizacje charytatywne za min 1500$
rufuz pisze:dwa razy bieglem w Chicago i za kazdym razem pogoda dopisala. Jedyne ryzyko to chyba zbyt silny wiatr.
oporcz wiatru to tragiczna jest tez wilgotnosc w chicago potrafi byc i 100% a to jest tragedia wtedy
5km-22:59
10km-48:50
HM-1:47:54
M-4:08:55
Władek J
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jestem w trakcie planowania wyjazdu na bieg i w związku z tym mam pytanie, czy przyjazd na tydzień przed jest wystarczającym czasem na aklimatyzację?
rufuz

Nieprzeczytany post

Mi za kazdym razem kiedy biegalem w USA wystarczylo ok. 4-5 dni :ble: Powroty byly zawsze meczace bo siedzenie w samolocie 7-8 godzin po maratonie bylo bardzo niewygodne :bum: Poza tym jeszcze przesiadki w Amsterdamie czy Paryzu :bum: Nie lubie latac, nie dlatego, ze sie boje ale dlatego, ze to niezmiernie nuuuudne :bum: To jednak nie to samo co lot czarterowy na wakacje do Egiptu lub Tunezji :hahaha:
piotrek0424
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tydzien czasu wystarczy po 5 dniach bedziesz juz przestawiony w 100%, ale zalezy tez jak duza masz tutaj rodzine i ile bedzie trwalo powitanie :bum:
Władek J
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dzięki. Szczęśliwie rodzina nie namawia do mokrych i wylewnych powitań :) Chciałem wracać już w poniedziałek, ale zostanę jeszcze dzień może dwa na regenerację i przygotowanie się do ciasnoty w samolocie.
rufuz

Nieprzeczytany post

Podczas powrotu w samolocie polecam miejsce siedzace przy przejsciu. Wiadomo regeneracje po maratonie, wiecej sie pije a tym samym trzeba czesciej do WC. Siedzac miedzy innymi pasazerami po 2-3 godzinach czeste wychodzenie za potrzeba staje sie uciazliwe :ble:
Władek J
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Słusznie. Tak zrobię.
rufuz

Nieprzeczytany post

Ja calkiem niedawno "zajarzylem", ze mozna zmienic miejsce siedzace podczas procedury drukowania biletow :hejhej: Dla mnie nuuuuuudaaaa zaczyna sie po ok 3 godzinie lotu :bum: Bedziesz zadowolony. Maraton w Chicago to jeden najlepszych w jakim bralem udzial. Organizacja, kibice itd prefekcyjne. Na 100% pobiegne tam jeszcze nie raz :ble:
Daj znac jak zareagowales na szklane tarasy widokowe na 103 pietrze Wills Tower :ble:
Ja w tym roku tez sie wybieram do USA ale turystycznie - NY i Atlantic City. Zakochalem sie w tym kraju.
Władek J
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Udało się kupić bilety lotnicze i za dodatkowe pieniądze wybrać miejsca siedzące. To będę miał gdzie nogi wyprostować ;) Na tym tarasie już byłem, parę dni temu szyba pod nogami komuś popękała. Moim zdaniem fajniejszy taras szklany jest na Wielkim Canionie.
rufuz

Nieprzeczytany post

Przynajmniej bedzie mniejszy tlok na tarasach widokowych bo czesc turystow ze strachu nie wejdzie na szklane tarasy.
piotrek0424
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

chyba szykuje sie zlamanie rekordu trasy chicagowskiego maratonu. potwierdzono dzis ze biegnie Kenenisa Bekele, trzykrotny złoty medalista olimpijski, 18-krotny medalista MŚ i aktualny posiadacz rekordow świata na 5000 m i 10000m. i zwyciezca maratonu w Paryzu z czasem 2:05:04. a do maratonu pozostalo nam rowne 60 dni :hej:
Władek J
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ciekawe czy będę miał okazję chociaż go zobaczyć?
rufuz

Nieprzeczytany post

W 2012 Chicago wygral Tsegay Kebede, ktorego na biegu nie widzialem ale za to wracal tym samym samolotem do europy z cala rodzinka co ja. Niestety zagapilem sie i nie zdazylem zrobic sobie zdjecia ze zwyciezca :grr:
Władek J
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Teraz Bekele będzie miał ciężki orzech do zgryzienia. Po Berlinie już nic nie jest łatwe. Do czasu następnego rekordu :nienie:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ