ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
- Życiówka w maratonie: brak
Ja bym się do nich nie zbliżał za bardzo, bo cholery dziobią bardzo mocno i skrzydłami mogą zrobić krzywdę
.

- szelma
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
U mnie na kanałku też czasem łabędzie pływają. I kaczek mnóstwo. A wczoraj zwiała przede mną bażancica
Uciekała w panice - komicznie to wyglądało
Często też dzikie króliki zdarza mi się wystraszyć 

-
- Zaprawiony W Bojach
To problem zbieractwa i ewentualnych pomyłek sam się rozwiązał. Nie jestem jeszcze na tyle szalona, aby jeździć po pokrzywę na jakieś odległe łąki. Najlepiej o świciecava pisze:Pokrzywę się zbiera w miejscach czystych. W oddaleniu od dróg, nawet polnych , torów(!!!!), sadów i pól które mogą podlegać opryskom.

- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
ponoc najwieksza moc ma ta zebrana o polnocyMa_tika pisze:To problem zbieractwa i ewentualnych pomyłek sam się rozwiązał. Nie jestem jeszcze na tyle szalona, aby jeździć po pokrzywę na jakieś odległe łąki. Najlepiej o świciecava pisze:Pokrzywę się zbiera w miejscach czystych. W oddaleniu od dróg, nawet polnych , torów(!!!!), sadów i pól które mogą podlegać opryskom.![]()

- szelma
- Zaprawiony W Bojach
A do tego przy pełni i nago?Gryzzelda pisze:ponoc najwieksza moc ma ta zebrana o polnocyMa_tika pisze:To problem zbieractwa i ewentualnych pomyłek sam się rozwiązał. Nie jestem jeszcze na tyle szalona, aby jeździć po pokrzywę na jakieś odległe łąki. Najlepiej o świciecava pisze:Pokrzywę się zbiera w miejscach czystych. W oddaleniu od dróg, nawet polnych , torów(!!!!), sadów i pól które mogą podlegać opryskom.![]()

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Przez bażanty, kuropatwy i zające to można zawału dostać. Ostatnio mi kuropatwa w zasadzie spod nóg wyleciała.szelma pisze:A wczoraj zwiała przede mną bażancicaUciekała w panice - komicznie to wyglądało
Często też dzikie króliki zdarza mi się wystraszyć
Jak chcecie zbierać pokrzywy to mam taki kawałek gdzie jest ich sporo

- Gryzzelda
- Zaprawiony W Bojach
juz sobie wyobrazam cave biegajaca po lesie na golasa przy swietle ksiezyca, zbierajaca pokrzywyszelma pisze:A do tego przy pełni i nago?Gryzzelda pisze:ponoc najwieksza moc ma ta zebrana o polnocyMa_tika pisze:To problem zbieractwa i ewentualnych pomyłek sam się rozwiązał. Nie jestem jeszcze na tyle szalona, aby jeździć po pokrzywę na jakieś odległe łąki. Najlepiej o świcie![]()

- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11

- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Ooooo to ja się nadaje, hhhaahhhaaa
- cava
- Zaprawiony W Bojach
W "tych czasach" se można ponoć zaszyć to i owo i być wtórna dziewica.
Już to widzę: wtórna dziewica, o północy w lesie na golasa i jeszcze z kastanietami w dłoniach żeby było bardziej stylowo.
A zamiast jednorożca, osiedlowy łabędź.
Może zrobimy nocny bieg "po pokrzywę"?
Podejrzewam że największą frekwencję miałaby sekcja kibiców.
Już to widzę: wtórna dziewica, o północy w lesie na golasa i jeszcze z kastanietami w dłoniach żeby było bardziej stylowo.

A zamiast jednorożca, osiedlowy łabędź.

Może zrobimy nocny bieg "po pokrzywę"?
Podejrzewam że największą frekwencję miałaby sekcja kibiców.

- cava
- Zaprawiony W Bojach
Nie mogę, wyobrażam sobie to bieganie nocą po lesie na golasa i z czołówką na głowie.
No to mam pracę z głowy na dziś.

- beata
- Ekspert/Trener
To ja może pójdę w noc świętojańską poszukać kwiatu paproci
.
Bez czołówki
.
Co do ziół, to wiedzę roślinną posiadam, ale zioła to wolę jednak na łące albo w zielniku
.
... ja kiedyś biegałam o 5.rano, i to przez dwa lata (zresztą, gdy pracowałam "z roślinami" - w ogrodzie botanicznym ...), teraz rano jestem jakaś zamulona i ociężała, i o ile wstać wcześnie mogę, tak nie dam rady biegać. Jedynie w górach mogę wyjść tak wcześnie i od razu działać ...
Dorotka, świetne zdjęcia robisz. Ja trochę fotografuję - bo lubię, podobają mi się takie malarskie zdjęcia, gdzie treść zdjęcia tworzy jakby nie tylko sama sytuacja zdjęciowa, ale też forma, sposób kadrowania, kolor, itp.

Bez czołówki

Co do ziół, to wiedzę roślinną posiadam, ale zioła to wolę jednak na łące albo w zielniku

Kasia, że też dajesz radę tak rano wstawać i biegać, podziwiamkasia41 pisze:Ja już po porannym bieganiu,jakaś dzisiaj ociężała i otępiała byłam,ale zrobiłam to co miałam założone.

Dorotka, świetne zdjęcia robisz. Ja trochę fotografuję - bo lubię, podobają mi się takie malarskie zdjęcia, gdzie treść zdjęcia tworzy jakby nie tylko sama sytuacja zdjęciowa, ale też forma, sposób kadrowania, kolor, itp.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Ktos moglby opacznie zrozumiec twoje intencje czyli cel poszukiwan...cava pisze:Nie mogę, wyobrażam sobie to bieganie nocą po lesie na golasa i z czołówką na głowie.![]()