Witam! Mam pewien problem z doborem butów do biegania. W dotychczasowych butach po treningu w zagłębieniu między dużym palcem a śródstopiem pojawiają mi się pęcherze. Także między dużym palcem i sąsiednim czasami „coś wyskoczy”. Problem ten dotyczy obu stóp. Będę bardzo wdzięczny, jeżeli któraś z osób czytających ten tekst, (która miała podobny problem) poradzi mi, jaki model (firma, nazwa) butów będzie dla mnie odpowiedni (cena do 300zł). Moje dane: 22 lata, 183 cm, 87 kg, pronacja średnia (może trochę większa od średniej) – zużywa mi się zewnętrzna część bieżnika. Biegam po utwardzonych drogach polnych (czasami piasek) trzy razy w tygodniu po półtorej godziny.
Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich biegaczy!
Jakie buty?
- outsider
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Buty nie mają nic wspólnego z pęcherzami.
O doborze butów jest tutaj
Będzie problem. Raczej porządne trenningówki dla heavy runnersów ( z dobrym, solidnie karbowanym bieżnikiem) .Chociaż traile też powinny być OK
Ps Dobieracz Currexa nie funkcjonuje. Z głównej strony też nie mogę się do niego dogrzebać. Chyba go Niemce usunęły.
Z pęcherzami to inna zupełnie bajka. Nie wiem co je wywołuje.
Wiem, że na mnie działa środek Clotrimazolum. Tylko, że on jest na różne rzeczy i radziłbym kupować go w aptece gdzie Cię nie znają. Kosztuje toto 3.5zł.
Problem tkwi,moim zdaniem, w skórze (tłusta- łupież i inne takie sprawy) i/ lub w glonach i innych żyjątkach, których pełno na nas. (mycie w brew pozorom nie musi ich usuwać, niektóre z nich świetnie czują się w mydlinach).
Dokładnie co jest praprzyczyną pęcherzy to nie wiem.
Możesz próbować kremów czy pudrów, które podsuszą skórę.
Może zmiana mydła?.
Nie wiem co jest w tym Clotrimazolum, pewnie jest też w czymś innym, co spowoduje, że nie będą robić się pęcherze.Nie chcesz jego, to szukaj.
O doborze butów jest tutaj
Będzie problem. Raczej porządne trenningówki dla heavy runnersów ( z dobrym, solidnie karbowanym bieżnikiem) .Chociaż traile też powinny być OK
Ps Dobieracz Currexa nie funkcjonuje. Z głównej strony też nie mogę się do niego dogrzebać. Chyba go Niemce usunęły.
Z pęcherzami to inna zupełnie bajka. Nie wiem co je wywołuje.
Wiem, że na mnie działa środek Clotrimazolum. Tylko, że on jest na różne rzeczy i radziłbym kupować go w aptece gdzie Cię nie znają. Kosztuje toto 3.5zł.
Problem tkwi,moim zdaniem, w skórze (tłusta- łupież i inne takie sprawy) i/ lub w glonach i innych żyjątkach, których pełno na nas. (mycie w brew pozorom nie musi ich usuwać, niektóre z nich świetnie czują się w mydlinach).
Dokładnie co jest praprzyczyną pęcherzy to nie wiem.
Możesz próbować kremów czy pudrów, które podsuszą skórę.
Może zmiana mydła?.
Nie wiem co jest w tym Clotrimazolum, pewnie jest też w czymś innym, co spowoduje, że nie będą robić się pęcherze.Nie chcesz jego, to szukaj.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.