Poprawa kondycji-jakie treningi.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
lemurid123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć,w mojej miejscowości odbędzie się taki niby ćwierćmaraton bo obejmuje dystans 1800m i mam w zamiarze wygrać i chcę abyście mi doradzili jakie treningi podjąć żeby chociaż troszkę poprawić swoje wyniki czasowe,albo żeby jakoś poprawić się siłowo.Mam 16 lat,maraton jest właśnie w tej kategorii i na tym dystansie mam na tę chwilę czas 5:53 i chciałbym zejść poniżej 5 minut jeśli to możliwe.Kompletnie nie mam pojęcia od czego zacząć bo nigdy nie zajmowałem się trenowaniem biegania gdyż od podstawówki zajmowałem miejsca w pierwszej 10 w województwie :taktak: .Jedyne co to gram w klubie piłkarskim,w którym dość dużo biegam na treningach i na meczach.Mam czas do 25 maja i tu moje pytanie czy jest możliwość poprawienia mojej kondycji? Jakieś konkretne treningi? :niewiem:
Ostatnio zmieniony 09 maja 2014, 21:39 przez lemurid123, łącznie zmieniany 1 raz.
PKO
Awatar użytkownika
Bacio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 55:09
Życiówka w maratonie: 5:12:13

Nieprzeczytany post

To chyba jakaś 1/23 maratonu. Ćwiartka to 10km plus dojście po medal.
lemurid123
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tłumaczą się tym,że nazwa "1/23 maratonu" dziwnie brzmi i lepiej nazwać to "Ćwierćmaratonem" :hahaha: W tamtym roku było 2,5km teraz zmniejszyli dystans,a dlaczego to nie wiem.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ