Buty do biegania na siłownię
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 43:55
- Życiówka w maratonie: 4:xx
Hej, czy moge brac buty do biegania jako do chodzenia/cwiczenia na silowni? Dodam, ze po siłowni robie cardio 30min na biezni wiec akurat tam sie przydadza, ale co z obciążeniem? Czy nie wpłynie on negatywnie na podeszwę?
- ThomasM
- Wyga
- Życiówka na 10k: 41:44
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Wg mnie buty do biegania powinny służyć tylko do biegania. Proponował bym zakup jakiś tanich butów biegowych na siłownie np. z lidla albo ekideny 50 z decha.
Ps. Wydaje mi się, że temat dałeś w złym dziale.
Ps. Wydaje mi się, że temat dałeś w złym dziale.
- kisio
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Zależy co chcesz robić na tej siłowni.
Do biegania po bieżni wypadałoby mieć inne buty niż na ulicę bo to jednak potrafi zrobić sporo syfu.
Do ćwiczeń siłowych moim zdaniem powinny być buty z jak najcieńszą podeszwą więc amortyzowane biegowe raczej odpadają.
Do zajęć np. TRX czy crossfit przyda się coś co zapewni trzymanie na sali, czyli bardziej halówki albo jakieś niminale na vibramie.
Do biegania po bieżni wypadałoby mieć inne buty niż na ulicę bo to jednak potrafi zrobić sporo syfu.
Do ćwiczeń siłowych moim zdaniem powinny być buty z jak najcieńszą podeszwą więc amortyzowane biegowe raczej odpadają.
Do zajęć np. TRX czy crossfit przyda się coś co zapewni trzymanie na sali, czyli bardziej halówki albo jakieś niminale na vibramie.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
osobiście uważam, że te same buty na siłownię i do bieganie to mówiąc delikatnie pomysł z d..... Tak jak pisał już ktoś zaopatrz się w jakieś buty na siłownię lub wyjmij stare biegowe, które do biegu już się nie nadają, a na siłownię będą w sam raz. pozdro
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą