uzależniona biegaczka?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Peggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam :)
Piszę ten post jako pierwszy mimo iż moja przygoda z bieganiem już trwa. Dzisiaj moim marzeniem jest udział w półmaratonie, później w maratonie, a co dalej to kto wie. A skąd pomysł na bieganie? Wcześniej było dobrym sposobem na schudnięcie, a dzisiaj jest czymś bez czego nie można żyć. Kolega mówi, że jestem uzależniona, ale coś w tym jest. Bieganie stało się moją pasją, miłością i celem. Bieganie uszczęśliwia i zmieniło wiele w moim życiu. wiele pozytywnych zmian jak również tych negatywnych. Ale skupiam się na pozytywnych.

Pozdrawiam więc wszystkich biegaczy i biegaczki :)
PKO
piano079
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej:)
A możesz powiedzieć coś więcej o tych negatywnych? Wymienić je?
Peggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Małe kontuzje związane z bieganiem. Dokuczał mi ból kolan, jednak uporałam się z nim. Teraz od kilku dni walczę z piszczelami, ale też z nimi wygram.
Negatywne jest też to, że bieganie stawiam na pierwszy plan. Potrafię odłożyć spotkanie ze znajomymi tak w czasie, by zdążyć pobiegać i jeszcze się z nimi spotkać.
Oczywiście plusów jest dużo dużo więcej niż minusów biegania.
Awatar użytkownika
guerlainn
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Od biegania ponoć też można się uzależnić ;) Mam to samo co Ty, biegam co drugi dzień i w dzień biegowy już od rana mnie nosi ;) Plan mam podobny co i Ty. W tym roku 10 km i jeśli nie przydarzy się jakiś uraz to na jesień może jakiś półmaraton. Maraton to może w przyszłym roku. A negatywy też się zdarzają ;) Np ostatnio przy kupnie nowych spodni okazało się że do tych które dobrze leżą na tyłku dość trudno mieszczą mi się łydki :hahaha:
Obrazek
Peggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja niestety na jesień tego roku nie wezmę udziału w półmaratonie. Chociaż każdy mówi "SPRÓBUJ". Wiem na ile mnie stać i wiem, że do przyszłego roku poczekam. Nic na siłę, tym bardziej, że teraz czeka mnie przerwa od biegania i nie wiem jak sobie z nią poradzić, bo na jutro miałam już przygotowaną trasę.
Ale jak trzeba to trzeba, prawda?
W przyszłym roku półmaraton, mam nadzieję, że na wiosnę. A jeśli nie, to na jesień w moim rodzinnym mieście.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15

Nieprzeczytany post

Rowniez powiem sprobuj :) Polmaraton to duzo, ale nie za duzo :) To jest jeszcze dystans, który mozna ukonczyc praktycznie bez wiekszego przygotowania.
Peggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ale ja nie chcę TYLKO wziąć w nim udziału. Chcę dać z siebie wszystko. Do tego muszę się odpowiednio przygotować, bo to nie jest TYLKO bieg. To będzie przełom.
Nie chcę czegoś robić na pół gwizdka i tylko dlatego, że inni powiedzą "dasz radę". Chcę wiedzieć, że dołożyłam wszelkich starań do tego, by wystartowac w półmaratonie. To nie jest tak, że nie trzeba się przygotować, nie biegam jeszcze tak dużego dystansu by bez przeszkody pokonać 21 km.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sama musisz to czuc, czy jestes juz gotowa czy nie, nikt za Ciebie tego wiedzial nie bedzie.
Peggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dlatego też wszystkim powtarzam, że to jeszcze nie ten etap.
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a ja tu wyczuwam brak wiary we wlasne mozliwosci :)
angelika
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1:04

Nieprzeczytany post

coś jest w tym uzależnieniu od biegania...też mnie nosi w dzień biegania, sprawdzam jaka pogoda, ściągam nową muzykę, jem mniej... :hej:
http://www.endomondo.com/profile/9856599

Biegacz to nie ten, kto szybko biega. To ten, który nie ustaje w walce.
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cudownie działają te endorfiny. Brawo! Trzymaj się!
Peggy
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak, jest to brak wiary we własne możliwości. Brak wiary w siebie. Totalne rozbicie, a teraz kiedy mam tę przymusową przerwę od biegania to aż mnie nosi. I wszystko widzę negatywnie.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ