Witajcie,
zaczynam tak sobie biegać i przebiegłem te pierwsze 50km po asfalcie swoim tempem, ale teraz brat musiał wyjechać na szkolenie z wojska i zostawił mi psa Huskiego, a on no nie lubi biegnąć moim tempem i się bardziej rozpędzam do sprintu. Więc jakie buty polecacie do biegania po asfalcie mam takie trasy. Z 2,5km jest asfalt zwykły, a potem z 1,5km ziemia i z 700m płyty.
Innych możliwości za bardzo nie mam, więc jakie buty będą tańsze nie jakieś za 500 zł. :D Dodam, że muszę się przygotować na testy sprawnościowe do 3 czerwca i osiągnąć czas 7min i 26 s na 2 km.
Jakie buty do biegania po asfalcie ?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Rozgrzewający Się
przy okazji jakiś trening polecacie, aby ten czas poprawić ? np coś takiego, że pon. biegu truchty potem sprinty itd. nie znam się nie wiem :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
Buty musisz sam sobie wybrać. Przede wszystkim muszą być wygodne. Idź sobie do decathlonu albo jakiegoś sklepu biegowego i mierz. Doradź się sprzedawcy, tylko uważaj bo będą chcieli wcisnąć Ci najdroższe. Mierz tańsze modele na pewno coś wybierzesz.
Jeśli chodzi o treningi to wszystko zależy z jakiego poziomu startujesz... 7m 26s dla jednego to żaden problem a ktoś inny może mieć spory problem żeby w rok się do tego przygotować.
Według mnie to powinieneś dużo treningów szybkościowych robić.
Jeśli chodzi o treningi to wszystko zależy z jakiego poziomu startujesz... 7m 26s dla jednego to żaden problem a ktoś inny może mieć spory problem żeby w rok się do tego przygotować.
Według mnie to powinieneś dużo treningów szybkościowych robić.
-
- Rozgrzewający Się
szybkościowe to teraz będę tylko robił z tym psem, ale dzięki za informacje
tylko problem właśnie z takimi butami w sklepie, bo podobno wciskają byle gówno, bo samo się nie znają, więc wolałem informacje od osób, które biegają dłuższy czas po asfalcie.

-
- Rozgrzewający Się
Dobra zmiana czasu na 2km. Tamten wynik 15 min był sprzed 2 tygodnii. Dzisiaj biegałem i miałem na 2km 10 min.