Powrót do formy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

WItam, od zawsze bylem aktywny fizycznie, gralem nawet w pilke nozna amatorsko takze wysilem fizyczny dla mojego ciala nie jest obcy :) przez prace niestety zaniedbalem totalnie sport i przez osttanie pol roku praktycznie zero biegania. Brzuch troche urósł, wiadomo i teraz chce to nadrobic. Zalezy mi wlasnie na poprawie kondycji jak i spaleniu tego tluszczu z brzucha.

Co bedzie najlepsze...? Ciagly bieg, czy interwały? Chcialbym do tego dorzucic program 100 pompek + jakies cwiczenia na brzuch(co polecacie?) + czasem rower + czasem boisko i gra w piłke.

Prosze o jakies porady, a jesli to mozliwe to i nawet jakis fajny program treningowy.

A i dodam, ze dzisiaj jestem po 1 bieganiu, przebieglem z kolega 8 km + 2 km marszu. Przesadzilismy, wiem, ale to tez pokazuje ze w jakiejs fatalnej kondycji nie jestem.

Jeszcze jedno pytanie, jaki program na androida do biegania? Endomondo?
PKO
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15

Nieprzeczytany post

Ja bylbym za ciaglym biegiem, z tym ze wolniej a dluzej, najlepiej okolo 60minut, moze tak po prostu brzuszki by robic? Planow treningowych jest pelno w sieci, poszukaj a na pewno cos dla siebie znajdziesz, Jezeli chodzi o aplikacje na androida za free to endomondo bedzie najlepsze.
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

no wlasnie ciezko znalezc jakis plan... co do brzuszek to z tego co wiem wlasnie sa malo skuteczne ze tak powiem.

a z programow płatnych? biore pod uwage tylko polskie wersje
kojot19922
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:15

Nieprzeczytany post

Szczerze mowiac nie wiem, ja uzywam endomondo i jak najbardziej jestem z niego zadowolony, jedyny minus taki, ze gdyby to bylo w zegarku to mozna caly czas na tempo zerkac a tak to niestety nie da rady ;)
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

@katalonczyk

Jak masz mozliwość to połącz bieganie razem z ogólnorozwojówką.Np.2 km.rozgrzewka+rozciąganie i w seriach;40 pompek,40 wykroków,50 skipów A i 50 C,2x200m lub 4x100m mocno,nastepna seria i możesz dołożyć pajacyka,wahadło,przysiady,ćwiczenia na łydki,bieganie po schodach,skakanke.Zrób kilka takich serii,a na koniec bieg 5km.Trening razem około 90-100min 2,3xtydź..Ogranicza cię tylko twoja wyobraźnia i wytrenowanie.Takie połączenie niesamowicie skuteczne,ale również ostrzegam przed przetrenowaniem.Regeneracyjnie rower lub pływanie albo bieg długo i luźno,bez telefonu i stopera,na czuja.
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hmmm... ten program tak do lasu niebardzo sie nadaje...

Ma ktos jeszcze jakies propozycje?
grzechukiel
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 1h30min
Życiówka w maratonie: 6,5h

Nieprzeczytany post

nie rób brzuszków, wpisz sobie tagi w google "bezpieczne ćwiczenia na brzuch" - żadnych ćwiczeń, gdzie jednocześnie pracujesz kręgosłupem, najkrótszy sposób do kalectwa.
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

mam pytanie bo w necie nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jak rano biegac? Na czczo? Czy jednak warto cos zjesc?

co do brzucha.... sa jakies pasy ktore niby przyspieszaja spalanie tluszczu na brzuchu. Warto z tym biegac czy to pic na wode?

Prosze o odpowiedzi ogarnietych ludzi, ktorzy wiedza co piszą :)
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

Pasy neoprenowe itd. To zwykła ściema, na dodatek pogarszają rozleniwiając mięśnie korpusu.
Lepszy do takich ćwiczeń na pozbycie się wody itd jest juz sauna dres.
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

a co z bieganiem na czczo? przyspiesza spalanie tluszczu czy wrecz przeciwnie? i czy jest zdrowe?
blackmar
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48 min
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja tam odradzam, czasami tak biegam jak muszę rano zrobić trening bo wieczorem nie będę miał czasu i zawsze jest bez szału, słabo jakoś, nieobudzony człowiek jakiś i bez energii :(.
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

rano musze biegac, tylko pytanie czy przed czy po sniadaniu:D
Minast
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Najlepiej zjeść coś lekkiego, nie zamulającego, a skoro chcesz schudnąć, to musi mieć to mniej Kcal niż spalisz;
jeśli chcesz schudnąć to radzę dostosować też dietę, ograniczyć źródła węglowodanów(głównie) i zbyt dużych ilości tłuszczu :)
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wlasnie z jedzenia nie chce zbytnio rezygnowac. Gruby nie jestem bo tylko bruch lekko urósł, reszta ok.

A wiem, ze jesli bede sie odpowiednio duzo ruszał to brzucha nie bedzie. Jak trenowalem jadlem podobnie jak teraz a brzuch byl plaski.

Hmm.... jakies platki na mleku moga byc przed bieganiem? Czy moze z 2kanapki?

aha i jeszcze jedno, jak biegacie to gdzie trzymacie wode? :) Bo nie mam pomyslu gdzie ją dać
katalonczyk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

forum sportowe a na tak proste pytania nie potrafi nikt odpowiedziec?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ