Węwnętrzna strona achillesa
- toxic
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Otóż mam problem z wewnętrzną stroną achillesa (lepiej nie umiem tego objaśnić). Ból występuje w tylko jednej nodze i przypuszczam, że jest to wina złego stawiania stopy tzn. nadmiernej supinacji. Supinacja jest prawdopodobnie spowodowana wielokrotnym skręcaniem kostki. Kiedyś bardzo mocno skręciłem kostkę a po tym jak wiadomo jest tendencja do kolejnych skręceń. Co jakiś czas mi się zdarza skręcić tą kostkę i to pewnie upośledza ruch mojej stopy. Gdy biegam po nawierzchni nieutwardzonej ból jest ale bardzo mały natomiast na asfalcie ból się nasila. Jak już wystygnę to przy normalnym chodzeniu też trochę czuję bólu a jak rano wstaje to zanim to rozchodzę to ból jest całkiem spory. Co ciekawe kontuzja się jakoś nie nasila. Po prostu boli tak jak zawsze i wiem czego się spodziewać. Zastanawiam się teraz czy od razu udać się aby wyrobić wkłądkę korygującą czy może lepiej obadać sprawę i udać się na jakąś konsultację lekarską. Oczywiście wiem że lepiej by było z lekarzem najpierw porozmawiać ale ja jestem biednym studentem i konsultacja 5-minutowa za 200zł przy której być może dowiedziałbym się o niczym nowym to średnio by mnie ucieszyła.
"Niesamowite, jak mało wiesz o grze, w którą grasz całe życie."