Nike free run 5.0 V2?
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, biegam od 3 miesięcy w zwykłych butach jakieś halówki, jak zaczynałem biegać ważyłem ok 95kg, teraz jest to 84kg przy wzroście 186 + siłownia, ale to nie ważne. Czasem po biegu odczuwałem ból kolan, dlatego postanowiłem zakupić porządne buty do biegania, przygotowuję się do biegu na 1km i 50m, biegam 3dni w tyg na razie po ok 5km + sprinty. Czy te buty będą dla mnie odpowiednie?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Podejrzewam, że myślisz o zakupie jakiejś "podróbki" na allegro.
Generalnie - buty Nike Free są butami bardzo elastycznymi, dziwnymi, nie każdemu odpowiadają, powinieneś przymierzyć te buty w jakims sklepie, poczuc jak leżą, porównać z innymi.
A że podróbka to wnoszę po nazwie jaką znalazłeś - Nike nie produkuje juz butów Nike Free Run. Produkuje Nike Free 5.0. Rozumiem, że spece od podróbek połączyli to do kupy i nazwali Nike free run 5.0 V2.
Ja te buty bardzo lubię (tzn oryginalne) ale nie dałbym gwarancji, że będą dla Ciebie dobre.
Generalnie - buty Nike Free są butami bardzo elastycznymi, dziwnymi, nie każdemu odpowiadają, powinieneś przymierzyć te buty w jakims sklepie, poczuc jak leżą, porównać z innymi.
A że podróbka to wnoszę po nazwie jaką znalazłeś - Nike nie produkuje juz butów Nike Free Run. Produkuje Nike Free 5.0. Rozumiem, że spece od podróbek połączyli to do kupy i nazwali Nike free run 5.0 V2.
Ja te buty bardzo lubię (tzn oryginalne) ale nie dałbym gwarancji, że będą dla Ciebie dobre.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Asics to moim zdaniem najbardziej renomowana firma jesli chodzi o jakosc w butach do biegania. W zaleznosci od tego jak uklada Ci sie stopa dobiez odpowiedni but. Ja przewaznie uzywalem Nimbus albo Cumulus, obie sa dobre, obecnie biegam w Adidas Boost, ale chyba kupie Nimbusa jako 'back-up' bo jednak noga w nim lezy lepiej niz w Adias, choc Boost ma inne zalety, ale to temat na inny post.
Poszukaj tanszych na ebay
Powodzenia
Poszukaj tanszych na ebay
Powodzenia