Pierwsze butki.

Awatar użytkownika
sardo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam!

Od jakiegoś czasu przeglądam stronę bieganie.pl aż w końcu postanowiłem się zmobilizować i zacząć biegać. Jak na razie zakończyłem dopiero pierwszy tydzień jednak myśle o zakupie jakichś przyzwoitych butów ze względu na to, iż moje stare (zwykłe adidasy) po kilku wyjściach zaczeły mnie ocierać oraz ze względu na lekki ból w kolanach. Ponieważ moja znajomość w dziedzinie butów do biegania jest bliska zeru :) bardzo prosze o jakąś radę. Z testu wodnego wynika coś pomiędzy zwykłą pronacją a supinacją, raczej w kierunku supinacji. Mam lekką nadwagę, ważę około 80 kg przy mniej więcej 174 cm wzrostu. Musze dodać, iż na butki moge wydać najwyżej 200-250 złotych. Czytając inne posty zauważyłem opinie, że lepiej zbytnio nie ufać sprzedawcom. Może ktoś z Was zna sklep w Krakowie, w którym obsługa jest godna polecenia?

Z góry dziękuje i pozdrawiam !
PKO
Awatar użytkownika
outsider
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tutaj o doborze
butów

Tutaj o ćwiczeniach na mięśnie wokół kolan.

Buty kupować w trakcie wyprzedaży.
Tak od ręki z nieco tańszych producentów to chyba tylko New Balance.
Nie jestem skracaczem. Biegam całą trasę, a nie kawałek. Czego życzę także innym.
votec128
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w niedziele kupilem w m1 nike miler. buty znakomite na asfalt. przecena z 520-320zl. radze ci zainwestowac w cos porzadnego co ici posluzy na dluzszy okres. no i masz gwarancjie 2lata
Heh,i tak bede [b]lepszy[/b]-kwestia czasu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ