Forma jest, nie ma co ściemniać, przerabiam to któryś tam raz i tak to powinno wyglądać, tu mogę być spokojny. Pozostaje tylko wpatrywać się w meteo, w Rydze maj w tym roku dosyć wietrzny, upału nie powinno być bo temperatury tam jak na razie bardzo dobre do maratonu ale za to często i mocno wieje a także pada, trudno powiedzieć jaki to będzie mieć wpływ na biega niemniej jakiś będzie miało, 4 x biega się po dużym, wysokim i odkrytym moście wiszącym nad Dźwiną, duże odcinki w tą i z powrotem wzdłuż rzeki, trochę po osiedlach, jak będzie wiać to nie ma bata by spore odcinki nie były ciężkie. Ale może wiać nie będzie

Co do wyniku i prognozowania to sam na dziś nie wiem, plan jest by połówkę pobiec w ok 1,29 przy dobrych warunkach, z tego 2,55 będzie bardzo ciężko nabiegać bo musiałbym drugą połówkę zrobić niżej 1,27 - teoretycznie to możliwe tyle, że trzeba by już od połówki mocno podkręcić. Nic, cyfra nie trzyma wiec będę nieco improwizować od połowy albo od 25tego delikatnie podkręcając na każdej piątce - jeśli warun puści i biec się będzie fajnie.
Numery jeszcze, Lidka ma 368 a ja symboliczny i musowo fartowny 69