Cel: 30 minut ciągłego biegu - Plan 10-cio tygodniowy

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Philips7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kiedy zaczynałem biegać nie mogłem przebiec 5min ale z pomocą tego planu i jego systematyczna realizacją teraz już spokojnie biegam 30min i nawet jestem w drugim tygodniu planu 14 tygodniowego na 10km ktory powinienem skończyć w połowie września. Pomimo młodego wieku miałem bardzo słabą kondycję i nie wyobrażałem sobie jak można ją tak szybko zwiększyć. Pamiętam jak czytałem wpisy ludzi na tej stronie gdy ukończyli ten plan co motywowało mnie że jednak jest to możliwe. Mogę powiedzieć że na prawdę było warto i żałuję że nie zacząłem biegać wcześniej :)
PKO
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jakc, czyli przebiegłeś Świętojański!
Gratuluję!

No szkoda że się nie odezwałeś, może innym, razem. :-)
Awatar użytkownika
JackStaff
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cava pisze:Jakc, czyli przebiegłeś Świętojański!
Gratuluję!

No szkoda że się nie odezwałeś, może innym, razem. :-)
:) Odezwałeś, odezwałeś :) sprawdź proszę maila, pisałem 21go, 22go, 24go... :), no chyba, że mail nie ten...

Spotkałem się z Adasiem alias "adimg19" z Władysławowa, przybiliśmy 5 i chwilkę biegliśmy razem :). Potem on polecił na swoją życiówkę a ja walczyłem ze swoją. Zabrakło niewiele, ale i tak było super. Mój tata był pod wrażeniem :).
Serdeczności Kumpelo! :)
Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki!
Obrazek
Wolny bieg to nie wada, poddanie się - owszem!
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jacek, ja Ciebie bardzo przepraszam!
Bardzo proszę następnym razem pisz do mnie tu na priv (choćby informacje ze tam coś wysłałeś), bo na swojego maila to zaglądam raz na ruski rok, albo jak ktoś mi inna drogą da znać, że tam coś wysyła. :/
Awatar użytkownika
JackStaff
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

cava pisze:Jacek, ja Ciebie bardzo przepraszam!
Bardzo proszę następnym razem pisz do mnie tu na priv (choćby informacje ze tam coś wysłałeś), bo na swojego maila to zaglądam raz na ruski rok, albo jak ktoś mi inna drogą da znać, że tam coś wysyła. :/
No problemo :)
Może ja błędnie zakładam, że gdy ktoś podaj mi do siebie maila to, czyta go regularnie tak, jak ja to robię :).
Obrazek
Awatar użytkownika
JackStaff
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kiurdoo pisze:Bardzo dobra robota Jacku
Miło mi :) Dzięki :)
Obrazek
jarekiwona
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich.

Jestem juz po pierwszym 30min biegu, ktory byl we wtorek.Dzis kolejny dzien,jest super.Tak jak i ten plan!
Zmniejszylem go tylko o tydzien 9/2.
Tylko 3 treningi odbylem na biezni w silowni z powodu duzej ilosci sniegu,a reszta na swiezym powietrzu z moim psiakiem.
Teraz 2tyg biegu po 30min i mam zamiar zwiekszac czas o kolejne 3min co drugi tydzien az do osiagniecia 60min.
Smialo polecam wszystkim ten plan!!!
Pozdrawiam
nirvana1987
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witajcie! Jestem tu nowa i chciałam się z Wami podzielić swoimi osiągnięciami :) Obecnie jestem na etapie 8 tygodnia 2x13/2..
Na początku łatwo nie było i dużo przeszłam, były te gorsze i lepsze dni, jednak teraz, nie wyobrażam sobie nie biegać :D POLECAM WSZYSTKIM!!!!! Za dwa tyg. podzielę się wrażeniami po 30min ciągłego truchtania! :D Pozdrawiam :*
marekkm81
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam:)
Zabierałem się za bieganie od kilku miesięcy,nigdy nie potrafiłem się przełamać,wiecznie brakowało czasu (oczywiście taka wymówka :ble: ).Ale któregoś pięknego dnia znalazłem ten blog i jakby coś we mnie strzeliło...powiem krótko,kapitalny plan Jacku,bardzo motywujący opis i opinie zadowolonych już biegaczy:).
Dziś zaliczyłem swój debiut,i jeszcze bardziej mnie to zmotywowało :).Na pewno ściśle będę trzymał się owego planu i na bieżąco będę meldował o moich postępach.Jacku,gratuluje pomysłu i zapewne już całej armii biegaczy ;).Mam 33lata,187cm wzrostu,98kg i wiem że muszę coś ze sobą zrobić...biegiem!:).
dodge51
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześć, może mi ktoś podpowiedzieć jak powinna wyglądać rozgrzewka przy takim planie? W różnych artykułach naczytałem się, że 15 minut słabego truchtu + rozciąganie. Jak bym mógł sobie truchtać przez 15 minut to bym nie zaczynał od tego planu :). Moja rozgrzewka wygląda tak: 10 minut rozciągania + 5 marszu i wtedy już mniej więcej rozgrzany zaczynam bieg. Czy taka rozgrzewka wystarczy, czy robię coś nie prawidłowo?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

dodge51 pisze:W różnych artykułach naczytałem się, że 15 minut słabego truchtu + rozciąganie. Jak bym mógł sobie truchtać przez 15 minut to bym nie zaczynał od tego planu :).
No oczywiście. :)
NIe potrzebujesz żadnej specjalnej rozgrzewki, co najwyżej marsz przez kilka minut. ten plan to własnie trucht, a najlepszą rozgrzewką do truchtu jest trucht.
dodge51
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Czyli rozumiem, że ten kilkuminutowy marsz wystarczy? A rozciąganie jako dodatek?
seemoore
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wystarczy :)...

Sam wczoraj to przetestowałem i biegło się rewelacyjnie :)... Pierwszy raz z przyjemnością w pełni :)... Inawet nogi nie bolą specjalnie :).

Polecam 1km szybki marsz na rozgrzewkę :)...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

dodge51 pisze:Czyli rozumiem, że ten kilkuminutowy marsz wystarczy? A rozciąganie jako dodatek?
Rozciąganie na koniec.
Liskova
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Mam pytanie odnośnie tempa, biegam aktualnie na drugim tygodniu (2' biegu, 4' marszu - 5 powtórzeń).
Sumaryczne tempo całego treningu wychodzi mi 7,33 min/km, to w porządku, czy za wolno?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ