Nowy zegarek GPS

Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Maario78 pisze:mam wrażenie ze gro osób decyduje sie na zakup 610 kierując sie tym ze posiada dotykowy ekran
Nie wiem skąd Ci coś takiego przyszło do głowy. Ludzie wybierają ten model bo ma wszystko to, czego biegacz może potrzebować a ekran to tylko ekran, nie ma się czym podniecać. Działa poprawnie i tyle.
PKO
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A co takiego ma 310 aby być bardziej atrakcyjny od 610. Pytam bo też jestem na kupnie
Maario78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:10
Życiówka w maratonie: 3:08

Nieprzeczytany post

Ja polecam poczytać tematy dotyczące 610 i 310 znajdujące sie na forum i samemu ocenić który sprzęt spełnia nasze oczekiwania (bo po co dopłacać za coś czego pózniej nie wykorzystamy, może sie okazać ze wystarczy nam np 210 czy 110) oraz który jest mniej awaryjny co tez jest ważnym argumentem.
Bo szczerze mówiąc każdy zachwala swoje.

Co do mojego wyboru 310xt to jest to opcja multusportu której nie ma 610 a chodzi mi po głowie triathlon ;)
lomu13
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 48:11

Nieprzeczytany post

Hej, no ja troszkę poczytałem i wśród użytkowników forum (z innych niż ten temat) jednak 610 określana jest jako jeden z lepszych produktów w tym przedziale cenowym (jeśli nie najlepszym).
Co do dotykowości ekranu, jakoś mnie ten temat nie podnieca w 610 równie dobrze mogłoby tego nie być a i tak zainteresowałbym się tym zegarkiem ze względu na funkcje. Ale podobnie jest z kolorowym wyświetlaczem w 220 też mnie jakoś to nie jara że podczas tej sekundy biegu kiedy rzucam okiem na zegarek będzie kolorowo ;)
Niestety raczej brak informacji na temat Polara Rc3Gps. Nikt specjalnie nie wypowiadał sie na temat tego sprzętu a szkoda bo wizualnie podoba mi sie najbardziej. A wręcz przeciwnie ktoś napisał że nie można na niego układać treningów, tj. to o co mi głównie chodzi w zegarku który mam zamiar kupić układanie pod interwały, rytmy, fartlek itd. choć na stronie producenta jest jak wół że w tym zegarku taka opcja jest
http://www.polar.com/pl/produkty/popraw ... rt/rc3_gps
podoba mi się natomiast w nim opcja running index no i to jak oblicza czas potrzebny na regenerację. Także jak ktoś ma ten sprzęt to bardzo proszę o opinie chociaż dalej wygląda bez szału w porównaniu do dwóch w/w modeli.
W pojedynku 610/220 za 610 przemawia Virtual Partner i Racer (choć nie jestem przekonany czy bym wogóle tych opcji używał), no i to co bardzo mnie interesuję czyli alert czasu/dystansu (wg strony garmina 220 tego nie ma ale aż mi się nie chce wierzyć że w takim zaawansowanym zegarku nie ma takiej podstawowej funkcji); kolejny bajer które pewnie też bym nie używał ale w 610 jest to training effect aczkolwiek ciekawi mnie jak to wogóle działa. Natomiast w 220 oprócz funkcji jak tworzenie treningu interwałowego, funkcji biegu chodu zainteresował mnie ten akcelerometr.
Także po przejrzeniu całego forum :) i przeczytaniu miliona stron o powyższych modelach na razie jestem bardzo bliski kupna 610, bo cena praktycznie ta sama co 220 więc tutaj nie ma różnicy, tańszy jest Polar ale wydaje się że też najuboższy z tych trzech zegarków.
Awatar użytkownika
div
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Hej, w polarze rc3gps jest możliwość układania treningów - trochę ograniczona ale jest. W tym viewtopic.php?f=37&t=30135&start=45 wątku to jest opisywane.

Sam rozglądam się za zegarkiem i moimi głównymi faworytami są polar rc3 (wygląd, cena, marka, smart coaching) i garmin 610 (ogólnie funkcjonalność - więcej możliwości dostosowania). Gdyby w polarze była możliwość konfigurowania ekranu to bym pewnie już go miał - brakuje mi ekranu "tętno - tempo - czas ogólny". Biorę też pod uwagę 310xt i czekam na premierę polara v800 - jeśli cena nie będzie zaporowa to może...
36:20 1:19:45 2:53:10
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

lomu13 pisze:Hej, no ja troszkę poczytałem i wśród użytkowników forum (z innych niż ten temat) jednak 610 określana jest jako jeden z lepszych produktów w tym przedziale cenowym (jeśli nie najlepszym).
Co do dotykowości ekranu, jakoś mnie ten temat nie podnieca w 610 równie dobrze mogłoby tego nie być a i tak zainteresowałbym się tym zegarkiem ze względu na funkcje. Ale podobnie jest z kolorowym wyświetlaczem w 220 też mnie jakoś to nie jara że podczas tej sekundy biegu kiedy rzucam okiem na zegarek będzie kolorowo ;)
Niestety raczej brak informacji na temat Polara Rc3Gps. Nikt specjalnie nie wypowiadał sie na temat tego sprzętu a szkoda bo wizualnie podoba mi sie najbardziej. A wręcz przeciwnie ktoś napisał że nie można na niego układać treningów, tj. to o co mi głównie chodzi w zegarku który mam zamiar kupić układanie pod interwały, rytmy, fartlek itd. choć na stronie producenta jest jak wół że w tym zegarku taka opcja jest
http://www.polar.com/pl/produkty/popraw ... rt/rc3_gps
podoba mi się natomiast w nim opcja running index no i to jak oblicza czas potrzebny na regenerację. Także jak ktoś ma ten sprzęt to bardzo proszę o opinie chociaż dalej wygląda bez szału w porównaniu do dwóch w/w modeli.
W pojedynku 610/220 za 610 przemawia Virtual Partner i Racer (choć nie jestem przekonany czy bym wogóle tych opcji używał), no i to co bardzo mnie interesuję czyli alert czasu/dystansu (wg strony garmina 220 tego nie ma ale aż mi się nie chce wierzyć że w takim zaawansowanym zegarku nie ma takiej podstawowej funkcji); kolejny bajer które pewnie też bym nie używał ale w 610 jest to training effect aczkolwiek ciekawi mnie jak to wogóle działa. Natomiast w 220 oprócz funkcji jak tworzenie treningu interwałowego, funkcji biegu chodu zainteresował mnie ten akcelerometr.
Także po przejrzeniu całego forum :) i przeczytaniu miliona stron o powyższych modelach na razie jestem bardzo bliski kupna 610, bo cena praktycznie ta sama co 220 więc tutaj nie ma różnicy, tańszy jest Polar ale wydaje się że też najuboższy z tych trzech zegarków.
no, dodaj sobie jeszcze menu rowerowe i przydatne funkcje nawigacyjne w garminie 610 i już będziesz wiedział który jest the best.(nawet 620-ka tego nie ma). Akcelerometr wbudowany w zegarek to raczej niedopracowany pomysł (testowałem w 620-tce, słabiutko). Aha, ekran dotykowy wydaje Ci się bajerem, zapewniam Cię, że kiedy potrenujesz z tym bajerem i potem weźmiesz do ręki jakikolwiek inny, to jedną z brakujących rzeczy będzie właśnie ten bajer. No i 220-ka tylko trzy pola...
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a tak z ciekawości co w trakcie biegu robicie z zegarkiem , że tak cudnie sprawdza się panel dotykowy?
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:a tak z ciekawości co w trakcie biegu robicie z zegarkiem , że tak cudnie sprawdza się panel dotykowy?
w trakcie biegu zasadniczo, można przełączać ekrany, więcej raczej nic... Nie mówię, że jest to funkcja najważniejsza i podstawowa, ale bardzo wygodna i przydatna podczas obsługi zegarka.
Poza tym, ktoś, kto nie miał 610-ki w ręku, po co się w temacie dotyku wypowiada? I to jeszcze negatywnie? Żeby coś oceniać, trzeba mieć porównanie, a nie że "doświadczony biegacz biegający z ruskim stoperem, powiedział, że ktoś mu powiedział, że ekran dotykowy działa słabo i jest fe".
Polecam np. testy DC Rainmakera - on mając do dyspozycji wszystkie zegarki jakie są dostępne na rynku biegał właśnie z 610-ką (dopóki 620-ka się nie pojawiła).
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

negatywnie? ogólnie mnie zastanawia co robić z zegarkiem w czasie biegu - ja mam ustawione cztery parametry i nie widzę sensu przełączania czegokolwiek. Oczywiście może być ktoś kto co 100m chce sobie zerknąć na dodatkowy parametr tylko jaki? :) Jeśli odebrałeś negatywnie moją wypowiedź to zmień podejście:)
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze: Jeśli odebrałeś negatywnie moją wypowiedź to zmień podejście:)
oczywiście nie miałem na myśli Ciebie :)
Martaaa87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam,

Od niedawna rozpoczęłam moją przygodę z bieganiem i chciałabym kupić zegarek z GPS. Widziałam na allegro Snooper RUN. Z tego co wiem w Wielkiej Brytanii jest to marka konkurencyjna do Garmina, ale nie mogę znaleźć żadnych informacji na polskich forach.
Czy ktoś może ma jakieś opinie na jego temat?
Pozdrawiam
lomu13
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hej dzieki za podpowiedź z ta stronka DC Rainmaker, nie miałem o niej pojecia a jest naprawde pomocna (o dziwo tam nie wypada takźle ten polar rc3 gps).
W tym momencie na 99% zdecyduje sie na 610 zostaje wybór sklepu, macie jakieś sugestie?
Michu
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sam ciągle myślę czy 610 czy jednak 220:). Ze sklepów chyba najlepsze opinie zbiera Azymut (daje dodatkowo rok gwarancji dłużej).
lomu13
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

No ja już raczej napewno 610 :)
manfred
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie jest to żart a tym bardziej trolowanie ale niech mi ktos powie tak po chłopsku lub babsku. Jak przy pomocy tego urządzenia trenować no bo chyba nie jest to zegarek tylko do okreslenia dystansu i utraty kalorii.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ