polar S-120

pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

czesc planuje zakupic pulsometr mam dwa wymagania .. miedzyczasy ( 50 zeby na maraton kazdy kilometr zlapac ) oraz zeby juz mial mozliwosc przelania danych do komputera.... czy polar S-120 ma te funkcje? jak nie to prosze o jakies propozycje od uzytkownikow podobnych sprzetow .. jak najtansze z tymi funkcjami....dzieki pozdrawiam
PKO
mkleczar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam,

Od tygodnia jestem posiadaczemi S-120 i mogę coś powiedzieć w interesujących Cię kwestiach:
1. S-120 ma możliwość złapania do 60 miedzyczasów zapisanych w jednym (jedynym) 'pliku'.
2. Nie znalazłem informacji o możliwości transmisji owego 'pliku' do PC w tym modelu. Pamiętaj, że S-120 nie prowadzi _zapisu_ tetna w trybie ciągłym (oczywiscie na ekranie jest ono wyswietlane cały czas) a jedynie w momencie łapania międzyczasów (zapamiętuje średnie HR i HR w momencie lapania miedzyczasu). Jeśli szukasz czegoś co nagra Twoje tetno w czasie całego treningu, sekunda po sekundzie, to do pulsometrów Timex-a można dokupić taką nagrywarkę. O ile się nie mylę transmisja danych z nagrywarki do PC-ta jest możliwa za pomocą załączonego oprogramowania. Wyższe modele Polara też dysponują takimi możliwościami, jednak ich cena jest kilkakrotnie wyższa niż 120-tki

Jeśli o mnie chodzi (jestem początkujący) 120-tka jest w zupełności wystarczająca: tych kilka międzyczasów przepisuję do dziennika na PC-cie ręcznie, sam wykres tętna bez danych o prędkości i odległości nie jest dla mnie interesujący - a cena modelu Polara, który takie funkcje udostępnia jest zbyt duża w stosunku do tego, że te informacje zaspokoiły by jedynie moją ciekawość, ale nie pomogły w treningu jako początkującemu.

Pozdrawiam, i życzę udanego zakupu
Mariusz  
pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wielkie dzieki za info jeszcze wszystko przemysle.... pozdrawiam
pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

teraz sie zastanawiam nad ta funkcja "kodowania" own code , rozumiem ze jak masz od tygodnia to jeszcze nie miales okazji startu, slyszalem ze jak nie ma tej funkcji to sa zaklocenia z innymi uzytkownikami? cos Ci na ten temat wiadomo!?   pozdrawiam      
P.S kurde ale jest przepasc cenowa miedzy S120 z S210 .... ajj szkoda...
mkleczar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Rzeczywiscie, nie miałem okazji testować go w obecności innych nadajników polara, ale przemyślałem temat w ten sposób: i tak nie nagrywam tetna w sposób ciągły, a jedynie jego wartości w momencie lapania miedzyczasów więc ewentualne błędy nie mają dla mnie aż takiego znaczenia.
Po drugie wyobrażam sobie, że ewentualne zakłócenia będą chwilowe, co raczej nie powinno znacząco wpłynąć na HRśrednie - łapane na dystansie np. 1km. Po trzecie na HR bardziej zwracam uwagę podczas treningu a na zawodach liczą sie międzyczasy - jeszcze nie startowałem, więc pewności co do tego nie mam; jednak mam zamiar biec wg tempa na jakie trenuję, a nie wg strefy wysiłku.
Jeszcze nie startowałem w poważnych zawodach, ale przypuszczam, że jakiekolwiek pomiary mojego HR w chwili startu będą znacznie przewyższały wartości 'normalne', ot, przedstartowa trema.

To są jedynie moje przemyślenia, w większości nie poparte doświadczeniem, więc chętnie posłucham innych opinii, szczególnie od osób ze 'stażem' ;-)

Pozdrawiam,

Mariusz

PS: niska cena 120-tki obowiązuje o ile mi wiadomo od 1 stycznia i jest to rodzaj promocji. W roku ubiegłym nie było aż takiej przepaści cenowej :-)

M
Awatar użytkownika
gregoz68
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja znów się wtrące ze swoją bajką. Model niższy nie ma podświetlacza a ja biegam w 80% w porze wieczorowej i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji.
gregoz
pajdo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

....sam  nie wiem ja mam timexa ironman thriatlon i pewne rzeczy wydaja sie mi oczywiste z wyswietlaczem to mnie zszokowales.....kurde ciezko ja po prostu chce miec zakresy pomiaru tetna na trening i tetno w czasie zawodow, widze ze jeszcze wiele pytan przede mna......dzieki i pozdrawiam!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ