witam
chciałem sobie kupić buty Salonoma S-LABY XT 6 , jestem pronatorem , po przymierzeniu wyczuwałem mały dyskomfort wypuklenia przy łuku stopy , przymierzyłem sporo innych modeli Salomona i okazało się że prawie wszystkie mnie tak uwierają , czy podeszwa Salomona dopasują się do mojej stopy i zniknie uwieranie , czy po prostu mam jakaś " inną stopę " i nic z tym się nie da zrobić .Miał ktoś kiedyś coś takiego ?
Dodam że na co dzień biegam w ASICAS KAYANO 19 i tam nic mnie nie uwiera
Buty Salomona -problem
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Masz trochę niższy łuk sklepienia stopy niż średnia a te Salomony mają takie a nie inne kopyto. Mam tak samo: sklepienie wsparte na podeszwie we wszystkich S-labach, oprócz S-lab Sense. Podobnie w Merrellach, oprócz Vapor Glove.
Radzę nie kupować takich butów, bo podpieranie sklepienia niszczy sklepienie a podpieranie sklepienia stopy w najlepszym przypadku osłabia stopę.
Radzę nie kupować takich butów, bo podpieranie sklepienia niszczy sklepienie a podpieranie sklepienia stopy w najlepszym przypadku osłabia stopę.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Albo przestaw się na śródstopie i przestań zawracać sobie głowę tymi pronacjami 

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok