Komentarz do artykułu Nagroda od Bieganie.pl dla Nike za koncepcję Free
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Nagroda od Bieganie.pl dla Nike za koncepcję Free
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nike dostało nagrodę za buty więc teraz może łyżeczka dziegciu.

Unikam używania czapeczek Nike bo wg mnie one są po prostu brzydkie.
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
No rzeczywiście trzeba nieźle poszukać aby ładną dostać. Mam jedną i akurat jest ładna ale niektóre ich czapki to wyglądają jak nakrycie głowy dżokeja
.
BTW a czy przy okazji wizyty była szansa pogadać trochę o nike free? Mam sugestię aby przy okazji przyznawania takich nagród zadać kilka pytań od czytelników. Wiem, że to pewnie jakiś tam spontan ale może można by wcześniej zapytać forumowiczów i zadać powtarzające się pytanka. Sam mam jedno dotyczące ich trwałości. Do tej pory nike free to najlepsze buty w jakich kiedykolwiek biegałem. Miałem już free run 3.0, free 3.0 i free 4.0 V2. We wszystkich wygoda i swoboda ruchu jest niebywała. Jedyny problem to ich trwałość właśnie. Tylko we free run 3.0 udało się przebiec ponad 1000 km zanim zrobiła się dziura. W sumie przebiegłem w nich ponad 1500 km. W pozostałych dziury, przetarcia robią się znacznie wcześniej free 3.0 po niecałych 300 km a w fre 4.0 V2 po 800 km. Kontynuowałbym pewnie zakupy nike free ale boję się trochę bo nie stać mnie aby co 3 miesiące zmieniać buty.

BTW a czy przy okazji wizyty była szansa pogadać trochę o nike free? Mam sugestię aby przy okazji przyznawania takich nagród zadać kilka pytań od czytelników. Wiem, że to pewnie jakiś tam spontan ale może można by wcześniej zapytać forumowiczów i zadać powtarzające się pytanka. Sam mam jedno dotyczące ich trwałości. Do tej pory nike free to najlepsze buty w jakich kiedykolwiek biegałem. Miałem już free run 3.0, free 3.0 i free 4.0 V2. We wszystkich wygoda i swoboda ruchu jest niebywała. Jedyny problem to ich trwałość właśnie. Tylko we free run 3.0 udało się przebiec ponad 1000 km zanim zrobiła się dziura. W sumie przebiegłem w nich ponad 1500 km. W pozostałych dziury, przetarcia robią się znacznie wcześniej free 3.0 po niecałych 300 km a w fre 4.0 V2 po 800 km. Kontynuowałbym pewnie zakupy nike free ale boję się trochę bo nie stać mnie aby co 3 miesiące zmieniać buty.
- javai
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:49:29
- Życiówka w maratonie: brak
Co do trwałości to ja jestem zadowolony z Nike Free Run w wersji pierwszej.
Mają ponad 1600 przebiegu i czuć tylko że pianka się ubiła, w cholewce żadnych przetarć.
Przestałem w nich biegać właśnie ze względu na ubicie pianki - jest już mało komfortowo.
Ale używam ich nadal na codzień.
Syn miał Free Run 2.0 i trwałośc cholewki też bez zarzutu, wiadomo podeszwa się wyciera ale nadal ładnie wyglądają tylko że z nich wyrósł.
Mają ponad 1600 przebiegu i czuć tylko że pianka się ubiła, w cholewce żadnych przetarć.
Przestałem w nich biegać właśnie ze względu na ubicie pianki - jest już mało komfortowo.
Ale używam ich nadal na codzień.
Syn miał Free Run 2.0 i trwałośc cholewki też bez zarzutu, wiadomo podeszwa się wyciera ale nadal ładnie wyglądają tylko że z nich wyrósł.
Po co ja biegam?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Z tym dżokejem masz rację.radslo1 pisze:niektóre ich czapki to wyglądają jak nakrycie głowy dżokeja.
.
.
BTW a czy przy okazji wizyty była szansa pogadać trochę o nike free?
Czy była szansa pogadać o Nike Free? A nie widziałeś filmiku? Ale rozumiem, że taki krótki fragment może nie satysfakcjonowac.
A te dziury to Ci się gdzie robią? W podeszwie czy w cholewce?
- Bylon
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Adam, nie wolisz chodzić po domu boso/w skarpetkach?
Ja sobie nie wyobrażam chodzenia po domu w butach. Oczywiście wiem, że obyczaje są bardzo różne i nie będę tutaj jakichkolwiek negował, ale komfort chodzenia boso wydaje mi się naprawdę znakomity, a w domu jest to w 100% bezpieczne i (chyba) nie budzi zdziwionych spojrzeń innych osób.
Ja sobie nie wyobrażam chodzenia po domu w butach. Oczywiście wiem, że obyczaje są bardzo różne i nie będę tutaj jakichkolwiek negował, ale komfort chodzenia boso wydaje mi się naprawdę znakomity, a w domu jest to w 100% bezpieczne i (chyba) nie budzi zdziwionych spojrzeń innych osób.
"Silikon nad kolanami zapobiega ślizganiu się rąk podczas wspinania się" - patrzcie no, jakie cuda teraz produkują!
- radslo1
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:53
- Życiówka w maratonie: 3:21:47
Jasne, że widziałem filmikAdam Klein pisze:Z tym dżokejem masz rację.radslo1 pisze:niektóre ich czapki to wyglądają jak nakrycie głowy dżokeja.
.
.
BTW a czy przy okazji wizyty była szansa pogadać trochę o nike free?
Czy była szansa pogadać o Nike Free? A nie widziałeś filmiku? Ale rozumiem, że taki krótki fragment może nie satysfakcjonowac.
A te dziury to Ci się gdzie robią? W podeszwie czy w cholewce?

Podeszwy ok ale przecierają się po zewnętrznej stronie. W 4.0 V2 tam jest taki plastik i wzdłuż niego poszło tak z 4 cm. No ale 4.0 zanim to doszło do takiej dużej dziury to upłynęło z 500 km. Po 1300 buty na emeryturze. To przyzwoity wynik moim zdaniem. W 3.0 jest dużo gorzej. Cholewka jest taką lekuchną gumą powleczona. Gumy nie ma tylko na gwiazdkach, które są porozsiewane po całym bucie. I to właśnie tu się pruje. Pierwsze, które miałem, free run 3.0 miały zwykły materiał i to były super buciki bo poszły dopiero dobrze po 1000 km, wytrzymały prawie 1600.
-
- Zaprawiony W Bojach
Adam, tytuł książki to Born To Run 

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
No jasne, kurcze, nie wiem skąd ten pomysł.Qba Krause pisze:Adam, tytuł książki to Born To Run
-
- Zaprawiony W Bojach
ja kilka razy zrobiłem to samo, pewne wzięło się ze skojarzenia z filmem urodzeni mordercy - natural born killers.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Swoją droga jak na amazonie wpiszesz "Natural born runners" to na pierwszym miejscy wychodzi: "Born to run".
-
- Zaprawiony W Bojach
hehe