Komentarz do artykułu Skarżyński: Henryk Szost może zostać mistrzem Europy

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

adrian80 pisze:
gasper pisze:Patrząc na Meba i Haile to wszystko było przed nim ;)

SKarzynski troche "namieszał" w swojej autobiografii, ale nie moja sprawa tylko jego sumienia :)

Czyli wg. Skarzynskiego Szost (bo ma juz 32 lata) za rok powinienn kończyc kariere ?

Czy zawodowcy biegają po 6 maratonów w rok ?

Adrian nie porównuj dzisiejszych czasów z latami 80-tymi. Inne czasy, inny system, inne pieniądze, inna wiedza na temat fizjologii.
Jak Skarżyński biegał to nie było takich odżywek jak teraz, takiej wiedzy o odżywianiu i regeneracji, takiego sprzętu itd. W wywiadzie mówi, że łykał witaminy ale bez przesady. Co to za witaminy :).
Po drugie np. Meb to jest z troszkę innego świata i troszkę innego kraju niż socjalistyczna Polska, gdzie aby dostać buty biegowe, to trzeba było poprosić kumpla, aby Ci przywiózł jak będzie przejazdem za żelazną kurtyną.
New Balance but biegowy
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

myślę Adam, że to wywal po prostu bo szkoda czasu.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:myślę Adam, że to wywal po prostu bo szkoda czasu.
A dlaczego ? To jest otwarte forum czy grupa wzajemnej adoracji ?

Adrian użył jakiś inwektyw ? Obraził kogoś ? Brakuje argumentów do niewygodnych faktów ?

Takie rzeczy wśród normalnych ludzi wyjaśnia się poprzez poproszenie o wyjaśnienie drugą stronę...

krunner
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeśli ktoś rejestruje się na forum tylko po to, żeby dyskredytować kogokolwiek, podając jakieś rewelacje i odsyła zainteresowanych do oczernianej osoby, to już nie jest wolnośc słowa, a zwykłe chamstwo.

a ja chamstwa nie zniese.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

krunner pisze: Brakuje argumentów do niewygodnych faktów ?
Takie rzeczy wśród normalnych ludzi wyjaśnia się poprzez poproszenie o wyjaśnienie drugą stronę...
Jakich niewygodnych faktów ? Co to za farmazony ?
Prosić o wyjaśnienie drugą stronę to można pod własnym imieniem i nazwiskiem a nie powtarzając jakieś idiotyczne zarzuty ?
Jakie to są zarzuty ? Że biegał dla pieniędzy? :) Zresztą sam w tym wywiadzie to powiedział, że chciał pobiec tyle maratonów dla pieniędzy. Nic nie kryje. Co niby w autobiografii namieszał ?
Nic nie będę jednak kasował, bo wasze zarzuty tylko was ośmieszają .
Ale nie będę też milczał nie reagując na jakąś zazdrość.
Czym to tym razem Jurek się naraził ?
Że wiedzie mu się dobrze bo sprzedaje książki i jest w tym momencie na pewno najbardziej rozpoznawalnym polskim autorem piszącym o bieganiu.
A może nie podoba się to, że publicznie nazwał dopingowiczów złodziejami ?
Rozumiem krunner, że anonimowy adrian80 jest dla Ciebie bardziej wiarygodnym i godnym posłuchu autorytetem niż Jurek Skarżyński ?
No nie wiem, zaczynam się zastanawiać nad uruchomieniem jakiegoś prostego testu logicznego myślenia przy rejestracji na forum.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Nic nie będę jednak kasował, bo wasze zarzuty tylko was ośmieszają .
No i git. Już nie można krytykować ? Niektórzy poddają pewne zachowania krytyce, inni uważają je za jak najbardziej ok.
Coś co dla jednych jest chamstwem, dla innych jest dosadnym wyrażeniem swojej opinii. Moim zdaniem tutaj nie zostały przekroczone żadne granice, ale ja nie jestem moderatorem :jatylko: Redakcja bieganie.pl stanęła murem za J.S., wszyscy to widzą.

Qba, a jak ktoś się rejestruje na forum to po ilu dniach może napisać pierwszego posta ? I w jakim dziale ? I ile słów może maksymalnie użyć ?

krunner
adrian80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 2:47:00

Nieprzeczytany post

krunner pisze:
Adam Klein pisze:Nic nie będę jednak kasował, bo wasze zarzuty tylko was ośmieszają .
No i git. Już nie można krytykować ? Niektórzy poddają pewne zachowania krytyce, inni uważają je za jak najbardziej ok.
Coś co dla jednych jest chamstwem, dla innych jest dosadnym wyrażeniem swojej opinii. Moim zdaniem tutaj nie zostały przekroczone żadne granice, ale ja nie jestem moderatorem :jatylko: Redakcja bieganie.pl stanęła murem za J.S., wszyscy to widzą.

Qba, a jak ktoś się rejestruje na forum to po ilu dniach może napisać pierwszego posta ? I w jakim dziale ? I ile słów może maksymalnie użyć ?

krunner
krunner pisze:

krunner
Widać że można tylko napisać to co uzna za stosowne redakcja.
Nikt jednak nie odniósł się do moich słów o 6 maratonach w sezonie, a szkoda.

dla przykładu podam ile maratonów biegają nasi najlepsi maratończycy:

Szost - 2010 -2 , 2011-2 , 2012 - 3 , 2013 - 1 (kontuzja)
Giżynski - 2009- 2 , 2010-2 , 2011 - 1 , 2012 -1 , 2013 -1
Dobrowolski Emil - 2011- 1, 2012-3 , 2013-2

Oczywiscie to tylko dane poglądowe i moze cos pominąłem, ale ci zawodnicy biegają 6 maratonów w 3 lata :) Skarzynski pobiegł 6 w rok (swoją drogą wie ktoś czy wszystkie ukończył czy nie ?) i tym samym został niejako "wykluczony" z elitarnych biegów w Europie.
Ma ktoś może listę tych maratonów Jurka w 1989 roku i czasy w jakich ukończył ?
brujeria
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:38
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Człowieku, dociera do ciebie co się tutaj pisze?? Przecież te 6 maratonów to jest fakt, któremu nikt nie zaprzecza i to był błąd, który sam Skarżyński przyznaje. Czego chcesz więcej? Ma JS dokonać samospalenia za te 6 maratonów żeby ci ulżyć?
adrian80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

brujeria pisze:Człowieku, dociera do ciebie co się tutaj pisze?? Przecież te 6 maratonów to jest fakt, któremu nikt nie zaprzecza i to był błąd, który sam Skarżyński przyznaje. Czego chcesz więcej? Ma JS dokonać samospalenia za te 6 maratonów żeby ci ulżyć?
Wystarczy że powie ze bieganie maratonu powyzej 3 godzin to "marnotrawstwo zycia" jak twierdził jeszcze 10-15 lat temu Jurek ;)
A teraz z tych ludzi żyje... zal.pl
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

Adrian ,Ty prowadzisz jakas krucjate przeciwko JS? Bo tak to wyglada.
adrian80
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

850 pisze:Adrian ,Ty prowadzisz jakas krucjate przeciwko JS? Bo tak to wyglada.
Nie. Mówie tylko to co wiem w temacie Jurka.

Już nie można miec własnego zdania w tym kraju ? :)
Awatar użytkownika
radslo1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:53
Życiówka w maratonie: 3:21:47

Nieprzeczytany post

adrian80 pisze:
brujeria pisze:Człowieku, dociera do ciebie co się tutaj pisze?? Przecież te 6 maratonów to jest fakt, któremu nikt nie zaprzecza i to był błąd, który sam Skarżyński przyznaje. Czego chcesz więcej? Ma JS dokonać samospalenia za te 6 maratonów żeby ci ulżyć?
Wystarczy że powie ze bieganie maratonu powyzej 3 godzin to "marnotrawstwo zycia" jak twierdził jeszcze 10-15 lat temu Jurek ;)
A teraz z tych ludzi żyje... zal.pl
Ani Ty tego nie udowodnisz, że tak powiedział ani ja nie chcę tego słuchać. Co mnie obchodzi, że coś ktoś 10-15 lat temu powiedział. Jest takie przysłowie, że tylko świnia nie zmienia zdania... Dziś dla mnie jest ważne, że tysiące osób bazując na metodzie Skarżyńskiego łamie bariery w maratonie. I to jest fakt. Są na to dowody. Jurek jest legendą biegów i tyle. O Tobie wiem tylko tyle, że jesteś adrian80.
krunner, wyluzuj.
Bieganie.pl to poważny portal. Poważny portal reaguje jak ktoś głosi z d...y wyjęte tezy i mówi zapytajcie zainteresowanego to potwierdzi. Nie jest to oznaką tłumienia wolności wypowiedzi ani TWA. To po prostu głos zdrowego rozsądku.
Awatar użytkownika
850
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45 min

Nieprzeczytany post

adrian80 pisze:
850 pisze:Adrian ,Ty prowadzisz jakas krucjate przeciwko JS? Bo tak to wyglada.
Nie. Mówie tylko to co wiem w temacie Jurka.

Już nie można miec własnego zdania w tym kraju ? :)
Pewnie ze mozna, ale jak ono sie ma w kontekscie artykulu? Bo jest to komentarz do niego.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

adrian80 pisze:Oczywiscie to tylko dane poglądowe i moze cos pominąłem, ale ci zawodnicy biegają 6 maratonów w 3 lata :) Skarzynski pobiegł 6 w rok (swoją drogą wie ktoś czy wszystkie ukończył czy nie ?) i tym samym został niejako "wykluczony" z elitarnych biegów w Europie. ...
Yuki Kawauchi przebiegł w latach 2012-2013 10 (słownie dziesięć) maratonów, w tym jeden ultra-, "naciagając niejako organizatowów tychże maratonów na wysokie "startowe"", chyba już najwyższy czas, by "został niejako "wykluczony" z elitarnych biegów" :oczko:

Adrian80, to nie jest najlepszy sposób na odgrywanie się na kimkolwiek. Na razie o Panu Skarżyńskim dowiedzieliśmy się od ciebie tyle, że jest ofiarą jakiegoś niezrozumiałego ataku. Jeśli się nie przedstawisz i nie napiszesz, co konkretnie złego Cię spotkało ze strony Skarżyńskiego, to tak już zostanie.
Kangoor5 pisze:Czy pan Skarżyński rzeczywiście mówi "za dwa lata będę biegać" i "samochód będzie gonić"? Czy to tylko autor wywiadu zatracił formę męskoosobową?
Adam Klein pisze:Nie rozumiem o co chodzi z tą formą męskoosobową? Gdzie coś jest źle?
Dziecko: "za dwa lata będę biegało"
Mężczyzna: "za dwa lata będę biegał"
Kobieta: "za dwa lata będę biegała"

Kobiety i /lub dzieci (rodzaj niemęskoosobowy): "za dwa lata będziemy biegały" lub "za dwa lata będziemy biegać"
Mężczyźni (rodzaj męskoosobowy): "za dwa lata będziemy biegali"

Samochód (M): "będzie gonił"
Auto (N): "będzie goniło"
Rakieta (Ż): "będzie goniła"

Samochody (Mo): "będą goniły"
Auta i/lub Rakiety (No) "będą goniły" (lub "będą gonić" - tego też nie jestem pewien).

Niestety zaraza tak szybko się rozszerza, że już dziennikarze sportowi mówią, iż "skoczkowie będą latać w Planicy", a nawet że "Kamil Stoch będzie latać w Planicy".
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 12:50 przez Kangoor5, łącznie zmieniany 1 raz.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
prorok
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bezinteresowna zawiść i złośliwość, jakie to polskie, ale chamstwu trzeba się przeciwstawiać "siłom i godnościom osobistom"
ODPOWIEDZ