Zauważyłem że program w kompie podaje dla tego samego treningu inną wartość niż ta którą podaje monitor. Wczoraj np.miałem 1h treninigu; spalone 870 ccl; tętno średnie 168. Po przerzuceniu danych do kompa (S810) mam średnie HR 142; kalorii tylko 604, czas się zgadza, data itd. - tak pokazuje program.
Które dane sa prawdziwe? I skąd się bierze róznica? Trening był bardzo mocny i prawdziwsze mi się wydają dane z monitora.
No ale za jakiś czas nie będę pamiętał co pokazywał monitor i będę zdany na wyniki archiwalne z kompa, a te są jak w/opisałem.
Jak sobie z tym poradzić?
Polar -odczyt wyników - Różne wartości w PC i monitorze
-
- Ekspert/Fizjologia
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Niestety jest to błąd w programie komputerowym i jego najnowszej wersji. Niektórzy użytkownicy Polara radzą sobie w ten sposób że wracają do starszej wersji.
Może lepiej poczekać na poprawki?
R.
Może lepiej poczekać na poprawki?
R.
-
- Wyga
W starszej wersji też trzeba uważać, bo dane zależą od tego jaki zaznaczy się obszar treningu. Wydaje mi się, że nawet w podsumowaniach tygodniowych itp. są brane pod uwagę tylko te zaznaczone fragmenty.
Czy mam rację panie Ryszardzie?
Czy mam rację panie Ryszardzie?
-
- Zaprawiony W Bojach
Plus dla Polara! Po dokładnym sprawdzeniu problemu okazało się, że u mnie była różnica we właściwościach osoby: różna waga itp między monitorem a programem. Konsekwencją tego błędnego ustawienia były różnice odczytu.
Poprawiłem te ustawienia i różnica jest praktycznie żadna, najwyżej i 1 ccal i 1 HR w uśrednianiu. Czyli w moim przypadku wina była wyłącznie po mojej stronie!
Poprawiłem te ustawienia i różnica jest praktycznie żadna, najwyżej i 1 ccal i 1 HR w uśrednianiu. Czyli w moim przypadku wina była wyłącznie po mojej stronie!
[i]być kiedyś takim "biegaczem", za jakiego ma mnie mój kot.[/i]