Masa Polara
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Czesc,
Spotkałem się z opinią, że 720i nie nadaje się do biegania, bo jest przyciężki. Za to 610i, czy nowszy 625 są dla biegaczy stworzone. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto, macał obydwa? A może nawet mógłby je zważyć?
Mam obecnie Sigmę 1600 i jest ok. Kusi mnie jednak coś, co zawierałoby "programy treningowe" oraz zapis w postaci plików, żebym nie musiał po każdym treningu ściągac danych. Jako rowerzysta biegający myślałem o 720i, tylko ta waga..
Aha, pewnie o tym już było, ale gdyby ktoś mógł...
1. Ponoć któryś w pasków do Polara ma wymienne baterie? Czy taki będzie pasować do 720i?
2. Czy 720i zadziała z laptopem i Win XP home? Kojarzę, że tam też jest jakiś kruczek, ale wyjaśnienia są na tyle niejasne, że w końcu nie wiem o co chodzi?
Pozdrawiam,
Marek
Spotkałem się z opinią, że 720i nie nadaje się do biegania, bo jest przyciężki. Za to 610i, czy nowszy 625 są dla biegaczy stworzone. Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś kto, macał obydwa? A może nawet mógłby je zważyć?
Mam obecnie Sigmę 1600 i jest ok. Kusi mnie jednak coś, co zawierałoby "programy treningowe" oraz zapis w postaci plików, żebym nie musiał po każdym treningu ściągac danych. Jako rowerzysta biegający myślałem o 720i, tylko ta waga..
Aha, pewnie o tym już było, ale gdyby ktoś mógł...
1. Ponoć któryś w pasków do Polara ma wymienne baterie? Czy taki będzie pasować do 720i?
2. Czy 720i zadziała z laptopem i Win XP home? Kojarzę, że tam też jest jakiś kruczek, ale wyjaśnienia są na tyle niejasne, że w końcu nie wiem o co chodzi?
Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Mano
Mano
- Kazig
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
z tą wagą to chyba jakiś żart, prawda?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Dlaczego zatem nie S625X ? Ja choc nie jestem rowerzystą biegającym ale raczej biegaczem rowerującym, używam właśnie 625 z dokupionym czujnikiem rowerowym. Czy trening biegowy czy rowerowy mam w PC wszystkie dane łącznie z profilem trasy. No a jako biegacz doceniam czujnik prędkości/odległości..... nic więcej mi nie trzeba do biegania i roweru.Jako rowerzysta biegający myślałem o 720i, tylko ta waga..
Laszlo
[url]http://www.laszlo.pl[/url]
-
- Dyskutant
Dlaczego nie 625? Cena. Sam zegarek jest droższy, a dodawszy akcesoria rowerowe, cena czyni cuda 
Odcinki tras moge zmierzyc rowerem/gpsem i trzymac w zanadrzu
. Dodawanie w pamieci jeszcze u mnie funkcjonuje 
Pozdrawiam,
Marek

Odcinki tras moge zmierzyc rowerem/gpsem i trzymac w zanadrzu

Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Mano
Mano
-
- Dyskutant
Aha, o interfejsie znalazłem:
"S-seria "i" komunikuje się tylko z wbudowanymi portami podczerwieni np. w laptopach. Niestety zewnętrzne porty podczerwieni łaczone przez USB nie widzą Polara. Tego problemu firma Polar nie będzie rozwiązywać bo ma własny IR interfejs."
Pozdro, Marek
"S-seria "i" komunikuje się tylko z wbudowanymi portami podczerwieni np. w laptopach. Niestety zewnętrzne porty podczerwieni łaczone przez USB nie widzą Polara. Tego problemu firma Polar nie będzie rozwiązywać bo ma własny IR interfejs."
Pozdro, Marek
Pozdrawiam,
Mano
Mano
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
??? Chyba nie do końca to prawda. Osobiście używam przejściówki IrDA na USB i nie mam najmniejszych problemów. Codziennie zgrywam trening do PC. Nie jest to jakaś specjalna przejściówka ale jedna z tańszych z hurtowni komputerowej. Dla zainteresowanych podaję: Nazwa:U2IrDANiestety zewnętrzne porty podczerwieni łaczone przez USB nie widzą Polara. Tego problemu firma Polar nie będzie rozwiązywać bo ma własny IR interfejs
Typ: V6102F
Powodzenia
Laszlo
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Uparłeś się na tą wagę... ja noszę ten zegarek non-stop i nie czuję, aby waga była jakaś szczególna. Jest po prostu większy niż normalny zegarek i tyle.... Specjalnie dla ciebie poszedłem jednak do kuchni i na elektronicznej wadze zważyłem: 59 gram.... tak więc na pewno ręki Ci nie urwieJak będziesz przebiegał porzez pocztę, to rzuć im na wagę swojego polara.

Laszlo
-
- Dyskutant
Nie zebym sie uparl. Po prostu spotkalem sie i to nie raz z opinia, ze 720 jest zbyt ciezki do biegania.
Osobiscie nie sadze, zeby to byl dla mnie problem, ale rozumiem, ze istnieje taka masa, od ktorej zaczyna przeszkadzac cos majtającego sie na rece podczas biegu. A, że 2 zł to nie kosztuje, tylko więcej, to chciałbym wiedzieć więcej i zminimalizować ryzyko, że będę żałował.
Dzięki za wagę
Trzeba by porównać z 720i (bo rozumiem, że ważyłeś 625sx) i już.
Pozdrawiam,
Marek
Osobiscie nie sadze, zeby to byl dla mnie problem, ale rozumiem, ze istnieje taka masa, od ktorej zaczyna przeszkadzac cos majtającego sie na rece podczas biegu. A, że 2 zł to nie kosztuje, tylko więcej, to chciałbym wiedzieć więcej i zminimalizować ryzyko, że będę żałował.
Dzięki za wagę

Pozdrawiam,
Marek
Pozdrawiam,
Mano
Mano
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Mano
Przejrzyj dokładniej forum SPRZĘT.
Sporo jest w nim informacji zarówno o monitorze s710,720 jak i s625x.Niektórzy nabyli niedawno s625x i teraz go testują dzieląc się spostrzerzeniami,a także porównują z np.s720i.
Warto skonfrontować te "porady" z tym czego oczekujesz od takiego sprzetu.Na pewno cena nie jest bez znaczenia.
Ale poczekaj.Ryszard (jako przedstawiciel Polara na PL)wspominał o jakiejś niespodziance po nowym roku.Nie wiadomo co to ma być,ale może warto poczekać...
Przejrzyj dokładniej forum SPRZĘT.
Sporo jest w nim informacji zarówno o monitorze s710,720 jak i s625x.Niektórzy nabyli niedawno s625x i teraz go testują dzieląc się spostrzerzeniami,a także porównują z np.s720i.
Warto skonfrontować te "porady" z tym czego oczekujesz od takiego sprzetu.Na pewno cena nie jest bez znaczenia.
Ale poczekaj.Ryszard (jako przedstawiciel Polara na PL)wspominał o jakiejś niespodziance po nowym roku.Nie wiadomo co to ma być,ale może warto poczekać...
T.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
S-625X jest w obudowie S-720i. Tak więc waga jest taka sama.
Niespodzianka dotyczyć będzie ceny za Polara do biegania. Niestety nie będzie drogi model.
R.
Niespodzianka dotyczyć będzie ceny za Polara do biegania. Niestety nie będzie drogi model.
R.
-
- Stary Wyga
- Kontakt:
Ryszardzie.
Jeśli można uszczknąć rąbka tajemnicy,czy zmienią się ceny s810i ?Czy czekamy do nowego roku?
Jeśli można uszczknąć rąbka tajemnicy,czy zmienią się ceny s810i ?Czy czekamy do nowego roku?
T.
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Niestety nie.
R.
R.
-
- Dyskutant
Mam pytanie do Pana Ryszarda czy zminił sie cennik polarów i czy ma sie zmienić bo ktos tu coś pisał ale tylko tak czy coś na prawde sie szykuje prosze o przesłanie cennika jeśli jest nowy welek1988@interia.pl
-
- Ekspert/Fizjologia
- Kontakt:
Jeszcze nie.
Wytrzymajcie do Nowego Roku.
R.
Wytrzymajcie do Nowego Roku.
R.