Pomysł na śniadanie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kisio pisze:Uxmal czytaj Ty czasem posty zanim rozgorzeje w Tobie swiety gniew i oburzenie jak o 20-litrowe buklaki, co? :-)

Pisalem do rafalcio i jego bulek z dzemem.
LOL, sorry :P. Było pod moim postem, to się żem zasugerowała. Cytuj na przyszłość :P

jabbur pisze:
Uxmal pisze: jakiej mąki? Jeśli pijesz do moich placków to nie dodaje tam żadnej mąki, no chyba, że masz na myśli pinole, ale to akurat dodaje bardzo rzadko. Normalnie są płatki owsiane, chia i amarantus. Ja tu mąki nie widzę :P To już lepsze niż owsianki, przynajmniej jajko jest czyli całkiem dobre białko. Nie bez znaczenia jest też omasta. Owoce są opcjonalne, przecież nikomu nie każe jeść owoców, pisałam o placku z masłem orzechowym.
No, ale owsiane to gluten, rajt? Po co psuć nim takie dobre placki? Wiązać można np. na siemię lniane, albo rozciapkane (noc w wodzie) migdały
A co jest złego w glutenie? Bez przesadyzmu. Poza tym płatki owsiane akurat NIE mają glutenu same w sobie, tzn w naturze. Kupne mają, z uwagi na sposów przetwarzania - są zazwyczaj skażone odrobiną żyta lub pszenicy. Ale można kupic owsiane gluten-free, tu cały websajt.
Jeśli już szukasz zamienników, to fajnie sprawdza się przemielony słonecznik. Ja mielę z siemieniem właśnie i tak dodaję.
Zależy też co się je poza tym. Ja nie jadam chleba, bułek (no, sporadycznie), makaronów. Ryż żadko i raczej brązowy, chyba, że jem sushi. Moje węgle poza tym to owoce, które w uzupełnianiu glikogenu są marne, jak już zostało powiedziane, oraz głownie ziemniaki słodkie, a i to też do lunchu. Także mi akurat zależy na tych węglach ze śniadania.
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
PKO
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Uxmal pisze:
kisio pisze:Uxmal czytaj Ty czasem posty zanim rozgorzeje w Tobie swiety gniew i oburzenie jak o 20-litrowe buklaki, co? :-)

Pisalem do rafalcio i jego bulek z dzemem.
LOL, sorry :P. Było pod moim postem, to się żem zasugerowała. Cytuj na przyszłość :P

jabbur pisze:
Uxmal pisze: jakiej mąki? Jeśli pijesz do moich placków to nie dodaje tam żadnej mąki, no chyba, że masz na myśli pinole, ale to akurat dodaje bardzo rzadko. Normalnie są płatki owsiane, chia i amarantus. Ja tu mąki nie widzę :P To już lepsze niż owsianki, przynajmniej jajko jest czyli całkiem dobre białko. Nie bez znaczenia jest też omasta. Owoce są opcjonalne, przecież nikomu nie każe jeść owoców, pisałam o placku z masłem orzechowym.
No, ale owsiane to gluten, rajt? Po co psuć nim takie dobre placki? Wiązać można np. na siemię lniane, albo rozciapkane (noc w wodzie) migdały
A co jest złego w glutenie? Bez przesadyzmu.
Prozapalny. A osobiście, jak odstawiłem, to dopiero poczułem, jak bardzo mnie zamulał i wzdymał
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Ale w owsie go zbyt wiele nie ma ta jak pisała Uxmal.

Ja wciągam trochę żytniego chleba własnej roboty, ale poza tym praktycznie wywaliłem mączne produkty z diety.
Awatar użytkownika
Uxmal
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

trucho pisze:Ale w owsie go zbyt wiele nie ma ta jak pisała Uxmal.

Ja wciągam trochę żytniego chleba własnej roboty, ale poza tym praktycznie wywaliłem mączne produkty z diety.
No właśnie. Ja mącznych też jem bardzo mało, ot 1-2 w tygodniu pewnie (przed okresem więcej hehe), wolę słodkie ziemniaki, ktore tu mam dostępne łatwo. Ten gluten w owsie to bzdura, taka ilość różnicę zrobi tylko chorym na celiakię
Run Tequila-> blog o bieganiu w Meksyku

Tequila na Facebooku -> znajdź Meksyk i bieganie na fejsie
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ