Zdaje sobie z tego sprawę, bo latem przy duużo wyższych temperaturach gdy organizm już był zaadaptowany biegało mi się swobodnie. Po prostu potrzebuję ok. 2 tygodni na przyzwyczajenie się a dobrze, że już teraz są dość wysokie temperatury to przynajmniej półmaraton, który mam za miesiąc nie zaskoczy mnie patelniąkris_brazylia pisze:Hej! Nie martw sie! Organizm szybko przyzwyczaja sie do wyzszych temperatur o ile Jest ponizej 30 to da sie fajnie biegac...wiem co mowie Ponadto zawsze w kwietniu w Polsce duzo ludzi poprostu ma oslabiony organizm I latwo Mozna zlapac jakies chorubsko I przeziebienie...a to tez ma wplyw na poziom biegania.
Jak sie organizm przyzwyczai do po wyzej 20 stopnii to bedzie luzik.... Powodzenia
Scouser - komentarze
Moderator: infernal
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
- Życiówka w maratonie: brak
- MikeWeidenbaum
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:27
Dopiero teraz się zorientowałem, że zawiesiłeś bloga, szkoda. Daj znać przynajmniej jak ta połówka w Nowej Soli.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:25
- Kontakt:
Moje zdanie takie, że środki przeciwbólowe można brać tylko na zawody, na których nam zależy. Inaczej szkoda zdrowia. Bo co z tego, że bólu się nie czuje, skoro i tak przyczyna cały czas jest. A nawet jeszcze gorzej, bo nic nie czujesz a kontuzja się może pogłębiać przy dalszym bieganiu. Może lepiej spasować i wyleczyć kontuzję?
Powodzenia życzę!
Powodzenia życzę!
- scouser
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:03
Nie biegam już miesiąc a i przez 10 zabiegów laserów i krioterapii mam zamiar odpuścić a leki mają tylko pomóc przy wyleczeniu kontuzji.grabarz pisze:Moje zdanie takie, że środki przeciwbólowe można brać tylko na zawody, na których nam zależy. Inaczej szkoda zdrowia. Bo co z tego, że bólu się nie czuje, skoro i tak przyczyna cały czas jest. A nawet jeszcze gorzej, bo nic nie czujesz a kontuzja się może pogłębiać przy dalszym bieganiu. Może lepiej spasować i wyleczyć kontuzję?
Powodzenia życzę!