Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?

Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wydaje mi się że żeby odzyskać kasę trzeba ze 3 razy serwis odwiedzić na ta sama wadę. Może się mylę.
PKO
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie no zaraz. Ilość usterek nie ma nic do rzeczy. Można powołać się na niezgodność towaru z umową, sam się nad tym zastanawiam. Oczywiście zwrot kasy wcale nie musi być miły i bezproblemowy ale wtedy sprawa musi się oprzeć o rzecznika praw konsumenta.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mi sklep kasę zwrócił w ten sam dzień co dostał zegarek który odesłałem. Dla nich to żaden problem, tylko garmin polska musi im takie coś zaakceptować. Póki sklep nie dostanie zielonego światła kasy nie zwrócą. Ja załatwiłem wpierw z garminem, i gdy przyznano mi rozwiązanie reklamacji w postaci zwrotu gotówki, wtedy odesłałem zegarek do sklepu, a sklep poinformowany o tym przez p. Krzysztofa Kręgowskiego z garmin polska zwrócił mi kasę tego samego dnia.
maki
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja sie martwie dlugoscia pracy baterii, trzy testy i za kazdym razem po 12h z kawalkiem zgon. Pierwszy opisywalem kilka postow wyzej, okej byl ciezki. Drugi w domu przy oknie, moze tez zasieg gps nie byl perfect ale trzeci byl na balkonie ostatnie pietro i w zasiegu raczej nic nie zaklucalo widoku satelit.
To mnie doluje. Zastanawiam sie czy nie reklamowac ?
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48m15s

Nieprzeczytany post

Myślę o F2 ale po przeczytaniu co i jak to już sam nie wiem co kupić :-D
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety brakuje na rynku 3 ciej alternatywy....
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Owszem. Jednak 910 też jest spoko a 310 mimo iż mniej może to kusi ceną (prawie 2x mniej niż F2). Za to F2 może pełnić rolę zegarka na co dzień :-)
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ejdem. Ja generalnie jestem zadowolony, musze jeszcze potestowac ta baterie, moze jednak zasieg nie byl idealny.
To jest tez tak ze jak ktos jest zadowolony to nie pisze w necie ze wszystko smiga pieknie, a ze garmin troche tego juz sprzedal to sa w sieci negatywne opinie.
Mnie f2 podoba sie wizualnie plus mapki i mizliwosc uzywania go jako zwyklego zegarka.
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

To też prawda, najczęściej pisze się gdy coś złego się dzieje. Ważne jest to, że Garmin nie robi problemu i wymienia zegarki jak jest coś nie tak. Będę obserwować temat i dalej bić się z myślami :-)
misio77
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja ostatnio znalazłem problem odczytu i zapisu danych hrm przy treningach biegowych trailowych - próbkowanie i zapis danych mam ustawiony co 30 sekund. Zegarek gubi łączność z paskiem - tak przynajmniej wynika z komunikatu jak się wejdzie w ekran tętna. I druga dziwna sprawa to po zakończonym treningu i zapisie danych wielkość podbiegów w podsumowaniu jest dużo mniejsza niż ta, którą można wyczytać podczas treningu na ekranie wzrostu pokonanej wysokości przy włączonej funkcji 3D. Dla przykładu - wynik z ekranu około 500 metrów, w podsumowaniu po zakończonym treningu 236 metrów.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trzeba przełknąć ślinę i wysyłać komunikaty supportowi, niech na bieżąco poprawiają soft. Generalnie ja jestem zadowolony z F2 i kupił bym go jeszcze raz. Może dlatego tak do tego podchodzę ze wcześniej miałem F1 i trzeba było swoje odczekać zanim wyszedł stabilny i bezproblemowy soft, poza wersjami beta.
maki
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Smart czy co sekunde mniej bateri zjada ? Obstawiam ze smart. Test trwa ale chyba nic dobrego nie będzie. Jutro dzwonię do azymutu i do garmina reklamować.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Do azymutu nie trzeba. Wystarczy do serwisu garmina.
Awatar użytkownika
Ejdem
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak przy okazji....
Czy lepiej kupić przez internet taniej o kilka groszy czy w sklepie stacjonarnym by w razie co łatwiej było z gwarancją? Chociaż z tego co widzę cena 1899 (z paskiem) to raczej standard.
Próbował ktoś negocjacji ceny? :-D
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gwarancję i tak masz w garminie, wiec jeden pieron.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ