New Balance Fresh Foam 980
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Mieliście już okazję w nich biegać? Ja od dwóch tygodni w nich latam, w tym czasie - oprócz zwykłych treningów - biegłem w nich zawody na 10 km i półmaraton. Tutaj trochę na ich temat:
http://www.youtube.com/watch?v=4R4DMidG7d4
-
- Wyga
Nie okaleczałbym butów w takiej cenie, chyba lepiej bawić się Ekidenami z Decathlona 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
- Życiówka w maratonie: brak
No ale Ekideny nie maja tych super zajebiaszczych systemow, ktore zwiekszaja sile wybicia i generalnie same za nas biegaja takze moze jednak warto ?GrzesiekWroc pisze:Nie okaleczałbym butów w takiej cenie, chyba lepiej bawić się Ekidenami z Decathlona
-
- Wyga
Droga wolna, ale kpiny na marnym poziomie, bo nie spotkałem się z informacją jakoby te buty miały biegać za nas.fantom pisze:No ale Ekideny nie maja tych super zajebiaszczych systemow, ktore zwiekszaja sile wybicia i generalnie same za nas biegaja takze moze jednak warto ?GrzesiekWroc pisze:Nie okaleczałbym butów w takiej cenie, chyba lepiej bawić się Ekidenami z Decathlona
- barberry
- Stary Wyga
Podnoszę. Jak wrażenia po kolejnym miesiącu? Zainteresował mnie ostatnio ten trend w obuwiu biegowym i ciekawa jestem innych opinii. Myślę czy by nie sprawić sobie czegoś z małym (najlepiej zero!) dropem ale w formie miękkiej podusi
na wybiegania takie koło 2-3h.

-
- Zaprawiony W Bojach
to wcale nie jest takie fajne. miękka podusia rozleniwia, o czym już pisano milion razy, ale co ważne w perspektywie długich biegów - jest niestabilna.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Qba nie musisz wierzyć we wszystko, co gdzieś na pisano... Nawet jak czytałeś to milion razyQba Krause pisze:miękka podusia rozleniwia, o czym już pisano milion razy

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- barberry
- Stary Wyga
Okej okej. W takim razie precyzuję: pytanie skierowane jest do ludzi, którzy BIEGAJĄ na własnych nogach umieszczonych w tych butach
Nie wierzę, że nie ma tu takich.
Sama w tej chwili biegam w Saucony Virrata, które już uważane są za miękkie i dlatego ciekawa jestem jak wypadłoby porównanie z takimi "słoninami" jak NB.

Sama w tej chwili biegam w Saucony Virrata, które już uważane są za miękkie i dlatego ciekawa jestem jak wypadłoby porównanie z takimi "słoninami" jak NB.
- wysek
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 32:34
- Życiówka w maratonie: 2:43
- Kontakt:
Zapytaj Adama Draczyńskiego czy stopy mu się bardziej rozleniwił bo on śmiga w tych butach i mówi, że są komfortowe.Qba Krause pisze:to wcale nie jest takie fajne. miękka podusia rozleniwia, o czym już pisano milion razy, ale co ważne w perspektywie długich biegów - jest niestabilna.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
fantom nie lękaj się, samodzielne myślenie nie boli, musisz tylko spróbować, jak nie spróbujesz to się o tym nie przekonasz...fantom pisze:No i bylo temat podnosic ? Teraz wylazly zoltary z ciemnego zaulka i beda straszyc.

-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 41:22
- Życiówka w maratonie: 3:29:20
Czesc zaden hit NB 890 V4 duzo lepsze , 980 oddalem po 3 TygodniachGrzesiekWroc pisze:Mieliście już okazję w nich biegać? Ja od dwóch tygodni w nich latam, w tym czasie - oprócz zwykłych treningów - biegłem w nich zawody na 10 km i półmaraton. Tutaj trochę na ich temat:
amortyzacja przedniej stopy niedynamiczna i twarda
to miala byc oddpowiedz NB na Technologie Adiddasa Boost ale niewypal
to moje zdanie wiesz co do butow kazdy musi sam wyprobowac jeden chwali te drugi te

Pozdrawiam
- barberry
- Stary Wyga
O, i o taką opinię chodziło, dzięki!Christian pisze:
Czesc zaden hit NB 890 V4 duzo lepsze , 980 oddalem po 3 Tygodniach
amortyzacja przedniej stopy niedynamiczna i twarda
to miala byc oddpowiedz NB na Technologie Adiddasa Boost ale niewypal
to moje zdanie wiesz co do butow kazdy musi sam wyprobowac jeden chwali te drugi te![]()
Pozdrawiam
Najbardziej zależy mi właśnie na miękkości w śródstopiu a tu widzę, że mimo OGROMNEJ ilości pianki, jest z tym cienko

- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
A skąd takie przypuszczenie? Nie można tego wykluczyć, chociaż mi się wydaje, że to raczej szukanie czy raczej "kreowanie" nowej niszy rynkowej przez NB i in. producentów. Pomińmy tu fakt, że już kiedyś tak robiono buty biegowe, to znaczy dawano dużo pianki, ale i pianka była inna i moda inna.Christian pisze:to miala byc oddpowiedz NB na Technologie Adiddasa Boost ale niewypal