Spodenki do biegania
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witajcie. Biegam już długie dystanse i mam duże problemy z otarciami na pachwinach. Ponadto biegam w starych portkach i chciałbym kupić coś bardziej profesjonalnego.
Na okres wiosna/lato. Muszą mieć kieszeń. Zastanawiam się, czy powinny być to spodenki, spodnie z takimi 'gaciami' w środku, czy takie leginsy, ale nie na całe nogi? Jak myślicie? Cena do 150 zł.
Na okres wiosna/lato. Muszą mieć kieszeń. Zastanawiam się, czy powinny być to spodenki, spodnie z takimi 'gaciami' w środku, czy takie leginsy, ale nie na całe nogi? Jak myślicie? Cena do 150 zł.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 43:56
- Życiówka w maratonie: 4:02:13
Ostatnio kupiłem w Decathlonie fajne krótkie spodenki z "gaciami" w środku i kieszenią na tyłku. W promocji były za 39,00 zł. Generalnie mało było spodenek z kieszeniami, a takie właśnie chciałem.Obecnie biegam do ok. 2h i żadnych obtarć nie zaobserwowałem, uda dość grube ok 60 cm w obwodzie.
5 km - 21:07 (Gdańsk, 25.04.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
10 km - 43:39 (Gdynia 11.11.2014)
HM - 1:39:25 (Gdańsk 26.10.2014)
M - 3:54:47 (Gdańsk 17.05.2015)
- KrzysiekJ
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:00 z treningu
- Życiówka w maratonie: 2:57:26 atest
Niektóre spodenki po prostu obcierają i już.
Mam takie z wszytymi siatkowymi majtkami które też obcierają (siateczka w dolnej części majtek jest jakoś siermiężnie zawinięta i szew na długim dystansie obciera).
U mnie pomaga wazelina kosmetyczna.
W legginsach biegam dopiero od tej zimy - mam trzy pary - i jeszcze nigdy w żadnych (mimo, że marki odzieży nie robią wrażenia: Tchibo, Kalenji, Crivit) nie zanotowałem obtarć.
Mam takie z wszytymi siatkowymi majtkami które też obcierają (siateczka w dolnej części majtek jest jakoś siermiężnie zawinięta i szew na długim dystansie obciera).
U mnie pomaga wazelina kosmetyczna.
W legginsach biegam dopiero od tej zimy - mam trzy pary - i jeszcze nigdy w żadnych (mimo, że marki odzieży nie robią wrażenia: Tchibo, Kalenji, Crivit) nie zanotowałem obtarć.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 00:57:34
Ja niestety mam bardzo delikatne uda i pachwiny i żeby dobrać odpowiednie spodenki do biegania musiałem się dobrze naszukać:/
Obecnie mam takie i uważam,że są bardzo dobre.Wygodne i nic nie obcierają:
http://www.runnersclub.pl/product-pol-2 ... SHORT.html
Obecnie mam takie i uważam,że są bardzo dobre.Wygodne i nic nie obcierają:
Jak szybko mieć śwatło w nocy...
Złapać w słoik świetliki Dachowe koty są bardzo inteligentne ^^
Złapać w słoik świetliki Dachowe koty są bardzo inteligentne ^^
-
- Wyga
Mam podobne spodenki jak kolega post wyzej umiescil tzn. nike z wszytymi gaciami.
Biegam w nich od 4 lat i moge powiedziec tyle ze sa wytrzymale, jedyne co to przetarcia (to sie chyba fachowo mechacenie nazywa) zewnetrzengo materialu od rzepow wszelakich.
No i wew gacie sie spieraja, w teorii maja byc antybakteryjne (jony srebra te sprawy), ale po takim czasie uzytkowania to mozna zapomniec.
Gacie maja tylna kieszen na zamek (klucze i/lub zel) i wew kieszen do czujnika nike+, ale spokojnie tam mala mp3 wchodzi - te pokazane w linku maja dwie kieszenie z przodu chyba tylko taka roznica.
Spodenki byly do dorwania w go sporcie po 80zl w jakiejs promocji jeszcze miesiac temu, nie wiem czy nadal ta cena obowiazuje.
Przemawia za nimi jedna rzecz, tzn wew gacie sa praktycznie bezszwowe, nie ma na koncach nic szytego na okretke grubym sciegiem itd. Poza tym te gacie sa dosc elastyczne, wiec w przypadku grubych ud nie powinno byc z tym problemow.
Biegam w nich od 4 lat i moge powiedziec tyle ze sa wytrzymale, jedyne co to przetarcia (to sie chyba fachowo mechacenie nazywa) zewnetrzengo materialu od rzepow wszelakich.
No i wew gacie sie spieraja, w teorii maja byc antybakteryjne (jony srebra te sprawy), ale po takim czasie uzytkowania to mozna zapomniec.
Gacie maja tylna kieszen na zamek (klucze i/lub zel) i wew kieszen do czujnika nike+, ale spokojnie tam mala mp3 wchodzi - te pokazane w linku maja dwie kieszenie z przodu chyba tylko taka roznica.
Spodenki byly do dorwania w go sporcie po 80zl w jakiejs promocji jeszcze miesiac temu, nie wiem czy nadal ta cena obowiazuje.
Przemawia za nimi jedna rzecz, tzn wew gacie sa praktycznie bezszwowe, nie ma na koncach nic szytego na okretke grubym sciegiem itd. Poza tym te gacie sa dosc elastyczne, wiec w przypadku grubych ud nie powinno byc z tym problemow.
- mungo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
Podjedź do jakiegoś H&M i zobacz ich ofertę ciuchów biegowych. Naprawdę miło można się zaskoczyć 

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 45
Może spróbuj takie. http://www.okazje.info.pl/okazja/odziez ... 4-010.html
Mają kieszenie a to było w wymogach.
Jak nie chce Ci się iść do sklepu w galerii to możesz sobie przejrzeć co masz na rynku w necie np. tu: http://www.okazje.info.pl/odziez-i-obuw ... we-meskie/. Do 150 zł to można naprawdęwiele fajnych modeli znaleźć.
Mają kieszenie a to było w wymogach.
Jak nie chce Ci się iść do sklepu w galerii to możesz sobie przejrzeć co masz na rynku w necie np. tu: http://www.okazje.info.pl/odziez-i-obuw ... we-meskie/. Do 150 zł to można naprawdęwiele fajnych modeli znaleźć.
-
- Stary Wyga
mam ten sam problem co autor..i tez szukam spodenek z kieszeniami po bokach na zele.. :D kurde ciezko znalesc..
co wy na to??
co wy na to??
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49.42
Ja miałem podobny problem i się przerzuciłem na spodenki typu 2 in 1 i wszystko się "naprawiło". Do 150 zł są w Nike na bank.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
Polecam bokserki. Od czasu jak zacząłem w nich biegać skończyły mi się problemy z otarciami w pachwinach. Na to zwykłe spodenki lub getry, co kto lubi.
Ja mam coś takiego: http://www.decathlon.pl/bokserki-do-bie ... 96781.html
Ja mam coś takiego: http://www.decathlon.pl/bokserki-do-bie ... 96781.html
-
- Zaprawiony W Bojach
a cos dla kobitek?
ostatni lazilam troche po sklepach w poszukiwaniu czegos przed uda co sie nie bedzie podwijac do gory w trakcie biegu i uchroni moja pachwiny przed bolesnymi obtarciami i jestem zalamana ...
czy Wy tez tak macie ze w sklepach KAZDY sprzedawca probuje Wam wcisnac kit?
buty to juz omijam szerokim lukiem bo takich bajek sie naslucham jak stane przed regalem ze pozniej zasnac nie moge ...
ale ... ostatnio probowali mi wcisnac zwykle spodenki salomona jako kompresyjne ...
jedyna rzecz w nich niezwykla to taka ze mimo iz czarne ... sa mega przeswitujace
ostatni lazilam troche po sklepach w poszukiwaniu czegos przed uda co sie nie bedzie podwijac do gory w trakcie biegu i uchroni moja pachwiny przed bolesnymi obtarciami i jestem zalamana ...
buty to juz omijam szerokim lukiem bo takich bajek sie naslucham jak stane przed regalem ze pozniej zasnac nie moge ...
ale ... ostatnio probowali mi wcisnac zwykle spodenki salomona jako kompresyjne ...
jedyna rzecz w nich niezwykla to taka ze mimo iz czarne ... sa mega przeswitujace

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
Jakoś się nie przyglądałem do tej pory ale bokserki w wersji damskiej chyba też są ... do sprawdzenia 
Kiedyś wydziałem serię filmików (trzy były) biegacza ultra (jakiś znany gościu w stanach, o którym wcześniej nie słyszałem hehe), frutarianin, który dawał dużo rad jak trenować i jak sobie radzić w trakcie biegów. Jedną z niewielu rzeczy, które zapamiętałem to to, że biega do i z pracy, w pracy używa pasów z masażem elektro (!) i, co najważniejsze, biegać w bokserkach. I to w praktyce potwierdziłem. Od czasu jak biegam w bokserkach, nie mam problemu z otarciami. Na krótkich czy długich dystansach. Wcześniej bywało różnie, nawet jak się nakremowałem to po kilku godzinach bywały problemy, których teraz nie mam.

Kiedyś wydziałem serię filmików (trzy były) biegacza ultra (jakiś znany gościu w stanach, o którym wcześniej nie słyszałem hehe), frutarianin, który dawał dużo rad jak trenować i jak sobie radzić w trakcie biegów. Jedną z niewielu rzeczy, które zapamiętałem to to, że biega do i z pracy, w pracy używa pasów z masażem elektro (!) i, co najważniejsze, biegać w bokserkach. I to w praktyce potwierdziłem. Od czasu jak biegam w bokserkach, nie mam problemu z otarciami. Na krótkich czy długich dystansach. Wcześniej bywało różnie, nawet jak się nakremowałem to po kilku godzinach bywały problemy, których teraz nie mam.
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Prawie każdy. W Warszawie jest kilka miejsc prowadzonych przez fanatyków, tam jest lepiej.LadyE pisze:
buty to juz omijam szerokim...
Pozostaje kwestia kosmicznej marży,co na szczęście coraz częściej daje się rozwiązać tekstem "kupiłbym u was x+z+y ale konkurencja sprzedaje o 500 taniej..."