Witam. Biegać zacząłem końcem lutego. Wtedy nie dałem rady przebiec 2 km bez zatrzymania. Biegałem około 3 razy w tygodniu po 5-7 km. Przy wzroście 175 cm i wadze 75 kg to mój pierwszy bieg w którym mierzyłem czas i nie zatrzymywałem się. Czy to dobry rezultat ?
Trudne pytanie,H Szost by napisal ze w tym czasie przebiegnie dwa razy taki dystans a tak na powaznie ciezko sie ocenia czyjes dokonania bo co napisac?
Ciężko ocenić kogoś nie znając jego poziomu aktywności czy wytrenowania. Dla mnie biegającego dość krótko wynik jest świetny, zawodowiec może rzeczywiście zrobi 2x więcej km w tym czasie, ale... czy wszyscy mają być zawodowcami? Jeśli Cię ten wynik cieszy, to znaczy, że jest dobry . Postaraj się teraz o stabilne wyniki (kilka treningów z rzędu podobne rezultaty), jak będzie Ci to przychodziło z łatwością to możesz próbować przyspieszać albo dokładać km.
Pierwszy trening: 21-02-2014
Pierwsze 30' biegu bez przerwy: 5-04-2014
Pierwsze zawody: 12-04-2014 (5 km - 00:30:21)
Trudno oceniać Twoje wyniki,za mało informacji dałeś,ale tak jak kolega napisał biegaj regularnie i zobaczysz czy jesteś już gotowy na wydłużanie biegu,każdy z nas jest inny,ma inne predyspozycje.
Ja biegam od Bożego Narodzenia 2013 i byłam w stanie biegać od razu 10-15k,teraz robię już wybiegania po 20-25k,a nadal nie uważam żeby był to powód do chwały.
Jak przebiegnę w czerwcu półmaraton w granicy 1.40 to będę na początek zadowolona.
Biegaj i ciesz się tym.
Pozdrawiam
Błąd pomiaru GPS. W jednym punkcie błąd był na tyle duży, że ów pomiar znalazł się na tyle blisko kolejnego pomiaru, że aplikacja zinterpretowała to jako megaszybkość .
Pierwszy trening: 21-02-2014
Pierwsze 30' biegu bez przerwy: 5-04-2014
Pierwsze zawody: 12-04-2014 (5 km - 00:30:21)