Perły Małopolski 2014

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

obaj sa niesamowicie mocni, co tu duzo gadac, zreszta ze wzgledu na rodzaj i profil trasy sam stawialem ze wygra Bartosz - te poprzednie zwyciestwa (umk, iwt, ktoras edycja gpk) to nie byl przypadek ;) Marcin natomiast robil ten bieg... z biegu, czysto treningowo :) (pewno obaj mogli tak zakladac, a wyszlo cos takiego :D)

a za nimi nie bylo dlugo nikogo bo kto mial byc ? :)
jesli o mnie chodzi to trasa - choc piekna - kompletnie za szybka dla mnie - wyobrazcie sobie ze moj najlepszy czas na plaskiej polowce to 1:24, a tu na - moze nie wybitnie, ale badz co badz pofaldowanej i nie w 100% asfaltowej polowce - 1:21 :) zreszta ja tez bieglem to czysto treningowo i ze wzgledu na powyzsze zakladalem nizsze miejsce, a ze wyszlo jak wyszlo trening moge uznac za udany :) moze skusze sie na ktoras edycje jeszcze ;)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

to ja Ci polecam Zawoję - jak dla mnie trasa najpiękniejsza i naprawdę trudna technicznie :)
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

ja jako "górski" świeżak miałem wielki problem z dostosowaniem tempa - początkowy długi zbieg tylko skomplikował sprawę z szacowaniem prędkości i sił. Trochę się wkurzyłem na brak oznaczeń kilometrów, miały być co 2 km a pierwszy zobaczyłem dopiero na 8 km, później już było z nimi nieco lepiej. No i długość trasy - zamiast zapowiadanej 21,5 km wyszło ok. 20,8 km.
Poza tym mam problem - nie wiem czy mogę się pochwalić, że przebiegłem górską półówkę :ble:
Tak czy inaczej ze względu na okoliczności przyrody wrażenia z trasy mam przednie. Czas wykręciłem tylko 6 min. gorszy od życiówki i zmieściłem się w 1:48 więc nie jest ze mną chyba tak źle :usmiech: Nawet po biegu wdrapałem się jeszcze na Zamek w Pieskowej Skale.

P.S. Przyznajcie się, komu udało się wbiec pod ten zabójczy podbieg ok. 15 km? Ja wymiękłem po pokonaniu ok. 1/3 i widziałem tylko 1 osobę, która walczyła do końca :oczko:
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
Awatar użytkownika
miroszach
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:06
Życiówka w maratonie: 3:07:51

Nieprzeczytany post

Ja nie oceniam, ale przewiduję.

Może w Karkonoszach Bartoszowi się nie udało wyprzedzić organizatorów, ale w Bieszczadach na jesieni ta sztuka mu się udała, telewizja TV Beskid pokazywała jak nie było nikogo na mecie maratonu. Z tego co wiem to Panowie Marcin i Bartosz będą mieli kolejną okazję do walki w Tatrach, a tam już przewyższenia są. Jeśli chodzi o dystanse ultra, to nie wydaje mi się żeby tu Świerc miał istotną przewagę. Zresztą zbliżający się Rzeźnik pokaże o ile zostanie pobity rekord trasy należący do Świerca. Na zaostrzenie apetytów dodam, że Bartosz będzie biegł w parze z byłym zwycięzcą Rzeźnika.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

całkiem fajny KLip z pereł :) https://www.youtube.com/watch?v=jprBH6LcyuU
Dragonkra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 54
Życiówka w maratonie: 2.48

Nieprzeczytany post

LoveBeer pisze: a za nimi nie bylo dlugo nikogo bo kto mial byc ?
Szkoda, że w tym roku nie było w Skale Kacpra Piecha. W zeszłym roku czas 1.15 ale nie był naciskany. W tym roku zwycięzcy czas 1.13 ramię w ramię. W Perłach żarty się skończyły - nadchodzą Pieniny. Wg mnie obok Zawoi najtrudniejsza trasa. Mamy potwierdzenie udziału Bartka Gorczycy w zawodach w Szczawnicy.
Szymekgrzybu
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 36:30

Nieprzeczytany post

Świetny bieg, bardzo się ciesze że wystartowałem na 3 km, super organizacja. Zadowolony jestem z mojego debiutu w biegach górskich, bo po ciężkiej walce, wygrałem :D. Choć trasa dla mnie była niesamowicie trudna. Start i od razu ciągnącą się długo góra, potem już były tylko lekkie pagórki, na których mogłem wykorzystać moją szybkość na lekkich podbiegach.

Szkoda tylko, że nie spotkałem Bartosza Gorczycy, bo chciałem poprosić o zdjęcie. Ale nic straconego, mam szansę na focie w Szczawnicy :hejhej:
Awatar użytkownika
AdamZaw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Perły w Ojcowie to były moje pierwsze zawody. Biegło się ekstra, piękna trasa, organizacja mistrzostwo no i ta atmosfera (chociaż wcześniej nie brałem udziału w żadnych zawodach, to mam porównanie bo w wielu lokalnych biegach działam jako harcerz)!
Następny raz w Szczawnicy, nie mogę doczekać, mam nadzieję że znowu uda mi się załapać do pierwszej dziesiątki. :usmiech:

Pozdr.
Awatar użytkownika
JayJay
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:33

Nieprzeczytany post

Ze względu na inne obowiązki nie mogłem wczoraj biegać w Szczawnicy. Ktoś z Was kontynuuje swój udział w Perłach? Jak wrażenia/trasa?
Obrazek Obrazek

Zapraszam do siebie: Leśnymi duktami podróże
Awatar użytkownika
LoveBeer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34.00
Kontakt:

Nieprzeczytany post

trasa 21 super - pierwsza 10-ka w wiekszosci po asfaltach, wiec tutaj bez histori, ale druga petla 11 to juz prawdziwe bieganie po gorach - duzo kamieni, duzo sliskiego blotka, zbieg potokiem, drapanie sie po skalkach na palenicy, zbiegi po lakach - bylo wszystko co tygrysy lubia najbardziej :)
ODPOWIEDZ