Numeracja Lunarglide+ 5

ARoberto
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Aktualnie biegam w Lunarglide wersja 3 rozmiar 44/28cm. Chciałem kupić model 5 ale po zmierzeniu
takich jakie były w sklepie czyli 44 okazało się, że są za małe. Rozmiar 45 był z kolei za duży
a "połówek" nie mieli. Zakładam, że 44.5 będzie OK. Zastanawiam, się jeszcze nad modelem 4
ale nie mam go gdzie przymierzyć. Czy ktoś może miał wersję np 3 i 4 i czy brał w tej samej
numeracji czy wersję 4 trzeba brać tak jak 5 o pół numeru większą ? A może ta 5 się "rozejdzie"
i pozostać przy 44 ?
PKO
bjakbiedronka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja tam i 3 i 4 i 5 właśnie mam tego samego rozmiaru i nie mam problemu. Nawet 5 mnie pozytywnie zaskoczyła bo damska była szeroka jak męska co się w innych butach tej marki nie zdarza
ARoberto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

bjakbiedronka pisze:Ja tam i 3 i 4 i 5 właśnie mam tego samego rozmiaru i nie mam problemu. Nawet 5 mnie pozytywnie zaskoczyła bo damska była szeroka jak męska co się w innych butach tej marki nie zdarza
..chciałem kupić w ciemno ten sam rozmiar ale zasugerowałem się recenzją porównawczą gdzie
jest mowa o tym jakby mniejszym rozmiarze w wersji 5 i po zmierzeniu wydała mi się ona nieco
ciasna. Może to jednak kwestia rozbiegania tego w końcu dość miękkiego buta.
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

W lunarach drop ma 10mm, co sprawia ze stopa idzie troche bardziej do przodu i but wydaje sie za maly.
Ja normalnie kupuje buty do biegania o rozmiarze wkladki 30 cm - na inne oznaczenia typu 45.. itd nie patrze, bo czasem sie roznia u innych producentow.
LG5 kupilem jednak 30,5 czyli US12,5, wlasnie ze wzgle na drop i biega sie idealnie.
ARoberto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

turbojajko pisze:W lunarach drop ma 10mm, co sprawia ze stopa idzie troche bardziej do przodu i but wydaje sie za maly.
Ja normalnie kupuje buty do biegania o rozmiarze wkladki 30 cm - na inne oznaczenia typu 45.. itd nie patrze, bo czasem sie roznia u innych producentow.
LG5 kupilem jednak 30,5 czyli US12,5, wlasnie ze wzgle na drop i biega sie idealnie.

..dzięki za info. Chyba w takim razie zrobię tak, że jeżeli kupię LG5 to na 28,5cm a jeżeli LG4 to na 28cm
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

:hej: jesli biegales juz w lg4 , to 5 -tka to ten sam but tylko ma zmienione sznurowanie. W 4-kach drop byl ten sam ,czyli 10mm.
Jak biegalo ci sie dobrze w 28 to nie kombinuj bo kupisz za duze :hej: .
Ja wczesniej nie mialem lunarow ani wogole butow z takim dropem , stad moja opinia, aby w porownaniu do innego buta lg5 wziac o pol wieksze niz normalnie :taktak:o
krzysztof1@@
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A ja trochę z innej beczki ale o tych butach więc pozwoliłem sobie w tym wątku zapytać ..... Jak mają się te buty do Pegasusów +29 lub +30 ?? Byłem już prawie zdecydowany na Pegasusy do puki nie wpadłem na pozytywne recenzję Lunarglide+ 5 i teraz mam mały dylemat, Pegasusy czy Lunarglide+ 5 ??
Napewno ktoś z forumowiczów biegał w jednych i drugich, ma takie porównanie to prosił bym o podzielenie się opinią ....

Dziękuję
bjakbiedronka
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja mam 29 i p5. Z tym że pegasusy są juz nieco zbite wiec robie w nich mniejsze treningi. Ale różnicy nie widzę. Jedne i drugie rewelacja. Kupiłam obie pary po mniej niż 250 zł i to był jedyny powód :-) Lubie kapciowatosc nike. Biegalam już w innych butach ale były zbyt twarde wiec od kilku sezonów jestem wierna nike
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Lunary sa zrobione na zasadzie takiej skarpety, nie ma tam luznego jezyka jak w normalnym bucie.
Ten system fajnie trzyma stope. Probowalem w nich biegac bez skarpetek i nic sobie nie poobcieralem, co zdarzalo mi sie wczesniej w innych butach.
Dodatkowo lg5 maja lekkie wzmocnienie na piecie, dla lekkiego pronatora, ale ktos kto biega neutralnie tego nie odczuje.
Pegasus to klasyczny but. Sznoroki, podeszwa i itd. tylko biegac :hej:
Ja wybralem lunara ze wzgledu na design, oraz to ze wg testow jest bardziej przewiewny od pg30 :taktak:
krzysztof1@@
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

byłem właśnie w sklepie Nike i mierzyłem L+5 i Pegasusy i powiem wam że L+ bardzo fajnie "oplata" nogę, fajny wygląd, prawie ich nie czuć na nodze .... tylko .... hm nie wiem jak to nazwać ale czułem taki uskok na pięcie z pięty na dalszą cześć buta, taki jak by garb zaraz za piętą, zaś Pegasusy +29 fajnie stopa prosto mi leżała bez żadnych wybrzuszeń odczuwalnych w L+5, może mam źle ukształtowaną stopę i dlatego to coś odczuwam, może tak ma być a potem się wyrobią, nie wiem .... wstrzymałem się jeszcze z zakupem, czy Wy też macie takie odczucie w L+5 ???
ARoberto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

krzysztof1@@ ..miałem podobne odczucie co do LG5. Jest takie wyczuwalne jakby wyprofilowanie ale jednak wyczuwam je bardziej z przodu.
Nie czułem tego w mierzonych w tym sklepie Pegasusach 30. W moich LG3 też nic nie czuć.. jest płasko.
Ogólnie nowe modele Nike w moim dotychczasowym rozmiarze wydały mi się dość ciasne i zdecydowałem się zamówić LG5 pół numeru większe.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2014, 20:02 przez ARoberto, łącznie zmieniany 2 razy.
krzysztof1@@
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ARoberto ... ale widzę że kupiłeś je pomimo tego wybrzuszenia, czy nie przeszkadza ci to w bieganiu ??
ARoberto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

krzysztof1@@ pisze:ARoberto ... ale widzę że kupiłeś je pomimo tego wybrzuszenia, czy nie przeszkadza ci to w bieganiu ??
...buty dopiero zamówiłem. Nie powinno to przeszkadzać, but po prostu bardziej dopasowany do kształtu stopy.

Znalazłem dzisiaj w Gdańsku sklep gdzie zmierzyłem rozmiary które mnie interesują i doszedłem do wniosku, że jednak zostaję przy dotychczasowym
rozmiarze 44. Muszę teraz jakoś "odkręcić" złożone zamówienie :echech:
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2014, 19:59 przez ARoberto, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
turbojajko
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Nie wiem czy do konca chwytam o co wam sie rozchodzi...
To jest but zaprojektowany dla lekkich pronatorow oraz neutrali, na srodku stopy ma lekkiego " garbika" :hej: - to jest wlasnie podparcie dla wew. czesci stopy- tzw wsparcie pronancji. Wszystkie buty biegowe dla pronatorow maja to samo. Jedne wieksze inne mniejsze. Jesli bardzo wam to pzeszkadza, to widocznie tego nke potrzebujecie, i nic tylko brac but dla neutrala czyt. Pegasusa. :taktak:
ARoberto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

turbojajko ..mi ten but bardzo pasuje. Prawa stopa neutral a lewa pronacja. Jak się moje buty ogląda od spodu po roku to jakby dwie różne osoby biegały.
Ogólnie L+ są bardzo komfortowe i wygodne. I jeszcze jedna para tylko do chodzenia też by mi się przydała. PS. Cena dzisiaj w InterSport 499.00PLN :szok:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ