Buty dla amatora (duza waga)
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam.
Jestem amatorem, ktory chcialby zaczac swoja przygode z bieganiem. Nie zamierzam startowac w maratonie ,a poprawic kondycje. Kiedys trenowalem rugby - chcialbym do tego wrocic, jednak po wielu latach siedzenia musze zaczac odbudowywac kondycje od zera.
Przez ten czas sporo sie roztylem. Przy okolo 174cm waze 90kg - co za tym idzie wypadaloby zadbac o stawy.
Dlatego pisze do Was z prosba o zasugerowanie mi jakichs butow do biegania. Niestety kwota jaka dysponuje to max 100zl.
Przepraszam za tak ogolne pytanie, jednak moze znajdzie sie ktos, kto kojarzy jakies tanie i w miare fajne buty.
Pozdrawiam.
Jestem amatorem, ktory chcialby zaczac swoja przygode z bieganiem. Nie zamierzam startowac w maratonie ,a poprawic kondycje. Kiedys trenowalem rugby - chcialbym do tego wrocic, jednak po wielu latach siedzenia musze zaczac odbudowywac kondycje od zera.
Przez ten czas sporo sie roztylem. Przy okolo 174cm waze 90kg - co za tym idzie wypadaloby zadbac o stawy.
Dlatego pisze do Was z prosba o zasugerowanie mi jakichs butow do biegania. Niestety kwota jaka dysponuje to max 100zl.
Przepraszam za tak ogolne pytanie, jednak moze znajdzie sie ktos, kto kojarzy jakies tanie i w miare fajne buty.
Pozdrawiam.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 49.42
Kalenji Ekiden 50 - 60zł
Kalenji Ekiden 75 - 100zł
Aż tak dużej wagi to nie masz
Kalenji Ekiden 75 - 100zł
Aż tak dużej wagi to nie masz

-
- Rozgrzewający Się
A jakie sa tajemnicze techniki biegania :D?
Co do wagi - niestety wychodzi ,ze mam okolo 20kg za duzo :D wiec jednak to sporo :P
A wracajac do butow - jesli chodzi o Kalenji Ekiden 75 - w informacji o amortyzacji napisane jest: "Do biegania po asfalcie raz w tygodniu po 30 minut " - oznacza to ,ze jesli pobiegne 3 razy w tygodniu to nie beda dzialac
? :D Troche dziwny opis wedlug mnie :P
Co do wagi - niestety wychodzi ,ze mam okolo 20kg za duzo :D wiec jednak to sporo :P
A wracajac do butow - jesli chodzi o Kalenji Ekiden 75 - w informacji o amortyzacji napisane jest: "Do biegania po asfalcie raz w tygodniu po 30 minut " - oznacza to ,ze jesli pobiegne 3 razy w tygodniu to nie beda dzialac

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Opis jak opis, producent sie zabezpiecza na wszelki wypadek. Tajemne techniki to przede wszystkim nie walenie na piete prostym kolanem, reszta to juz temat rzeka...NiceFace pisze:A jakie sa tajemnicze techniki biegania :D?
A wracajac do butow - jesli chodzi o Kalenji Ekiden 75 - w informacji o amortyzacji napisane jest: "Do biegania po asfalcie raz w tygodniu po 30 minut " - oznacza to ,ze jesli pobiegne 3 razy w tygodniu to nie beda dzialac? :D Troche dziwny opis wedlug mnie :P
-
- Rozgrzewający Się
Wlasnie o technike troche sie boje :D Kiedys mialem przyjemnosc biegac troche na biezni i jak sie okazalo - biegam "ciezko". Wiem ,ze to juz podbiega pod offtop, ale jaka technika jest najwygodniejsza? I w jaki sposob sie jej nauczyc? W koncu bieganie jest raczej dosc "naturalnym" procesem :P
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:35
- Życiówka w maratonie: 02:58:32
W buty na razie za dużo nie inwestuj. Ja wybiegałem trzy pary butów za nim doszedłem jakie są dla mnie odpowiednie.
Na początek kup sobie jakieś tańsze, tylko żeby wygodne były i rozmiar odpowiedni dobierz.
Co do techniki to postaraj biegać się bardziej ze śródstopia.
Na początek kup sobie jakieś tańsze, tylko żeby wygodne były i rozmiar odpowiedni dobierz.
Co do techniki to postaraj biegać się bardziej ze śródstopia.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:21
Nasza naturalnosc zostaje zaburzona przez siedzacy tryb zycia przez co jestesmy przykurczeni szczegolnie w pasie biodrowo-ledzwiowym a to ma silny wplyw na nasza biomechanike. Zadbaj o to aby poprawnie rozciagac pas biodrowo-ledzwiowy i to na poczatek wystarczy. Poszukaj tez o korekcie lordozy ledzwiowej i prostowaniu miednicy. Polecam https://www.youtube.com/watch?v=u-cNHaoHubY oraz http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=280&id=4806.NiceFace pisze:Wlasnie o technike troche sie boje :D Kiedys mialem przyjemnosc biegac troche na biezni i jak sie okazalo - biegam "ciezko". Wiem ,ze to juz podbiega pod offtop, ale jaka technika jest najwygodniejsza? I w jaki sposob sie jej nauczyc? W koncu bieganie jest raczej dosc "naturalnym" procesem :P