Komentarz do artykułu Jak zachować się w biegowym tłumie – rady dla początkujących

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
kirej
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Sprzeciw!
bieganie.pl pisze:Może się zdarzyć, że ktoś zasłabnie, przewróci się i trzeba go szybko ominąć , aby nie doszło do karambolu.
Jak ktoś zasłabnie i się przewróci, to trzeba się zatrzymać i mu pomóc. Bieg biegiem, wynik wynikiem, ale bez znieczulicy.
Karlito
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:14
Życiówka w maratonie: 3:28:34

Nieprzeczytany post

Też zwróciłem na to uwagę :) Bardziej mnie to jednak rozśmieszyło niż oburzyło. Ot, taki gruby żart.
fantom
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:21

Nieprzeczytany post

Dobrze ze nam to napisali bo ja domyslnie to bym sie przebiegl po kims takim ;-)
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dodałbym obowiązkowo elementarz, o którym startujący pierwszy raz mogą nie wiedzieć a nigdy za wiele powtarzania:
1. Bieg uliczny odbywa się ulicą, nie chodnikiem czy trawnikiem wzdłuż ulicy. Chyba, że trasa jest wyraźnie poprowadzona po chodniku czy trawniku. Nie powinno się biec poza trasą zawodów tylko dlatego, że obok jest bardziej odpowiadająca nam nawierzchnia (zapisując się do biegu zgadzamy się na tę konkretną trasę, o tej konkretnej nawierzchni).
2. Przekraczanie wewnętrznej krawędzi trasy (definicja trasy powyżej) = skracanie trasy, zachowanie niesportowe i wysoce naganne.
3. Na starcie należy się ustawiać w takim miejscu stawki biegaczy, w jakim przewidujemy że będziemy na mecie. Ustawiając się bliżej nie tylko zostaniemy zawalidrogą, ale pobiegniemy za szybko pierwszy km biegu i zepsujemy sobie wynik końcowy.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
wiktor ia
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 1:01:21

Nieprzeczytany post

do plucia dodałabym smarkanie i charkanie - chociaż to ostatnie to "jedynie" bardziej obrzydliwa forma plucia :sss:

edit: Jak wygląda dzióbek z kubeczka? Zaciskamy górę tak żeby szczelnie przylegała do siebie, a na dole powstaje owy dzióbek? Nie mam kubeczka żeby przetestować, a szczerze skorzystanie z wody w trakcie biegu trochę stresuje :lalala:
Mam na zbyciu dwa kody orange25, które nie przydadzą mi się już - sprzedam za 22zł/szt - pewnie i bez kantów, zafoliowane zdrapki, w okolicy BB można osobiście odebrać.
=================================================
Obrazek
marcin1404
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 4:00:08

Nieprzeczytany post

Organizatorzy największych, wielotysięcznych biegów powinni do każdego pakietu startowego dodawać ulotkę z takim biegowym savoir-vivre, szczególnie podkreślając konieczność ustawienia się w odpowiedniej strefie czasowej. Dobrze, że co jakiś czas na różnych portalach pojawiają się takie rady dla początkujących, ale większość debiutantów i tak na żadne strony biegowe nie zagląda.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli biegasz w sluchawkach obejrzyj sie nim postanowisz gwaltownie zmienic tor ruchu ...
pilzz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44,39

Nieprzeczytany post

marcin1404 pisze:Organizatorzy powinni do każdego pakietu startowego dodawać ulotkę z takim biegowym savoir-vivre,
często mam wrażenie,że nie wszyscy wiedzą co znaczy savoir-vivre a ulotki to czytają juz po biegu :oczko:
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Albo wywalają przed biegiem do śmietnika. Nikt się do tego nie stosuje, a ustawianie się w strefach czasowych to już w ogóle nie funkcjonuje.
ODPOWIEDZ