Brooks Transcend - ktoś już biega ?

anbru
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Tak jak w temacie. Czy ktoś miał już przyjemność używać, testować, biegać? Może znajdzie się chętny do podzielenia wrażeniami z obcowania z tym modelem. Wiem, że to świeży towar i trudno oczekiwać długotrwałych testów, ale może ktoś z Was posiada.
PKO
Awatar użytkownika
Kuba M.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 38:42
Życiówka w maratonie: 3:47

Nieprzeczytany post

ja w nich biegam, jakich informacji potrzebujesz to chętnie się podzielę doświadczeniami :)
Sky is the limit...
BeaTaJ
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ja się na nie strasznie napaliłam ale...
Rozczarowały mnie pod względem miekkości /amortyzacji/ i wygody stopy w bucie a także wyglądu podeszwy :P

Do tej pory Brooks jako marka nigdy mnie zawiodły żeby nie było że czepiam się marki ;) ale mając do wyboru transcend, ghost czy glycerin na pewno nie wybiorę transced'ów
Mam stopę neutralno/supinującą i mimo iż transcendy zakładają użytkowaników o każdym rodzaju stopy to jednak wsparcie (zapewne mające zastosowanie dla pronotorów) mi akurat przeszkadza-jest wyczuwalne już po założeniu buta a co dopiero na x kilometrze trasy;)

Kolorystyka jest bardzo kusząca /jak na nudnawe dość szaty w brooksach ;)/ ale kształt podeszwy nie czyni buta ładnym :) (to tak z kobiecego punktu widzenia ;) )

Jest też dość twardy (w porównaniu z moimi ostatnimi ghost 6)

Mogą być jednak zdecydowanie wygodniejsze dla pronotorów-nie skreślam ich zupełnie. Ja biegam sporo po ścieżkach asfaltowych i mega amortyzacja i kapciuszkowatość ;) była dla mnie bardzo ważna - tutaj niestety jej nie znalazłam.

Znajoma natomiast testowała i twierdzi,że są bardzo przyjemne i wygodne - więc najprościej jednak spróbować na własnej stopie ;)
Awatar użytkownika
Kuba M.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

BeaTaJ pisze:ja się na nie strasznie napaliłam ale...

Mam stopę neutralno/supinującą i mimo iż transcendy zakładają użytkowaników o każdym rodzaju stopy to jednak wsparcie (zapewne mające zastosowanie dla pronotorów) mi akurat przeszkadza-jest wyczuwalne już po założeniu buta a co dopiero na x kilometrze trasy;)

Ja mam stopę neutralną, zaraz po założeniu miałem podobne wrażenie co do wsparcia i wydawało mi się, że będzie mi przeszkadzać. Przebiegł pół kilometra i wszelkie obawy znikły. Teraz zupełnie jej nie czuje i nie przeszkadza mi to w bieganiu, a but jest turbo-wygodny :)

Widać, że każda stopa to oddzielna historia :)
Sky is the limit...
Awatar użytkownika
wGlowieBiegacza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 42:43
Życiówka w maratonie: 3:27:24
Kontakt:

Nieprzeczytany post

But wart polecenie, teraz kiedy jest w przedsprzedaży po 500 pln. Później kiedy wejdzie "regularna" cena na poziomie 700 pln moim zdaniem nie wart dopłacania 100 - 150 w porównaniu do Glycerin 11.
wGlowieBiegacza.pl
Awatar użytkownika
Kuba M.
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cena, ceną ale amortyzacja w Transcendzie jest bez porównania niż w Glicerynie.
Sky is the limit...
Awatar użytkownika
DŻEJOS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:00

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
wGlowieBiegacza
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się