Możemy podać, że we wszystkich biegach zarejestrowanych było łącznie: 11 tys. uczestników Marszobiegu, ponad 8700 chętnych maratończyków i 11900 biegaczy na "dychę".sebcom pisze:Po co wciskanie takiej ściemy marketingowej - to trochę prowincja. Maraton ukończyło 5800 i 8800 na dystansie 10 km. To w sumie wychodzi 14600, a gdzie te 20 000.
Duże maratony na świecie to podają ile osób ukończyło maraton bo to są jakieś obiektywne wyniki.
Przy takiej promocji i biorąc pod uwagę ile jest chętnych na biegi w Wawie, to te wyniki już tak imponująco nie wyglądają. Ale pewnie zaraz mi się dostanie za krytykę "święta"
ORLEN Warsaw Marathon 2014
- ORLEN Warsaw Marathon
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Wyga
mi też od wczoraj przybyło 4 sekund do wyniku!jabbur pisze:Na stronie organizatorów jest do wglądu wideo per zawodnik (przez wyniki da się dojść). Czyli się da w dobę... (patrz: foto-m)
Niby sporo kosztuje, ale da się wyciągnąć, jak ktoś oblatany w przeglądarkach internetowych.
Ps. W smsie dostałem czas h18, wczoraj na stronie miałem h
19, dziś już mam h
20; komuś z Was też tak przyrasta? Strach tam dalej zaglądać
- eleazar
- Dyskutant
Impreza zorganizowana bardzo profesjonalnie. Prawdziwe święto biegania!
Dwie rzeczy IMHO trzeba tylko poprawić - zwiększyć pulę losowanych mercedesów i na litość boską nie serwować KIEŁBY jako posiłku regeneracyjnego!!!
Dwie rzeczy IMHO trzeba tylko poprawić - zwiększyć pulę losowanych mercedesów i na litość boską nie serwować KIEŁBY jako posiłku regeneracyjnego!!!
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39:56 min
- Życiówka w maratonie: 3.15:46
Do: Orlen
Dziękuję
. Gratuluję i życzę Wam kolejnych tak udanych imprez. Na pewno będę jak w tym roku z całą rodziną
. Znalazło by się coś do przyczepienia, ale zginie w natłoku pochwał. Może jeszcze w tym roku nie, może za rok też, ale jak tak dalej pójdzie to zostaniecie najlepszą imprezą biegową na długie lata:-) Jesteście pierwsza klasa.
Podziękowania dla wszystkich 
Pozdrawiam
T
Dziękuję

Pozdrawiam
T
TomB
HM 1:27:04
M 3:15:46
HM 1:27:04
M 3:15:46
- nestork
- Zaprawiony W Bojach
Orlenie, chwalisz się "chętnymi" jak kawaler na wydaniu. Liczą się finiszersi, jeśli wiesz, co mam na myśli.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
-
- Zaprawiony W Bojach
GENDERnestork pisze:Orlenie, chwalisz się "chętnymi" jak kawaler na wydaniu.

"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- Iwonka
- Wyga
- Życiówka na 10k: 49:37
- Życiówka w maratonie: 3:48:53
Mi też wzrasta. O co chodzi z tymi wynikami??stooowa pisze:mi też od wczoraj przybyło 4 sekund do wyniku!jabbur pisze:Na stronie organizatorów jest do wglądu wideo per zawodnik (przez wyniki da się dojść). Czyli się da w dobę... (patrz: foto-m)
Niby sporo kosztuje, ale da się wyciągnąć, jak ktoś oblatany w przeglądarkach internetowych.
Ps. W smsie dostałem czas h18, wczoraj na stronie miałem h
19, dziś już mam h
20; komuś z Was też tak przyrasta? Strach tam dalej zaglądać
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
może jeszcze nie wszystko stracone? niby wylosowany został 5014, ale nie spełnia regulaminowych wymogów (na filmach z trasy osoba z tym nr nie wygląda na michała czarneckiego).MEL. pisze:A ktoś wie, jaki numer wygrał auto na maratonie?
jestem ciekaw co zrobi organizator
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 48
- Życiówka w maratonie: 4:50
Hehe, no niezły zgryzf.lamer pisze:może jeszcze nie wszystko stracone? niby wylosowany został 5014, ale nie spełnia regulaminowych wymogów (na filmach z trasy osoba z tym nr nie wygląda na michała czarneckiego).MEL. pisze:A ktoś wie, jaki numer wygrał auto na maratonie?
jestem ciekaw co zrobi organizator

- lipton
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:44
Pewnie powtórzą, w regulaminie loterii jest:
1.8. Loteria przeznaczona jest wyłącznie dla pełnoletnich osób fizycznych, które REGULAMINOWO ukończyły ORLEN Warsaw Marathon albo Bieg na 10 kilometrów, to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety.
A w regulaminie imprezy jak byk stoi napisane:
12. E. Przekazanie swojego numeru startowego innej osobie spowoduje dyskwalifikację zawodnika, ponieważ prawo do uczestnictwa w Maratonie nie podlega przeniesieniu na osoby trzecie ani wymianie na pieniądze.
Czyli Pani z numerem 5014 jest zdyskwalifikowana, więc nie ukończyła regulaminowo maratonu i nie może wziąć udziału w loterii.
EDIT.
Chociaż w sumie z tym powtórzeniem loterii nie wiem jak będzie, bo znalazłem jeszcze coś takiego:
5.9. W razie niemożliwości wydania nagrody Laureatowi z przyczyn leżących po stronie Laureata lub w przypadku gdy odmówi on przyjęcia nagrody, traci on prawo do nagrody, a nagroda zostaje własnością Organizatora.
1.8. Loteria przeznaczona jest wyłącznie dla pełnoletnich osób fizycznych, które REGULAMINOWO ukończyły ORLEN Warsaw Marathon albo Bieg na 10 kilometrów, to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety.
A w regulaminie imprezy jak byk stoi napisane:
12. E. Przekazanie swojego numeru startowego innej osobie spowoduje dyskwalifikację zawodnika, ponieważ prawo do uczestnictwa w Maratonie nie podlega przeniesieniu na osoby trzecie ani wymianie na pieniądze.
Czyli Pani z numerem 5014 jest zdyskwalifikowana, więc nie ukończyła regulaminowo maratonu i nie może wziąć udziału w loterii.
EDIT.
Chociaż w sumie z tym powtórzeniem loterii nie wiem jak będzie, bo znalazłem jeszcze coś takiego:
5.9. W razie niemożliwości wydania nagrody Laureatowi z przyczyn leżących po stronie Laureata lub w przypadku gdy odmówi on przyjęcia nagrody, traci on prawo do nagrody, a nagroda zostaje własnością Organizatora.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 11:01 przez lipton, łącznie zmieniany 1 raz.
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=44539]Blog[/url] -> [url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=44554]Komentarze[/url]
[url=https://connect.garmin.com/modern/profile/filiplipowski]Garmin Connect[/url]
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
dla mnie jest oczywiste że i pani z fotki i michał samochodu nie dostaną.
problem w tym, że nie jest oczywiste że będzie ponowne losowanie:
problem w tym, że nie jest oczywiste że będzie ponowne losowanie:
regulamin loterii pisze:5.9. W razie niemożliwości wydania nagrody Laureatowi z przyczyn leżących po stronie Laureata lub w przypadku gdy odmówi on przyjęcia nagrody, traci on prawo do nagrody, a nagroda zostaje własnością Organizatora.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- lipton
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:44
No właśnie, ubiegłeś mnie bo dopiero teraz na to wpadłem, więc całkiem możliwe że się skończy na tym że nikt Mercedesa nie dostanie. Ale będzie gadania... :D
10k - 40:50 - 23.05.2015 / 15k - 1:03:56 - 23.11.2014 / 21k - 1:31:38 - 30.03.2014 / 42k - 3:16:26 - 11.10.2015
-
- Zaprawiony W Bojach
Moim zdaniem jednak losowanie do powtórki gdyż:
Z powyższego zapisu wynika, że ta zawodniczka/zawodnik, jako osoba niespełniająca kryteriów nie powinna była znaleźć się w puli numerów do losowania. A to znaczy, że loteria została przeprowadzona w sposób nieprawidłowy. Zgodnie z powyższym zapisem najpierw powinno się ustalić listę "pełnoletnich osób fizycznych, które REGULAMINOWO ukończyły" i dopiero z tej listy losować.
Chociaż na miejscu tego pana upierałbym się przy innej interpretacji. Mianowicie powyższy punkt jasno określa, co Organizator określa jako regulaminowe ukończenie. Otóż zapis ten definiuje to tak:
"to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety."
System zarejestrował -> czyli jest regulaminowo.
Z powyższego zapisu wynika, że ta zawodniczka/zawodnik, jako osoba niespełniająca kryteriów nie powinna była znaleźć się w puli numerów do losowania. A to znaczy, że loteria została przeprowadzona w sposób nieprawidłowy. Zgodnie z powyższym zapisem najpierw powinno się ustalić listę "pełnoletnich osób fizycznych, które REGULAMINOWO ukończyły" i dopiero z tej listy losować.
Chociaż na miejscu tego pana upierałbym się przy innej interpretacji. Mianowicie powyższy punkt jasno określa, co Organizator określa jako regulaminowe ukończenie. Otóż zapis ten definiuje to tak:
"to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety."
System zarejestrował -> czyli jest regulaminowo.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 11:22 przez Kolaj, łącznie zmieniany 2 razy.
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
spoko, jakby co to będziemy się odwoływać 
o odwoływaniu się w razie niezarządzenia powtórki piszę jak najbardziej serio

to jest definicja samego ukończenia biegu. (bo wziąć udział a ukończyć to jednak 2 różne rzeczy) ale nie zmienia ona faktu że cały udział nr 5014 w biegu był nieregulaminowy.Kolaj pisze:"to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety."
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
-
- Zaprawiony W Bojach
Spoko, masz prawo się odwoływać i być może nawet skutecznie. Ten zapis jest po prostu źle skonstruowany, bo określa, co oznacza regulaminowe ukończenie. Przecież to nie ja pisałem, tylko oni.f.lamer pisze:spoko, jakby co to będziemy się odwoływać
to jest definicja samego ukończenia biegu. (bo wziąć udział a ukończyć to jednak 2 różne rzeczy) ale nie zmienia ona faktu że cały udział nr 5014 w biegu był nieregulaminowy.Kolaj pisze:"to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety."
"Loteria przeznaczona jest wyłącznie dla pełnoletnich osób fizycznych, które REGULAMINOWO ukończyły ORLEN Warsaw Marathon albo Bieg na 10 kilometrów, to znaczy są zarejestrowane przez system rejestrujący DomTel, jako osoby przekraczające linię mety."