Komentarz do artykułu Nadbiega Fenix 2 od Garmina - będzie hit?
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Mnie jak się zawiesił to wcisnołem długo (10sec) przycisk podswoetlenia,zegarek się włączył i włączył a zapis treningu był kontynuowany.
Tak tu już jest z nowościami że są nie dopracowane i nie ma znaczenia jakiej firmy są to produkty. Jeśli chodzi o garmina to 310xt, chyba 205 albo 305 też kilka razy dał ciała. Najbardziej kiedy po exporcie ,plikz zawodów 100km na orientację zaginoł bez śladu.
Tak tu już jest z nowościami że są nie dopracowane i nie ma znaczenia jakiej firmy są to produkty. Jeśli chodzi o garmina to 310xt, chyba 205 albo 305 też kilka razy dał ciała. Najbardziej kiedy po exporcie ,plikz zawodów 100km na orientację zaginoł bez śladu.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 20:28 przez maki, łącznie zmieniany 1 raz.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
Co miałeś podłączone do zegarka?
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Czujnik hrm Run? Kadencji? Temperatury?
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
- Życiówka w maratonie: 2,52,20
U mnie HRM.
Najpierw zgasł czujnik - pomyślałem, że zgubił sygnał chwilę potem powiesił się na 12-15 godzin.
Najpierw zgasł czujnik - pomyślałem, że zgubił sygnał chwilę potem powiesił się na 12-15 godzin.
Szafa Biegacza i http://szafabiegacza.com/
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Zauważyłem podczas jazdy na rowerze (profil BIKE) mały zonk.. ( podpięty czujnik kadencji/prędkości oraz tętna). Tętno zatrzymało się nagle na wartości 121, a kadencja na 0. Nie szło ponownie odnaleźć czujnika tętna oraz kadencji. Pomogło wyłączenie i włączenie zegarka.
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
Miałem to samo - tętno stop, reszta powieszona
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
przed aktualizacją tak się nie działo... Coś jest ewidentnie spieprzone w nowym sofcie. Napisałem już do supportu.
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
Co do GPS, akurat jest u mnie ok. Ale wielu się skarży w tym też użytkownicy suunto że trasy ostatnio falują na zapisach. Może jakieś anomalia pogodowe czy wybuchy na słońcu zaburzają odbiór sygnału GPS.
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
Support garmin odpisał, że to " widocznie pech przecież urządzenia tak maja "....

- Piechu
- Zaprawiony W Bojach
Fenix2 to jest niezłe gówno... dziś miałem w planach keszowanie Rzeszowa. Ale jak można keszować skoro gówno po paru kilometrach się zawiesiło, po restarcie chwilę podziałało i znowu zawieszka, do tego ni stąd ni zowąd stracił zasięg GPS. Na koniec po godzinnym bieganiu wskazał przebyty dystans = 280m [sic!]. Faktycznie aktualizacja 2.60 spierdoliła konkretnie. Jak tylko nerw ze mnie zejdzie do napiszę do garmina, jak można wciskać ludziom takie chujostwo za prawie 2 tysie.
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- zukow2
- Zaprawiony W Bojach
No tak właśnie napisałem, ale odpowiedź była cos w rodzaju "pesio;) ".Piechu pisze:Fenix2 to jest niezłe gówno... dziś miałem w planach keszowanie Rzeszowa. Ale jak można keszować skoro gówno po paru kilometrach się zawiesiło, po restarcie chwilę podziałało i znowu zawieszka, do tego ni stąd ni zowąd stracił zasięg GPS. Na koniec po godzinnym bieganiu wskazał przebyty dystans = 280m [sic!]. Faktycznie aktualizacja 2.60 spierdoliła konkretnie. Jak tylko nerw ze mnie zejdzie do napiszę do garmina, jak można wciskać ludziom takie chujostwo za prawie 2 tysie.
Odesłałem do sklepu w celu odzyskania kasy. Towar jest niezgodny z przeznaczeniem. Zobaczymy co wyjdzie. Nie odpuszczę łatwo.