TVN-u wiedza sportowa !
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Zobaczcie jaką wiedzą popisują się dziennikarze z tvn u. Chodzi o rekord Świata w maratonie
..."W 34. edycji londyńskiego maratonu zwyciężył Kenijczyk Kipsang Kiprotich, który wynikiem 2:04.29 ustanowił nowy rekord świata.."
http://sport.tvn24.pl/lekkoatletyka,128 ... category=0
..."W 34. edycji londyńskiego maratonu zwyciężył Kenijczyk Kipsang Kiprotich, który wynikiem 2:04.29 ustanowił nowy rekord świata.."
http://sport.tvn24.pl/lekkoatletyka,128 ... category=0
- 850
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45 min
Nie piszcie bzdur, zostal poprawiony rekord swiata z 2011 roku ustanowiony w Londynie, ale nie aktualny rekord swiat z Berlina 2013roku, wiec jest to niedopatrzenie ze strony tvn, bo rekord swiata jest z Berlina jakkolwiek to opisujecie to nie ma to sensu.,bo w artykule jest wyraznie napisane o pobiciu rekordu swiata co nie jest prawda. Zostal pobity nieaktualny juz rekord swiata.brujeria pisze:może być tylko jeden na świecie rekord trasy w Londynie, więc jest to rekord świata trasy w Londynie, w skrócie - rekord świata w Londynie.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2014, 18:18 przez 850, łącznie zmieniany 1 raz.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
czekaj a trasa maratonu olimpisjkiego w londynie z 2012?brujeria pisze:może być tylko jeden na świecie rekord trasy w Londynie, więc jest to rekord świata trasy w Londynie, w skrócie - rekord świata w Londynie.
i z 1948?
są co najmniej trzy.
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
jak by nie było, to rekord świata i żadne złośliwe gadanie 850 tego nie umniejszy!
Proponuję skrócić jeszcze trochę: rekord świata Kiproticha!
Proponuję skrócić jeszcze trochę: rekord świata Kiproticha!
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Qba, podobno jstes humanista wiec prosze wytlumacz mi, bo tego nie rozumiem. Skoro dotychczasowy rekord wynosi 2:03:38 to jak mozna go pobic czasem 2;04:29 ? Gdzie tu zlosliwosc?Qba Krause pisze:jak by nie było, to rekord świata i żadne złośliwe gadanie 850 tego nie umniejszy!
- Gwynbleidd
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: poniżej czterdziestu
- Życiówka w maratonie: powyżej trzech
O, już się zaczyna wyzywanie od humanistów. A może Ty cwaniaku udowodnij że nie można?
-
- Zaprawiony W Bojach
złośliwość jest niestety po mojej stronie... mój post był żartem, podobnie jak wpisy brujerii i f.lamera...
gwyn: i tak humanista to jeszcze nie jest tak źle.
850: masz liczbowy nick, na pewno jesteś więc matematykiem. może więc jednak udowodnisz? najlepszy byłby wzór, gdzie można by podstawiać inne dystanse i czasy, bo np. mój kumpel twierdzi, że był ostatnio na maratonie kinowym "Władcy Pierścieni" przez całą noc. ja mu na to: łżesz, świnio, limit czasu na maratonach to max 7 godzin, a trzy fimy ciurkiem mają 9. no i on się obraził a jakbym mu udowodnił z pomocą wzoru to by nie mógł dalej stroić fochów i oddałby też moje Lore of Running Noakesa po polsku, które trzyma od Gwiazdki.
gwyn: i tak humanista to jeszcze nie jest tak źle.
850: masz liczbowy nick, na pewno jesteś więc matematykiem. może więc jednak udowodnisz? najlepszy byłby wzór, gdzie można by podstawiać inne dystanse i czasy, bo np. mój kumpel twierdzi, że był ostatnio na maratonie kinowym "Władcy Pierścieni" przez całą noc. ja mu na to: łżesz, świnio, limit czasu na maratonach to max 7 godzin, a trzy fimy ciurkiem mają 9. no i on się obraził a jakbym mu udowodnił z pomocą wzoru to by nie mógł dalej stroić fochów i oddałby też moje Lore of Running Noakesa po polsku, które trzyma od Gwiazdki.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
to bardzo proste do udowodnienia:
dowód I
skoro nie można go pobić rekordem 2:03:02, to tym bardziej 2:04:29
dowód II
w związku z tym, że WR to 2:03:23, to rekordu 2:03:38 w ogóle nie można pobić, bo już nie jest rekordem.
coś jeszcze komuś wyklarować?
zdrówko
dowód I
skoro nie można go pobić rekordem 2:03:02, to tym bardziej 2:04:29
dowód II
w związku z tym, że WR to 2:03:23, to rekordu 2:03:38 w ogóle nie można pobić, bo już nie jest rekordem.
coś jeszcze komuś wyklarować?
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Co to jest "wyzywanie od humanistów", bo nie ogarniam. Bycie nazwanym humanistą to jakaś potwarz?
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Ale humanista nie jest okresleniem obrazliwym, Qba sam tak opisuje swoja osobe w blogu wiec gdziemtu wyzywanie. Cwaniak to juz jest raczej obrazliwe, jezeli nie masz nic merytorycznego do napisania to po co trolujesz? Bo ja poprosilem grzecznie omwyjasnienie.gwynbleidd pisze:O, już się zaczyna wyzywanie od humanistów. A może Ty cwaniaku udowodnij że nie można?
- 850
- Zaprawiony W Bojach
Ale humanista nie jest okresleniem obrazliwym, Qba sam tak opisuje swoja osobe w blogu wiec gdziemtu wyzywanie. Cwaniak to juz jest raczej obrazliwe, jezeli nie masz nic merytorycznego do napisania to po co trolujesz? Bo ja poprosilem grzecznie omwyjasnienie.gwynbleidd pisze:O, już się zaczyna wyzywanie od humanistów. A może Ty cwaniaku udowodnij że nie można?