Sklepy z butami na Śląsku

Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakie znacie sklepy z butami biegowymi w okolicach Katowic? Może są jakieś, o których nie wiem.
Karol Yfer
p.o. dr zero
PKO
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Moje kupiłam w Fashion House w Sosnowcu, ul. Orląt Lwowskich. Mapka  http://www.fashionhouse.pl/
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
Awatar użytkownika
lukaszj
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Karol zajrzyj tutaj ;)

Tak po za tym w M1 w Zabrzu w którymś ze sklepów z odzieżą jest stoisko NB. Byłem w niedzielę - mieli dużo modeli do wyboru, niektóre poprzeceniane, ale jak jest z dostępnością  pod względem numeracji nie wiem.  
łukasz
Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wpadlem wczoraj po drodze z Krakowa do FH w Jaworznie i trafilem na przeceniona koncowke Nike Pegasus 2002 za 279zl. Jesli ktos szuka, to wydaje sie sensowna oferta. Zostalo juz tylko kilka par, nie ma wszystkich numerow. 45,5 kupilem ostatnie w zjadliwym kolorze, zostaly jeszcze jedne takie srebrne zelazka.

No zobaczymy jak sie spisza legendarnie amortyzujace Pegasusy pod moja nadwaga :)
Karol Yfer
p.o. dr zero
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Życze powodzenia z tymi butami - dla mnie NIKE to porazka i to nawet z serii Bowerman. To jest moje odczucie więc ewentualnych zadowolonych z NIKE prosze aby mnie nie "nawracali"
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie mogę oceniać, bo mam od niedawna. Kupiłem na próbę. Pierwsze przebieżki dały bardzo pozytywne wrażenie.

Dlaczego masz negatywne zdanie?
Karol Yfer
p.o. dr zero
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dwa razy testowałem buty NIKE na ich specjalnych promocjach, czyli ze biegałem w nich kilka kilometrów i z obu tych testów jestem nie zadowolony.  Przymierzałem tez w sklepach. Według mnie amortyzacja Pegasusa jest znacznie słabsza od New Balnace 1022, w których akurat przyszedłem na testy.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wlasnie wrocilem z pierwszego treningu w Pegasusach. Rany... Biega sie jak na sprezynach. W porownaniu z moimi wszystkimi stability jakbym mial stopy owiniete puchowymi poduszkami. Nie czuje kompletnie nic pod nogami. Boje sie w tym biegac, bo potem inne buty beda sie wydawaly drewniane.

Jesli NB 1022 amortyzuja lepiej, to chyba biegna same :)

Nie ma jednak rozy bez kolcow - wyczucie drogi kiepskie, stabilnosc fatalna. Trzeba byc ciagle czujnym, bo Pegasus nie wesprze nogi, gdy niepewnie stanie.
Karol Yfer
p.o. dr zero
Awatar użytkownika
Torpeda
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A ja tam też jestem zwolennikiem NB. Aktualnie biegam w 1033 i jestem z nich baaardzo zadowolony i wszystkim gorąco polecam!
TORPEDA
Awatar użytkownika
Karol Yfer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sobote wystartowałem w nowych Nike na 12 km i spisały się bardzo dobrze. Prawie żadnych obtarć na stopach, a miałem je założone dopiero drugi raz na nogach i bardzo się bałem, że są jeszcze nie rozbiegane. Także amortyzacja nie pozostawiła niczego do życzenia - po biegu stopy bolały mnie znacznie mniej niż wcześniej w twardych NB 714 i 717. Do samego końca radziły sobie bardzo dobrze z moją podwójną wagą.

Reasumując - znalazłem w tych Pegasusach tego, czego szukałem, czyli amortyzacji i komfortu. Szkoda tylko, że kosztem stabilności. Gdybym trafił na but amortyzujący jak Pegasus a stabilny jak NB 714, byłby to mój ideał.
Karol Yfer
p.o. dr zero
Awatar użytkownika
ulka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

NB 714 miałam i źle je wspominam, powodowały ból kolana. Kupiłam Pegasusy i dla mnie są to świetne butki.
Tyskie Stowarzyszenie Sportowe
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ