W Grodzisku Wielkopolskim mamy Orlika z tartanową bieżnią. Co prawda 200 metrową ale zawsze można zrobić jakiś trening. Oprócz tego jest tam kilka boisk piłkarskich, kort tenisowy, boisko do siatki i kosza. Jest też poprzeczka z materacem do skoków w wzwyż, rozbieg do skoków w dal i miejsce do rzucania kulą. No i skatepark tak zajebisty, że strasznie żałuję, że już jestem za stary na skakanie na desce.
Czyli, że można zrobić czasem coś fajnego w tym kraju.
A jak chcę na bieżnię 400 m to kawałek dalej, w Kamieńcu jest taka, otwarta i każdy może sobie pobiegać. Jest to dla mnie zagadka bo przecież LA nie jest aż tak popularna żeby w bądź co bądź totalnej dziurze jaką jest Kamieniec zbudować fajny tartan do biegania.
W 2015 roku powstaną orliki lekkoatletyczne
- klosiu
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 43:40
- Życiówka w maratonie: brak
To jest tylko kwestia tego czy komuś z samorządu chce się robić wniosek o dofinansowanie i później dopilnować wykonania.
Bo zebrać większość funduszy na taki cel z dopłat UE to żaden problem.
Większości się nie chce, bo możliwości robienia przekrętów na kasie z dopłat UE są nikłe, wszystko musi być skrupulatnie rozliczane i znacznie więcej kasy da się skręcić na pieniądzach państwowych, gdzie kontrola jest daleko mniejsza. Dlatego najczęściej robi się program minimum. Sorry za cynizm
.
Bo zebrać większość funduszy na taki cel z dopłat UE to żaden problem.
Większości się nie chce, bo możliwości robienia przekrętów na kasie z dopłat UE są nikłe, wszystko musi być skrupulatnie rozliczane i znacznie więcej kasy da się skręcić na pieniądzach państwowych, gdzie kontrola jest daleko mniejsza. Dlatego najczęściej robi się program minimum. Sorry za cynizm

The faster you are, the slower life goes by.
- zoltar7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: żenująca
Przypuszczam, że dlatego, iż Pan Premier bieganie pokochał dopiero 3 lata temuleandros pisze: Lecz nie mogę zrozumieć, dlaczego od początku nie budowano orlików z bieżnią??![]()

Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
- JayJay
- Wyga
- Życiówka na 10k: 48:33
niezła kiełbasa przedwyborcza... pożyjemy, zobaczymy.
w ogóle żal mnie ogarnia jak widzę te Orliki, gdzie połowę czasu charatają w gałę starsi panowie, którzy obowiązkowo przed i po treningu muszą zajarać, a w trakcie meczu rzucają mięsem, że uszy więdną... w powietrzu od emocji jest aż gęsto (negatywnych oczywiście).
czemu i komu to służy? dla dzieci często nawet nie ma porządnych piłek.
Dlaczego nikt nie pomyślał wcześniej o bieżniach dookoła boisk? Niewiele Orlików je ma, a nawet jeśli są to nadają się tylko do wyścigów na 60 metrów... Coś czuję, że posiedzenia rządu odgrywane przez jeden z kabaretów niewiele odbiegają od rzeczywistości...
Żeby nie było, że smęcę - jeśli będą powstawać nowe bieżnie, to super. Im więcej, tym lepiej. Póki co realia są jednak takie, że w moim powiecie istnieje tylko jedna wymiarowa bieżnia tartanowa i to nie w mieście (40 tys mieszkanców) tylko daleko na wsi...
w ogóle żal mnie ogarnia jak widzę te Orliki, gdzie połowę czasu charatają w gałę starsi panowie, którzy obowiązkowo przed i po treningu muszą zajarać, a w trakcie meczu rzucają mięsem, że uszy więdną... w powietrzu od emocji jest aż gęsto (negatywnych oczywiście).
czemu i komu to służy? dla dzieci często nawet nie ma porządnych piłek.
Dlaczego nikt nie pomyślał wcześniej o bieżniach dookoła boisk? Niewiele Orlików je ma, a nawet jeśli są to nadają się tylko do wyścigów na 60 metrów... Coś czuję, że posiedzenia rządu odgrywane przez jeden z kabaretów niewiele odbiegają od rzeczywistości...
Żeby nie było, że smęcę - jeśli będą powstawać nowe bieżnie, to super. Im więcej, tym lepiej. Póki co realia są jednak takie, że w moim powiecie istnieje tylko jedna wymiarowa bieżnia tartanowa i to nie w mieście (40 tys mieszkanców) tylko daleko na wsi...
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
Dobre są Orliki bo zbuduje się je raz i będą stały, choć mają swoje wady to i tak dobrze, że są warunki dla dzieci.
A co do lekkoatletycznych to myślałem, że będzie coś więcej..
A co do lekkoatletycznych to myślałem, że będzie coś więcej..