Komentarz do artykułu Nowy zegarek z wbudowanym monitorem pracy serca od firmy TomTom

Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
juancruz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wszystko fajnie, ale klopot, przynajmniej z mojej perspektywy, pojawil sie przy cenie. Pojawiaja mi sie w glowie 2 opcje: opisywany zegarek lub prostszy Garmin z paskiem na serce plus zostaje na 2 pary zwyklych butow biegowych (lub 1 pod dluugie wybiegania).
W dalszym ciagu czekam na zegarek z GPS + pasek do pomiaru tetna za 500-600zl
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 48
Życiówka w maratonie: 4:50

Nieprzeczytany post

Nie podoba mi się koncepcja pomiaru tętna z nadgarstka, bo nie sprawdza się zimą, kiedy chcemy założyć zegar na rękaw.
Awatar użytkownika
jedz_budyn
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:45

Nieprzeczytany post

.... Lub gdy chcemy przypiąć zegarek do kierownicy w rowerze....
adam84
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

juancruz pisze:Wszystko fajnie, ale klopot, przynajmniej z mojej perspektywy, pojawil sie przy cenie. Pojawiaja mi sie w glowie 2 opcje: opisywany zegarek lub prostszy Garmin z paskiem na serce plus zostaje na 2 pary zwyklych butow biegowych (lub 1 pod dluugie wybiegania).
W dalszym ciagu czekam na zegarek z GPS + pasek do pomiaru tetna za 500-600zl
A przypadkiem Garmin 110HR nie jest zegarkiem z paskim i GPS za 500-600zł?
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Bez pasków b. chętnie. Jak tylko ta "kosmiczna technologia" będzie dostępna w połowie obecnej ceny
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.

Chociaż nie wiem, w czym właściwie pasek przeszkadza. Kiedyś robily mi się od niego obtarcia, ale od kiedy Garmin wymienił mi uszkodzony pasek na nowszą wersję, problem się rozwiązał.
Awatar użytkownika
jabbur
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:38:22
Życiówka w maratonie: 3:02:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.

Chociaż nie wiem, w czym właściwie pasek przeszkadza. Kiedyś robily mi się od niego obtarcia, ale od kiedy Garmin wymienił mi uszkodzony pasek na nowszą wersję, problem się rozwiązał.
Zdarzało mi się, że zjeżdżał i przestawał łapać puls, a jak zaciągnąłem mocniej to uwierał.
No z tym, że ja mam lowbudgetowy sprzęt z sieci sklepów na D. i dość rozbudowaną klatkę - co "robi skos". Możliwe, że Garmin jest ponad takie przyziemne problemy.
_____
100HRMAX.PL: piszę | focę | komentuję
Kolaj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:W sumie to by było nawet fajne rozwiązanie, gdyby jednak była opcja użycia paska. To by rozwiązało problem zimy/roweru.
Zacytuję sam siebie ;) ale właśnie doczytałem, że da się do tego podpiąć pasek HR po bluethooth smart. Czyli nie jest źle.
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

Kolaj pisze:
Zacytuję sam siebie ;) ale właśnie doczytałem, że da się do tego podpiąć pasek HR po bluethooth smart. Czyli nie jest źle.
tylko trzeba wywalić kolejne kilka stówek na pasek ;)
jabbur pisze: Zdarzało mi się, że zjeżdżał i przestawał łapać puls, a jak zaciągnąłem mocniej to uwierał.
No z tym, że ja mam lowbudgetowy sprzęt z sieci sklepów na D. i dość rozbudowaną klatkę - co "robi skos". Możliwe, że Garmin jest ponad takie przyziemne problemy.
Z Garminem mam podobne problemy czasami niestety

Generalnie cena jest normalna jak za rozbudowany zegarek z GPS. Tylko ja nie mam przekonania do tego pulsometru. W swoim teście Bartek Olszewski testował Adidas Smart Run, który podobnie mierzy puls i tam czasami zegarek wariował w trakcie treningu i pokazywał dziwne wartości.
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

trucho pisze:
Generalnie cena jest normalna jak za rozbudowany zegarek z GPS. Tylko ja nie mam przekonania do tego pulsometru. W swoim teście Bartek Olszewski testował Adidas Smart Run, który podobnie mierzy puls i tam czasami zegarek wariował w trakcie treningu i pokazywał dziwne wartości.
Ja też miałem ten zegarek (adidas) i jedyne co w nim dobrze działało to był właśnie pulsometr. Cała reszta do dupy... I właśnie dlatego kupię sobie TomToma bo strasznie mi się spodobał pomiar pulsu w nadgarstku :)
trucho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:37

Nieprzeczytany post

A co z resztą funkcji?

Ten Puls to był w miarę dokładnie mierzony?
maniek669
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 56:00

Nieprzeczytany post

puls super, moim zdaniem bezbłędnie - założenie jest takie, że pasek musi być dosyć mocno zapięty,
gps do dupy - na 2km na półmaratonie 200m dodawał,
muzyka do dupy - przerywa non stop, jak ręka bliżej do słychać, jak ręka dalej to cisza,
bateria do dupy,
ogólnie jak się przebiegłem z powrotem z moją 610-ką to się przeżegnałem i adidasa czym prędzej sprzedałem :)

Ale tomtom może być bardzo ciekawy...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ